Креветки в темпура з кокосової стружки



Цю делікатесну закуску досить просто готувати. Головне - запастися якісними тигровими креветками і свіжим рослинним маслом.

Інгредієнти:
- жменя панірувальних сухарів
- 1/2 склянки несолодкої кокосової стружки
- 250 г очищених тигрових креветок з хвостами
- 2 збитих з 2 чайними ложками цукру яйця
- очищене рослинне масло для фритюру

Гострий тар-тар (дип *):
- 1/2 склянки майонезу
- 1/2 столової ложки соусу чілі
- 1/2 столової ложки дрібно нарубаного цибулі
- 1/2 столової ложки дрібно нарізаного селери
- лимонний сік за смаком

* дип - соус консистенції густої сметани для обмакувания снеків

Змішайте всі інгредієнти для приготування тар-тара, злегка збийте вінчиком - до густої повітряної маси.

Креветки промити, обсушити паперовим рушником. Змішайте кокосову стружку і сухарі (панірування). Розжарити в казані масло, креветки потрібно вмочити в яєчній суміші, після - обваляти в паніровці, потім повторно в яйці і в паніровці.

Акуратно викладіть креветки в посуд з розпеченим маслом, підсмажуйте з двох боків до золотистої хрусткої скоринки.

Коли креветки будуть готові, викладіть їх на паперовий рушник, щоб зайвий жир стік. Подавайте з гострим тар-таром.

Смачна запечена рибка



Інгредієнти:
- 500 г філе будь-якої риби
- 150 г сиру
- 300 г помідорів
- 5 столових ложок томатної пасти або кетчупу
- 3 зубчики часнику
- зелень за смаком
- сіль, перець

Рибу нарізати невеликими шматочками.
Помідори нарізати тонкими кружечками.
Часник дрібно посікти.
Сир натерти на крупній тертці.
Зелень дрібно покришити.

На дно форми викласти рибу, посолити, поперчити. Зверху викласти помідори. На помідори викласти часник. Посолити, поперчити. Змастити кетчупом. Посипати сиром.
Поставити в духовку (180 градусів) близько 25-30 хвилин.

Домашні рибні консерви з оселедця в томаті



Інгредієнти:
- 3 кг оселедця;
- 3 кг помідорів;
- 1 кг моркви;
- 1 кг цибулі;
- Цукор за смаком (приблизно 6-7 столових ложок);
- Сіль за смаком (приблизно 8-9 столових ложок);
- 100 г 9% оцту;
- 200 г рослинного масла;
- Пара лаврових листочків;
- 6-7 шт перцю горошком

Прокручуємо помідори і ставимо уварюються на повільний вогонь.

Поки томати готуються в одній сковороді, ми готуємо цибулю і моркву для смаження в іншій сковорідці.

З морквиною не буде особливо клопоту, її ми просто добре миємо, чистимо і натираємо на крупній тертці. Ріжемо цибулини.

Моркву і цибулю смажимо на олії.

Відрізуємо у риби голову, хвіст, видаляємо нутрощі.

Змішуємо томат, морква і цибуля, нехай готуються в одній сковороді. Додамо трохи цукру і солі.

Далі візьмемо чавунну каструлі або нержавійку.

Далі викладаємо шарами:
Першим шар овочевої суміші, другий - шар риби, третій - знову шар суміші, четвертим, природно, шар риби. Завершувати нашу грандіозну споруду повинна овочева суміш.

Додаємо лавровий лист, перець горошком, накриваємо все кришкою і ставимо на повільний вогонь на 4,5-5 годин. Чи не перемішуємо за цей час ні в якому разі.

За 10 хвилин до готовності додаємо оцет, рівномірно розливаємо його по всій поверхні. Лопаточкою піднімаємо консерви, щоб оцет проник про всі куточки каструлі.

По закінченні процесу швидко ховаємо наш рибно-консервний провіант в пастеризовані 10 півлітрових баночок і закочує.

Креветки під вершково-часниковим соусом



Інгредієнти :
- 500 гр креветок (очищених)
- 250 мл вершків
- 50 мл білого вина
- 50 гр вершкового масла
- 6-7 зубчиків часнику
- 1 лимон (сік)
- петрушка

Приготування:
1. Розтопити масло на сковороді, викласти часник, нарізаний пластиками, влити сік лимона, обсмажити часник до рум'янцю, влити вино і вершки, перемішати, довести все до кипіння.
2. Викласти креветки, гасити 10 хв, дістати креветки, соус ще потомить на слабкому вогні до зменшення об'єму вдвічі, потім нагрівання плити вимкнути, креветки викласти назад в сковороду.
3. Перед подачею креветки під вершково-часниковим соусом посипати рубаною петрушкою.

Приємного апетиту!

Ікра з солоних огірків і кальмарів



Інгредієнти :
- 300 г кальмарів
- 5 солоних огірків
- 3 цибулини
- 1 столова ложка томатної пасти
- соняшникова олія
- паприка

Лук необхідно дрібно порізати і підсмажити на олії. Солоні огірки дрібно порізати і віджати і додати їх до смаженого цибулі, все знову підсмажити, додати томатну пасту і тушкувати півгодини.

Наприкінці присолити і приперчити.

Кальмари відварити в трохи підсоленій воді хвилин 5. Потім кальмари охолодити і порізати соломкою, додати до охолодженої підсмаженні, змішати і подати.

Салати: # salad_kopilka

Млинці з лососем і вершковим сиром



Інгредієнти:
- 5 яєць
- 3 склянки молока
- 1 , 5 склянки борошна
- 0,5 чайної ложки солі
- 2 столові ложки цукру
- 70 мл соняшникової олії
- шматочки солоного лосося
- вершковий сир

Приготування:
1. Яйця збити з цукром і сіллю.
2. Молоко з'єднати з борошном, щоб не було грудочок, і перемішати з яйцями, додати рослинне масло і ще раз добре перемішати. Тісто має бути не густим, але й не дуже рідким.
3. Трохи змастити сковороду маслом (тільки перший раз, а потім масла з тіста повинно вистачати) і смажити млинці.
4. Якщо млинці рвуться, то можна в тісто додати 1 столову ложку крохмалю, попередньо розвести з невеликою кількістю молока.
5. На млинець намазати вершковий сир, покласти шматочки солоного лосося (сьомги, форелі) і згорнути. Кожен млинець розрізати навпіл, прикрасити зеленню.

Форель з виноградним соком



Беремо стейки з форелі, посипаємо прянощами для риби, сушеним чебрецем і маринуємо соком винограду: розчавлює штук 8-10 ягід прямо на рибу.

Растапливаем в мікрохвильовці ложку вершкового масла, додаємо ще ложку виноградного соку, присипаємо чебрецем і укладаємо рибу.

Поливаємо маринадом і відправляємо на 10 хвилин мікрохвильовку.

Готуємо соус до риби: змішуємо сметану і готовий хрін.

Виймаємо рибку, обережно перевертаємо і змащуємо стейки соусом, зверху кидаємо декілька виноградин і на 5 хвилин відправляємо в піч.

Все, рибка готова!

Яскравий шашлик з креветками і овочами



Інгредієнти :
Соус-песто:
- 20 гр нарубаної петрушки
- 5 гр нарубаного тархуна
- 1/4 склянки обсмажених несолоних фісташок
- 5 ч. ложок свіжовичавленого лимонного соку
- 1 зубчик часнику
- 1 / 4 ч. ложки солі
- 1/4 ч. ложки меленого перцю
- 1/2 склянки оливкової олії
- 1 ст. ложка води

Шашлик:
- 24 великих креветки, очистити
- 24 гр помідора-чері
- 1 середній цукіні
- 1 великий жовтий болгарський перець
- зелена цибуля (12 пір'я)
- оливкова олія
- сіль
- перець
- часточки лимона

Приготування:
1. збийте в блендері всі інгредієнти (крім води) разом, додаючи їх поступово.
2. Відкладіть 1/3 склянки соусу в маленьку мисочку, щоб змащувати шашлики перед грилем. Решта песто викладіть в миску і додайте воду. Це знадобиться для змащення шашлику після смаження.
3. Замочите 8 дерев'яних шпажок у воді на 30 хвилин.
4. Всі овочі наріжте на невеликі шматки. Має вийти 24 шт кожного овоча.
5. Насадите креветки й овочі на шпажки.
6. Потім кожен шашлик збризніть оливковим маслом, змастіть соусом песто, посоліть і поперчіть.
7. Нагрійте гриль і обсмажте шашлички з усіх боків (2-3 хвилини на сторону). Не передержіте!
8. Зніміть шашлики з гриля і збризніть їх лимонним соком і песто додатково. Відразу ж подавайте.

Приємного апетиту!

Анчоуси в цитрусовом маринаді



Продукти:
анчоуси 500 гр.
2-3 апельсина
1-2 лимона
оливкова олія
сіль

Рибні галки (тефтелі)



Продукти:
600 гр. філе білої риби (напр., судак або щука)
2 ст. ложки пшеничного борошна
1 ст. ложка вершків 10%
2 яйця
1 цибулина
2 солоних або маринованих огірка
1 пучок зелені кропу і петрушки
2 лаврових листа
2 колечка сушеного лимона
сіль, мелений білий перець, горошини чорного перцю за смаком

Креветки по-португальськи



Продукти:
креветки (середні або великі) 8 шт.
Помідори черрі 4 шт.
Часник 2 неочищені часточки
лавровий лист
сік лимона 1 ч.л. (Приблизно 1 часточка)
сік апельсина 1 ч.л. (Приблизно 1 часточка)-необов'язково,
червоний шеррі / портвейн 2-3 ч.л. (Без цього - ніяк!)
Червоний перець
сіль
раст. масло

Креветки в лимонних кошиках



Продукти:
4 лимона
200 гр. м'якоті креветок
50 гр. вершкового масла
1 ст. ложка білого винного оцту
1 жовток
2 ст. ложки лимонного соку