Вузлики з рікоттою і шпинатом під соусом Бешамель



потрібно:
6 яєць
сіль
6 ст.л. борошна
вода або молоко і кефір, йогурт
вершкове масло, розтоплене або оливкове масло

Начинка:
1 1/4 чашки рікотти
255 г шпинату
1 яицо, збите
сіль, чорний перець
пармезан, тертий

Бешамель:
2 ст.л. борошна
2 ст.л. вершкового масла
1 чашка молока
сіль, чорний перець, дрібка мускатного горіха
стебла шніт-цибулі

Пудинг з кабачків



Продукти:
1 кг. кабачків
80 гр. натертого Парми
4 яйця
3 ложки оливкової олії
1 або 2 зубки часнику
1 пригорща листя петрушки
трохи майорану, сухого або свіжого
натертий хліб
1 розмарин
сіль і перець за смаком

Швидкий плов за 30 хвилин



Продукти:
1 гуртка рису
1 помідор
2 моркви
3 цибулини
100 гр свинини
100 гр курячого м'яса
5 ст. ложок соняшникової олії
свиняче сало для топлення

Анчоуси в цитрусовом маринаді



Продукти:
анчоуси 500 гр.
2-3 апельсина
1-2 лимона
оливкова олія
сіль

Рибні галки (тефтелі)



Продукти:
600 гр. філе білої риби (напр., судак або щука)
2 ст. ложки пшеничного борошна
1 ст. ложка вершків 10%
2 яйця
1 цибулина
2 солоних або маринованих огірка
1 пучок зелені кропу і петрушки
2 лаврових листа
2 колечка сушеного лимона
сіль, мелений білий перець, горошини чорного перцю за смаком

Буряк з начинкою



Продукти:
600 гр. свинячого фаршу
8 шт. буряка невеликого розміру
1 цибулина
1 ч. ложка сухого часнику (порошок)
1,5 склянки сметани (15%)
рослинне масло для смаження
білий перець (мелений)
мускатний горіх
сіль за смаком

Капустяні оладки з брусницею



Продукти:
Для оладок:
1 кг. білокачанної капусти
1/2 цибулини
1/2 червоного гострого перцю
1 яйце
1 ст. ложка пшеничного борошна
рослинне масло для смаження
сіль за смаком

Для моченої брусниці:
1 кг. брусниці
1 ст. ложка солі
1 ст. ложка цукру

Телятина з чорносливом



Продукти:
400гр. телятини
12 картоплин
2 цибулини
16 шт. чорносливу без кісточок
6 ст. ложки сметани 15%
1 ст. ложка пшеничного борошна
сіль за смаком
рослинне масло для смаження

Телятина з грибами



М'ясо з грибами тушковане з цибулею, морквою і зеленню в сметанному соусі.

Креветки по-португальськи



Продукти:
креветки (середні або великі) 8 шт.
Помідори черрі 4 шт.
Часник 2 неочищені часточки
лавровий лист
сік лимона 1 ч.л. (Приблизно 1 часточка)
сік апельсина 1 ч.л. (Приблизно 1 часточка)-необов'язково,
червоний шеррі / портвейн 2-3 ч.л. (Без цього - ніяк!)
Червоний перець
сіль
раст. масло

Креветки в лимонних кошиках



Продукти:
4 лимона
200 гр. м'якоті креветок
50 гр. вершкового масла
1 ст. ложка білого винного оцту
1 жовток
2 ст. ложки лимонного соку

Блюдо з пряними креветками



Продукти:
На 6 порцій:
75 г вершкового масла
3 зубчики часнику, роздавлених
1-2 червоний перцю чилі, очищених від насіння і дрібно порізаних
9 товстих шматків хліба чьябатта
1 ст л оливкової олії
350 г очищених сирих тигрових креветок
подавати: помідори черрі, томатна сальса і лимонний майонез (див. нижче)