Курячі грудки в кокосі



Інгредієнти:
- 3 курячих грудки без кістки і шкіри (нарізати тонкими смужками)
- 2-3 склянки підсолоджених кокосових пластівців
- 1/2 склянки крохмалю
- 1 чайна ложка червоного перцю
- сіль і чорний перець за смаком
- 3 яйця
- масло для смаження

У мисці змішайте крохмаль, червоний і чорний перець, сіль. В окремій мисці збийте яйця. У третю помістіть пластівці.

Обваляйте кожен шматок грудки спершу в суміші крохмалю і спецій, потім в яйцях і в кінці - в кокосі. Переконайтеся, що кожен шматок грудки рясно покритий кокосом. Обсмажте на олії на сковороді з обох боків до золотисто-коричневої скоринки.

Викладіть обсмажені грудки на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир. Подавайте гарячими з солодким або гострим соусом.

Запечена баранина з м'ятним соусом



Інгредієнти:
- 1,7 кг баранячого окосту
- 5 зубчиків часнику
- 300 мл червоного вина
- 3 столові ложки оливкової олії
- 3 столові ложки варення з червоної смородини
- 1 чайна ложка рідкого меду
- 2 гілочки розмарину
- сіль, чорний мелений перець

Для м'ятного соусу:
- 1 пучок свіжої м'яти
- 2,5 чайні ложки дрібного цукру
- 2,5 столові ложки білого винного оцту

Часник очистити, розрізати кожен зубчик на 6-8 шматочків. З гілочок розмарину зняти листочки.

М'ясо вимити, обсушити, зробити по всій поверхні проколи ножем.

Розігріти духовку до 220 ° С. Вкласти в кожен прокол по шматочку часнику і по кілька листочків розмарину. Помістити баранину на деко, рясно посипати сіллю і перцем. Скропити оливковою олією і запікати 1 годину.

Тим часом приготувати глазур. Влити в кухлик вино, змішати з медом і варенням. Довести до кипіння і варити, помішуючи, на маленькому вогні, поки об'єм не зменшиться вдвічі.

Приготувати м'ятний соус. М'яту вимити, обсушити, покласти на обробну дошку. Посипати цукром і подрібнити. Перекласти в миску, залити 1 столовою ложкою окропу і перемішувати, поки цукор не розчиниться. Влити 1 столову ложку оцту, спробувати на смак, перш ніж додати залишився оцет.

Баранину вийняти з духовки, полити глазур'ю і повернути в духовку ще на 35-45 хв. Готове м'ясо накрити листом фольги і дати постояти в теплому місці 15 хв. Потім нарізати на скибочки і подати до столу з м'ятним соусом. На гарнір можна приготувати печену картоплю.

Куряча грудка в вершково-часниковому соусі



Інгредієнти:
- 800 г курячого філе
- 4-5 зубчиків часнику
- 10% вершки
- рослинна олія
- спеції для курки
- сіль, перець

1. М'ясо нарізати на невеликі шматочки, часник нарізати дольками . Курку посипати спеціями, посолити, поперчити.

2. Викласти курку у форму, рівномірно обсипати порізаним часником.

3. Сливки залити на курку і поставити все в духовку (200 градусів) на 45-50 хвилин.

Куряча грудка в имбире



Інгредієнти:
- 2 курячі грудки, розрізані навпіл (без кісток і шкіри)
- 1/2 чайної ложки свеженатертого імбиру
- 1 столова ложка масла
- 1 столова ложка лимонного соку
- 1/2 чайної ложки чорного перцю
- 2 зубчики часнику
- сіль

Приготування:
1. З'єднайте разом імбир, перець, подрібнений часник і лимонний сік.
2. Покладіть грудки в глибоку ємність, залийте отриманим імбирним маринадом. Добре перемішайте, щоб грудки були покриті маринадом з усіх боків.
3. Поставте ємність на холод, закрийте кришкою і витримуйте в маринаді 30-40 хвилин.
4. Розігрійте сковороду з 1 столовою ложкою рослинного масла і обсмажте грудки з двох боків до готовності.

Перці фаршировані індичкою та овочами



Інгредієнти:
Для начинки:
- 250 г пісної індички
- 3/4 чашки консервованих чорних бобів, промити і висушити
- 3/4 чашки замороженої кукурудзи
- 1 гострий маринований перець Серрано, нарізаний, за смаком
- 1 великий нарізаний кубиками помідор
- 1 зубчик часнику, подрібнити
- 3 столові ложки нарізаної цибулі
- 2 столові ложки нарізаної кінзи
- 1 чайна ложка кмину
- кошерна сіль за смаком

Для перців:
- 3 червоних болгарських перцю, розрізати уздовж навпіл
- 1/3 чашки знежиреного курячого бульйону
- 9 столових ложок нежирного сиру, натерти на тертку
- 1 столова ложка нарізаної зеленої лука, для гарніру

Спосіб приготування:
1. У великій сковороді підсмажте індичку, посоліть. Коли індичка стане коричневого кольору, додайте цибулю, часник, чорні боби, кінзу, перець серрано, нарізані кубиками помідори і кмин. Все добре перемішайте і тушкуйте на слабкому вогні під кришкою 20 хвилин. Зніміть кришку, додайте кукурудзу і тушкуйте ще 5 хвилин або поки вся рідина не випарується.
2. Розігрійте духовку до 175 °. Розріжте перці уздовж навпіл, видаліть насіння і стебло.
3. Викладіть перці в форму для запікання. Заповніть кожен перець сумішшю індички і овочів. Налийте приблизно 1/3 склянки води або курячого бульйону на дно форми.
4. Щільно накрийте перці фольгою. Випікати необхідно 45-50 хвилин, або поки перці не стануть м'якими.
5. Видаліть фольгу, посипте зверху кожен перець натертим сиром і запікайте ще 5 хвилин. Перці можна подавати з зеленою цибулею або сметаною.
Приємного апетиту!

Чаклуни з кабачка, з курячим філе



Пропорції точно дати не можу, так як робила на око.

Інгредієнти:
- Великий кабачок
- куряче філе
- цибуля
- часник
- борошно
- яйце
- зелень
- сіль
- перець
- приправи за смаком

Приготування:
1. Кабачок натерти на велику тертку, посолити, "пожмякать", щоб виділився сік.
2. Злити сік, додати яйце, цибуля, 3-4 ст. ложки c гіркою борошна, посолити, додати спеції, ретельно перемішати.
3. Куряче філе дрібно порубати, або перекрутити на м'ясорубці, додати цибулька, часник, сіль, спеції.
4. На сковороді розігріти олію, на невеликому вогні.
5. На сковорідку викладати по столовій ложці кабачкової маси, зверху по чайній ложці курячого фаршу, зверху знову кабачкову масу, щоб закрилися чаклуни, накрити кришкою, і смажити на середньому вогні з одного боку, потім перевернути , і смажити до готовності з іншого.
6. Подавати зі сметаною, або з чим ви більше любите.

Спробуйте, дуже ніжно і смачно!

Яскравий шашлик з креветками і овочами



Інгредієнти :
Соус-песто:
- 20 гр нарубаної петрушки
- 5 гр нарубаного тархуна
- 1/4 склянки обсмажених несолоних фісташок
- 5 ч. ложок свіжовичавленого лимонного соку
- 1 зубчик часнику
- 1 / 4 ч. ложки солі
- 1/4 ч. ложки меленого перцю
- 1/2 склянки оливкової олії
- 1 ст. ложка води

Шашлик:
- 24 великих креветки, очистити
- 24 гр помідора-чері
- 1 середній цукіні
- 1 великий жовтий болгарський перець
- зелена цибуля (12 пір'я)
- оливкова олія
- сіль
- перець
- часточки лимона

Приготування:
1. збийте в блендері всі інгредієнти (крім води) разом, додаючи їх поступово.
2. Відкладіть 1/3 склянки соусу в маленьку мисочку, щоб змащувати шашлики перед грилем. Решта песто викладіть в миску і додайте воду. Це знадобиться для змащення шашлику після смаження.
3. Замочите 8 дерев'яних шпажок у воді на 30 хвилин.
4. Всі овочі наріжте на невеликі шматки. Має вийти 24 шт кожного овоча.
5. Насадите креветки й овочі на шпажки.
6. Потім кожен шашлик збризніть оливковим маслом, змастіть соусом песто, посоліть і поперчіть.
7. Нагрійте гриль і обсмажте шашлички з усіх боків (2-3 хвилини на сторону). Не передержіте!
8. Зніміть шашлики з гриля і збризніть їх лимонним соком і песто додатково. Відразу ж подавайте.

Приємного апетиту!

Спагетті "Вечеря холостяка"


 Спагетти "Ужин холостяка"

Продукти:
50 гр. варено-копченої ковбаси (підійдуть звичайна докторська або соски)
цибулина
помідори - 2-3 штуки
перець
спагетті
спеції: сіль, перець, базилік
майонез
оливкова і рослинне масло
сир

Салат з картоплею і редискою


 



 

 

Інгредієнти:




3 редиски

1 пучок кропу

2 картоплини

1 пучок зеленої цибулі

2 чайні ложки гірчиці

4 столові ложки рослинної олії

перець

сіль

Баклажаннаяікра


Баклажаннаяікра - це не тільки цікава овочева закуска, але і дуже смачна страва. Його можна готувати навіть для святкового столу. До того ж завдяки овочам ви зможете поповнити запаси корисних мікроелементів.

Весь процес приготування ікри у вас не займе більше, ніж один годину вашого часу. Існує величезна кількість рецептів баклажанною ікри з додаванням не тільки різних овочів, але і спецій. Вибирайте на свій смак.

 

Інгредієнти

 

баклажани - 2 шт.,

Помідори - 2 шт.,

Кріп і петрушка - 1 пучок,

соняшникова олія - ??4-5 ст. ложок,

сіль - за смаком,

часник - 3 зубчики.

 



 

Баклажаннаяікра + 9 фото

М'ясні медальйони



Продукти:
м'ясо (свиняча вирізка, яловича вирізка, телятина або ін)
гриби
лук
картопля
овочі (солодкий перець різних кольорів, кабачок, баклажан і т.д.)
консервовані горошок, кукурудза
сіль, перець, гірчиця, спеції (за смаком)

Свиняча гармошка



Продукти:
500 г свинини (краще всього корейки)
200 г сиру
2 помідори
3 зубчики часнику
сіль
перець