Креветки під вершково-часниковим соусом



Інгредієнти:
- 500 гр креветок (очищених)
- 250 мл вершків
- 50 мл білого вина
- 50 гр вершкового масла
- 6-7 зубчиків часнику
- 1 лимон (сік)
- петрушка

Приготування:
1. Розтопити масло на сковороді, викласти часник, нарізаний пластиками, влити сік лимона, обсмажити часник до рум'янцю, влити вино і вершки , перемішати, довести все до кипіння.
2. Викласти креветки, гасити 10 хв, дістати креветки, соус ще потомить на слабкому вогні до зменшення об'єму вдвічі, потім нагрівання плити вимкнути, креветки викласти назад в сковороду.
3. Перед подачею креветки під вершково-часниковим соусом посипати рубаною петрушкою.

Приємного апетиту!

Картопля з яйцем, сиром і часником




 

Інгредієнти:

 

7 картоплі

100 грам сиру

2 яйця

часник

сіль

зелень

1 столова ложка майонезу

вершкове масло

50 мл молока

Рецепт смачною картопельки в пост



Інгредієнти:
- картопля
- ваші улюблені спеції
- трохи рослинного масла
- сіль

Приготування:

1. Картоплю очистити. Відварити у воді на протязі 5-7 хвилин.

2. Викласти у форму для запікання, посипати вашими улюбленими спеціями, посолити, скропити олією і запекти в заздалегідь розігрітій духовці (220 градусів) до золотистого кольору.

Якщо хочете, щоб спеції більш рівномірно розподілилися, складіть картоплю, спеції і масло в целофановий пакет, затисніть зверху рукою і добре все перемішайте.

Молода картопля буде готова хвилин через 15. Дрібну картоплю можна запекти цілком.

Другі страви: # second_kopilka

Пісна закуска з баклажанами



Інгредієнти:
- 500 г баклажан
- рослинна олія
- борошно

Для начинки:
- 1 перець болгарський червоний
- 40 г цибулі зеленого
- 40 г шпинату
- 30 г петрушки
- 40 г салату зеленого
- 150 г помідорів
- 2 зубчики часнику
- майонез пісний
- кріп
- сіль, чорний мелений перець

1. Баклажан очистіть і наріжте кружечками завтовшки приблизно 1 см. Обваляйте в борошні й обсмажте на сковороді на олії з двох боків до готовності. Обсушити на кухонному паперовому рушнику.

2. Приготування начинки:
- перець очистіть від плодоніжки і насіння і дрібно наріжте.
- Дрібно наріжте зелену цибулю, салат, шпинат і петрушку.
- Помідори наріжте невеликими кубиками
- змішайте все і злегка обсмажте на сковороді на олії, посоліть і поперчіть.

3. Змішайте майонез з видавленим часником і намажте сумішшю злегка баклажани з одного боку.

4. Зверху покладіть овочеву суміш і посипте зверху подрібненим кропом.

Закуски: # snack_kopilka

Ікра з солоних огірків і кальмарів



Інгредієнти:
- 300 г кальмарів
- 5 солоних огірків
- 3 цибулини
- 1 столова ложка томатної пасти
- соняшникова олія
- паприка

Лук необхідно дрібно порізати і підсмажити на олії. Солоні огірки дрібно порізати і віджати і додати їх до смаженого цибулі, все знову підсмажити, додати томатну пасту і тушкувати півгодини.

Наприкінці присолити і приперчити.

Кальмари відварити в трохи підсоленій воді хвилин 5. Потім кальмари охолодити і порізати соломкою, додати до охолодженої підсмаженні, змішати і подати.

Салати: # salad_kopilka

Млинці з лососем і вершковим сиром



Інгредієнти:
- 5 яєць
- 3 склянки молока
- 1 , 5 склянки борошна
- 0,5 чайної ложки солі
- 2 столові ложки цукру
- 70 мл соняшникової олії
- шматочки солоного лосося
- вершковий сир

Приготування:
1. Яйця збити з цукром і сіллю.
2. Молоко з'єднати з борошном, щоб не було грудочок, і перемішати з яйцями, додати рослинне масло і ще раз добре перемішати. Тісто має бути не густим, але й не дуже рідким.
3. Трохи змастити сковороду маслом (тільки перший раз, а потім масла з тіста повинно вистачати) і смажити млинці.
4. Якщо млинці рвуться, то можна в тісто додати 1 столову ложку крохмалю, попередньо розвести з невеликою кількістю молока.
5. На млинець намазати вершковий сир, покласти шматочки солоного лосося (сьомги, форелі) і згорнути. Кожен млинець розрізати навпіл, прикрасити зеленню.

Курячі відбивні з сиром



Інгредієнти:
- 1 кг курячого філе
- 1 банка консервованого ананаса кільцями
- 200 г твердого сиру
- 2 яйця
- чорний мелений перець
- сіль

Філе помити, нарізати на тонкі пластини, злегка відбити, посолити, посипати чорним меленим перцем.

Трохи збити яйця.

Відбивні вмочати в яйце, смажити на олії з двох боків до готовності. Після перевертання на другу сторону - накрити кришкою.

На відбивні викласти по кільцю ананаса або його половинці - залежно від розміру відбивної.

Зверху посипати натертим на крупній тертці сиром.

Поставити в добре розігріту духовку до розплавлення сиру.

Картопля з куркою і грибами в соусі



Інгредієнти:
- філе курки
- 150 г грибів
- 2 шт цибулі
- 3 зубчики часнику
- 2 шт картоплі
- 1 столова ложка сметани
- 30 г сиру
- 1/2 склянки води
- сіль, перець
- спеції

Приготування:
1. Філе нарізати, обваляти в борошні (зі спеціями), обсмажити.
2. Гриби обсмажити з цибулькою.
3. Картоплю нарізати невеликими шматочками, укласти в горщик.
4. Сир натерти + сметана + спеції (будь-які приправи) + вода, зелень + часник.
5. М'ясо і гриби викласти на картоплю, залити соусом.
6. Поставити в розігріту духовку на 40 хвилин, при 230 С.

Найніжніший печінковий паштет



Інгредієнти на 500 г печінки:
- 2 середні цибулини
- 1 середня морквина
- 50 г масла

Обсмажити цибулю в рослинній олії, відкласти в мисочку, попередньо відцідити з нього залишки масла.

Окремо обсмажити печінку (не солити! Інакше стане як підошва).

Морквину відварити і почистити. Всі компоненти скласти в комбайн (крім вершкового масла), посолити, поперчити і збивати довго і нудно до гладкої, без грудочок, маси.

Коли буде майже готове, ввести вершкове масло. Маса буде теплуватим і м'якувата, але в холодильнику поступово затвердіє. Приємного апетиту!

Закуски: # snack_kopilka

Маленькі цибулинки у вині, часнику і з прянощами



Інгредієнти:
- 6-7 цибулинок
- 2/3 склянки білого вина
- 2-3 лаврових листки
- 3 зубки часнику
- 2 сушених перчика чилі
- 1 чайна ложка зерен кінзи
- 1 чайна ложка цукру
- 2 чайні ложки сушеної журавлини
- 1 чайна ложка натертої лимонної шкірки
- рубана кінза (свіжа)
- кедрові горішки

Спосіб приготування:
1. Цибулини обсмажити на маслі. Відкласти.
2. Злегка обсмажити часник, зерна, чилі, журавлину, цукор, лаврушку, влити вино повернути цибулю і протушкувати хвилин 10 до розм'якшення лука.
3. Перед подачею на остиглий цибулю натерти трохи лимонної шкірки, додати нарізану кінзу і обсмажені на сухій сковорідці кедрові горішки.

Форель з виноградним соком



Беремо стейки з форелі, посипаємо прянощами для риби, сушеним чебрецем і маринуємо соком винограду: розчавлює штук 8-10 ягід прямо на рибу.

Растапливаем в мікрохвильовці ложку вершкового масла, додаємо ще ложку виноградного соку, присипаємо чебрецем і укладаємо рибу.

Поливаємо маринадом і відправляємо на 10 хвилин мікрохвильовку.

Готуємо соус до риби: змішуємо сметану і готовий хрін.

Виймаємо рибку, обережно перевертаємо і змащуємо стейки соусом, зверху кидаємо декілька виноградин і на 5 хвилин відправляємо в піч.

Все, рибка готова!

Курячі оладки з кукурудзою і квасолею



Інгредієнти:
- 2 курячих філе 400 гр на 4 порції)
- 100 гр кукурудзяних зерен (заморожених або консервованих)
- 100 гр зеленої стручкової квасолі
- 1 маленька цибулина
- 2 яйця
- 1 ч. ложка солі
- 3/4 ч. ложки меленої солодкої паприки
- 1/4 ч. ложки чорного меленого перцю

Приготування:
1. Куряче філе рубаємо в блендері або пропускаємо через м'ясорубку. Кладемо в миску.
2. Дрібно ріжемо зелену квасолю і разом з кукурудзою кладемо до фаршу.
3. Додаємо яйця, дрібно нарізану цибулю і спеціі.Хорошенько перемішуємо.
4. У сковороді на середньому вогні розігріваємо 1 ст. ложку рослинної олії. Ложкою викладаємо фарш на сковороду і смажимо оладки приблизно по 5 хвилин з кожного боку.
5. Подаємо з соусом і гарніром зі свіжих овочів.