М'ясна смакота



Інгредієнти:
- 2 курячих грудки
- 150 г сиру
- 1 цибуля
- 1 банка грибів ( мариновані)
- 3 моркви
- 3 столові ложки вершків
- 4 столові ложки оливкової олії
- спеції для м'яса - за смаком
- сіль, перець, мускатний горіх - за смаком
- сік 1 лимона

1. Гриби пасерувати на оливковій олії з додаванням дрібно нарізаної цибулі, вершків, спецій.

2. Курячу грудку порізати тонкими смужками, замаринувати в спеціях і соку лимона.

3. Укласти смужки м'яса в змащену форму на дно і з боків, присипати тертим сиром, викласти інші гриби, далі тертої на крупній тертці морквою, зверху укласти по спіралі шматочки залишився м'яса.

4. Запікати при температурі 200 С близько 30 хвилин. Пиріг дасть багато соку, через 30 хвилин злити сік і присипати місця з'єднання шматочків м'яса сиром, поставити в духовку і дати сиру розплавитися і злегка підрум'янитися.

5. Дати постояти у формі хвилин 10, перекласти на блюдо.

Качка з апельсинами - Canard a l'orange



Інгредієнти:
- 1 качка

Маринад:
- 1 апельсин
- 5 цибулинок- шалот
- 3 лаврових листа
- 10 листочків шавлії
- 1 чайна ложка рожевого перцю
- цедра 1 апельсина
- 2 столові ложки морської солі Guerande з травами
- 1/2 чайної ложки чорного перцю
- 150 мл Cointreau

Апельсиновий соус:
- 3 апельсина
- 50 мл білого спиртового оцет 5%
- 50 мл коричневого цукру
- 100 мл Cointreau
- 150 мл качиного бульйону (факультативно)
- сіль, чорний перець

Відрубати шию і крила у качки.
Налити 300 мл води в каструлю, додати 1 маленьку цибулину, моркву, лавровий лист.

Покласти в каструлю крила і шию, закип'ятити, і зменшивши вогонь варити бульйон поки рідина не зменшиться на половину.

Натерти качку зовні і всередині сіллю.
Натерти на тертці цедру одного апельсина і вичавити їх нього сік.

Подрібнити в ступці (блендері) всі інгредієнти для маринаду, додати апельсиновий сік і лікер.

Натерти цією сумішшю качку і поставити маринуватися мінімум на 12 годин.
Обсушить качку паперовим рушником.

Нагріти духовку до 200 С, змастити латку маслом, викласти качку.
Запікати по 45 хвилин кожну сторону, періодично змащуючи виділився жиром.

Апельсинова глазур:
Дуже тонко зрізати цедру з апельсинів і порізати жюльен.
Викласти цедру в каструлю залити водою і закип'ятити, дати покипіти 30 секунд, відразу зняти і залити холодною водою.

Поміняти воду і ще раз закип'ятити, і так само облити холодною водою.
Вилити в каструлю оцет, додати цукор і апельсиновий сік.

Зменшити вогонь, посолити поперчити і на маленькому вогні дати покипіти поки рідина не випаруватися на половину.

Додати лікер, збільшити вогонь і ще покіпятіть, поки рідина знову не випаруватися на половину.
Вийняти качку з духовки і полити глазур'ю.

Курячі відбивні з сиром



Інгредієнти:
- 1 кг курячого філе
- 1 банка консервованого ананаса кільцями
- 200 г твердого сиру
- 2 яйця
- чорний мелений перець
- сіль

Філе помити, нарізати на тонкі пластини, злегка відбити, посолити, посипати чорним меленим перцем.

Трохи збити яйця.

Відбивні вмочати в яйце, смажити на олії з двох боків до готовності. Після перевертання на другу сторону - накрити кришкою.

На відбивні викласти по кільцю ананаса або його половинці - залежно від розміру відбивної.

Зверху посипати натертим на крупній тертці сиром.

Поставити в добре розігріту духовку до розплавлення сиру.

Картопля з куркою і грибами в соусі



Інгредієнти:
- філе курки
- 150 г грибів
- 2 шт цибулі
- 3 зубчики часнику
- 2 шт картоплі
- 1 столова ложка сметани
- 30 г сиру
- 1/2 склянки води
- сіль, перець
- спеції

Приготування:
1. Філе нарізати, обваляти в борошні (зі спеціями), обсмажити.
2. Гриби обсмажити з цибулькою.
3. Картоплю нарізати невеликими шматочками, укласти в горщик.
4. Сир натерти + сметана + спеції (будь-які приправи) + вода, зелень + часник.
5. М'ясо і гриби викласти на картоплю, залити соусом.
6. Поставити в розігріту духовку на 40 хвилин, при 230 С.

Курячі оладки з кукурудзою і квасолею



Інгредієнти:
- 2 курячих філе 400 гр на 4 порції)
- 100 гр кукурудзяних зерен (заморожених або консервованих)
- 100 гр зеленої стручкової квасолі
- 1 маленька цибулина
- 2 яйця
- 1 ч. ложка солі
- 3/4 ч. ложки меленої солодкої паприки
- 1/4 ч. ложки чорного меленого перцю

Приготування:
1. Куряче філе рубаємо в блендері або пропускаємо через м'ясорубку. Кладемо в миску.
2. Дрібно ріжемо зелену квасолю і разом з кукурудзою кладемо до фаршу.
3. Додаємо яйця, дрібно нарізану цибулю і спеціі.Хорошенько перемішуємо.
4. У сковороді на середньому вогні розігріваємо 1 ст. ложку рослинної олії. Ложкою викладаємо фарш на сковороду і смажимо оладки приблизно по 5 хвилин з кожного боку.
5. Подаємо з соусом і гарніром зі свіжих овочів.

Курячі грудки в кокосі



Інгредієнти:
- 3 курячих грудки без кістки і шкіри (нарізати тонкими смужками)
- 2-3 склянки підсолоджених кокосових пластівців
- 1/2 склянки крохмалю
- 1 чайна ложка червоного перцю
- сіль і чорний перець за смаком
- 3 яйця
- масло для смаження

У мисці змішайте крохмаль, червоний і чорний перець, сіль. В окремій мисці збийте яйця. У третю помістіть пластівці.

Обваляйте кожен шматок грудки спершу в суміші крохмалю і спецій, потім в яйцях і в кінці - в кокосі. Переконайтеся, що кожен шматок грудки рясно покритий кокосом. Обсмажте на олії на сковороді з обох боків до золотисто-коричневої скоринки.

Викладіть обсмажені грудки на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир. Подавайте гарячими з солодким або гострим соусом.

Куряча грудка в вершково-часниковому соусі



Інгредієнти:
- 800 г курячого філе
- 4-5 зубчиків часнику
- 10% вершки
- рослинна олія
- спеції для курки
- сіль, перець

1. М'ясо нарізати на невеликі шматочки, часник нарізати дольками . Курку посипати спеціями, посолити, поперчити.

2. Викласти курку у форму, рівномірно обсипати порізаним часником.

3. Сливки залити на курку і поставити все в духовку (200 градусів) на 45-50 хвилин.

Куряча грудка в имбире



Інгредієнти:
- 2 курячі грудки, розрізані навпіл (без кісток і шкіри)
- 1/2 чайної ложки свеженатертого імбиру
- 1 столова ложка масла
- 1 столова ложка лимонного соку
- 1/2 чайної ложки чорного перцю
- 2 зубчики часнику
- сіль

Приготування:
1. З'єднайте разом імбир, перець, подрібнений часник і лимонний сік.
2. Покладіть грудки в глибоку ємність, залийте отриманим імбирним маринадом. Добре перемішайте, щоб грудки були покриті маринадом з усіх боків.
3. Поставте ємність на холод, закрийте кришкою і витримуйте в маринаді 30-40 хвилин.
4. Розігрійте сковороду з 1 столовою ложкою рослинного масла і обсмажте грудки з двох боків до готовності.

Перці фаршировані індичкою та овочами



Інгредієнти:
Для начинки:
- 250 г пісної індички
- 3/4 чашки консервованих чорних бобів, промити і висушити
- 3/4 чашки замороженої кукурудзи
- 1 гострий маринований перець Серрано, нарізаний, за смаком
- 1 великий нарізаний кубиками помідор
- 1 зубчик часнику, подрібнити
- 3 столові ложки нарізаної цибулі
- 2 столові ложки нарізаної кінзи
- 1 чайна ложка кмину
- кошерна сіль за смаком

Для перців:
- 3 червоних болгарських перцю, розрізати уздовж навпіл
- 1/3 чашки знежиреного курячого бульйону
- 9 столових ложок нежирного сиру, натерти на тертку
- 1 столова ложка нарізаної зеленої лука, для гарніру

Спосіб приготування:
1. У великій сковороді підсмажте індичку, посоліть. Коли індичка стане коричневого кольору, додайте цибулю, часник, чорні боби, кінзу, перець серрано, нарізані кубиками помідори і кмин. Все добре перемішайте і тушкуйте на слабкому вогні під кришкою 20 хвилин. Зніміть кришку, додайте кукурудзу і тушкуйте ще 5 хвилин або поки вся рідина не випарується.
2. Розігрійте духовку до 175 °. Розріжте перці уздовж навпіл, видаліть насіння і стебло.
3. Викладіть перці в форму для запікання. Заповніть кожен перець сумішшю індички і овочів. Налийте приблизно 1/3 склянки води або курячого бульйону на дно форми.
4. Щільно накрийте перці фольгою. Випікати необхідно 45-50 хвилин, або поки перці не стануть м'якими.
5. Видаліть фольгу, посипте зверху кожен перець натертим сиром і запікайте ще 5 хвилин. Перці можна подавати з зеленою цибулею або сметаною.
Приємного апетиту!

Чаклуни з кабачка, з курячим філе



Пропорції точно дати не можу, так як робила на око.

Інгредієнти:
- Великий кабачок
- куряче філе
- цибуля
- часник
- борошно
- яйце
- зелень
- сіль
- перець
- приправи за смаком

Приготування:
1. Кабачок натерти на велику тертку, посолити, "пожмякать", щоб виділився сік.
2. Злити сік, додати яйце, цибуля, 3-4 ст. ложки c гіркою борошна, посолити, додати спеції, ретельно перемішати.
3. Куряче філе дрібно порубати, або перекрутити на м'ясорубці, додати цибулька, часник, сіль, спеції.
4. На сковороді розігріти олію, на невеликому вогні.
5. На сковорідку викладати по столовій ложці кабачкової маси, зверху по чайній ложці курячого фаршу, зверху знову кабачкову масу, щоб закрилися чаклуни, накрити кришкою, і смажити на середньому вогні з одного боку, потім перевернути , і смажити до готовності з іншого.
6. Подавати зі сметаною, або з чим ви більше любите.

Спробуйте, дуже ніжно і смачно!

Курячі ніжки в тісті "Мумія"


 Куриные ножки в тесте "Мумия"

Продукти:
листкове тісто (1 пласт)
курячі гомілки
сиру трохи
часник - 2 - 3 зубчики
сіль, перець за смаком

Курячі ніжки в тісті "Мумія"


 Куриные ножки в тесте "Мумия"

Продукти:
листкове тісто (1 пласт)
курячі гомілки
сиру трохи
часник - 2-3 зубчики
сіль, перець за смаком