Вялені помідори



Інгредієнти:
- 3 кг помідорів
- 15 зубчиків часнику
- зелень
- 100 мл оливкової олії
- бальзамічний оцет
- сіль, цукор, чорний перець за смаком

Часник чистимо і дрібно рубаємо, зелень рубаємо трохи крупніше.
Змішуємо часник і зелень в тарілочці, сюди ж щедро наливаємо оливкової олії і трошки бальзамічного оцту.

Помідори миємо, розрізаємо навпіл. Викладаємо на деко, застелений пергаментним папером, надрізом догори. Присипаємо сіллю, перцем і цукром (пропорції - за смаком, проте цукру повинно бути більше солі).

Ставимо деко з помідорами в духовку, розігріту до 120 градусів.

Витримуємо помідори в духовці 4-5 годин при 120 градусах. Час залежить від того, які помідори ви хочете.

У чисті баночки викладаємо помідори, суміш оливкової олії, зелені та часнику, трошки бальзамічного оцту і спеції.

Зрозуміло, всі інгредієнти необхідно розподілити рівномірно.
Закриваємо банки кришками - і, власне, все. В'ялені помідори можна зберігати приблизно 2-3 місяці при кімнатній температурі.

Використовувати в'ялені помідори можна як завгодно - є їх просто так, на бутербродах, в пастах, піцах, супах та багатьох-багатьох інших блюдах. Приємного апетиту

Фарширована картопля «туршу»



Інгредієнти:
- 5 великих картоплин
- 250 гр будь-якого фаршу
- 1 морква
- 2 цибулини
- 1,5 ст. л. томатної пасти
- 2 ст. л. рослинного масла
- часник
- чорний мелений і запашний перець
- сіль

Приготування:
1. Картоплю помити, очистити. Вирізати середину, можна зробити це спеціальним ножем.
2. Фарш посолити, додати часник, чорний і запашний перець.
3. Начинити фаршем картопля, разом з вирізаними серединками скласти його в каструлю, залити гарячою водою і варити на слабкому вогні.
4. У цей час спасерувати цибулю і моркву, в кінці пасерування додати томатну пасту, трохи води.
5. Коли картопля буде зварений до напівготовності, додати пассеровку і тушкувати до готовності.

Подавати з підливою і зеленню.

Запіканка з тертої картоплі з сиром і часником



Такий картопляної запіканкою можна легко нагодувати всю сім'ю. Вона може служити і просто гарніром, але ми використовуємо її як самостійне блюдо.

Інгредієнти:
- 6 середніх картоплин
- 2 яйця
- 2 зубчики часнику
- 3-4 ст. ложки майонезу
- 100 гр сиру
- 1 ст. ложка сушеного кропу (або іншої зелені, яка вам до душі)
- сіль, перець - за смаком

Приготування:
1 . Сир натираємо на дрібній тертці.
2. Так само чинимо і з часником.
3. Половину сиру з'єднуємо з яйцем і сушеним кропом. Цією сумішшю ми покриємо запіканку, щоб утворилася апетитна рум'яна кірочка.
4. Друге яйце і залишився сир змішуємо з часником і майонезом. Це заготівля для самої запіканки.
5. Картопля натираємо на крупній тертці і додаємо до заготівлі. Солимо й перчимо.
6. У форму для запікання діаметром 26 см викладаємо запіканку.
7. Зверху покриваємо яєчно-сирно-укропной сумішшю.
8. Відправляємо запікатися в попередньо розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин. Повинна утворитися рум'яна кірочка.

Цю запіканку можна урізноманітнити, приготувавши її з фаршем або грибами в якості начинки.

Рецепт смачною картопельки в пост



Інгредієнти:
- картопля
- ваші улюблені спеції
- трохи рослинного масла
- сіль

Приготування:

1. Картоплю очистити. Відварити у воді на протязі 5-7 хвилин.

2. Викласти у форму для запікання, посипати вашими улюбленими спеціями, посолити, скропити олією і запекти в заздалегідь розігрітій духовці (220 градусів) до золотистого кольору.

Якщо хочете, щоб спеції більш рівномірно розподілилися, складіть картоплю, спеції і масло в целофановий пакет, затисніть зверху рукою і добре все перемішайте.

Молода картопля буде готова хвилин через 15. Дрібну картоплю можна запекти цілком.

Другі страви: # second_kopilka

Пісна закуска з баклажанами



Інгредієнти:
- 500 г баклажан
- рослинна олія
- борошно

Для начинки:
- 1 перець болгарський червоний
- 40 г цибулі зеленого
- 40 г шпинату
- 30 г петрушки
- 40 г салату зеленого
- 150 г помідорів
- 2 зубчики часнику
- майонез пісний
- кріп
- сіль, чорний мелений перець

1. Баклажан очистіть і наріжте кружечками завтовшки приблизно 1 см. Обваляйте в борошні й обсмажте на сковороді на олії з двох боків до готовності. Обсушити на кухонному паперовому рушнику.

2. Приготування начинки:
- перець очистіть від плодоніжки і насіння і дрібно наріжте.
- Дрібно наріжте зелену цибулю, салат, шпинат і петрушку.
- Помідори наріжте невеликими кубиками
- змішайте все і злегка обсмажте на сковороді на олії, посоліть і поперчіть.

3. Змішайте майонез з видавленим часником і намажте сумішшю злегка баклажани з одного боку.

4. Зверху покладіть овочеву суміш і посипте зверху подрібненим кропом.

Закуски: # snack_kopilka

Маленькі цибулинки у вині, часнику і з прянощами



Інгредієнти:
- 6-7 цибулинок
- 2/3 склянки білого вина
- 2-3 лаврових листки
- 3 зубки часнику
- 2 сушених перчика чилі
- 1 чайна ложка зерен кінзи
- 1 чайна ложка цукру
- 2 чайні ложки сушеної журавлини
- 1 чайна ложка натертої лимонної шкірки
- рубана кінза (свіжа)
- кедрові горішки

Спосіб приготування:
1. Цибулини обсмажити на маслі. Відкласти.
2. Злегка обсмажити часник, зерна, чилі, журавлину, цукор, лаврушку, влити вино повернути цибулю і протушкувати хвилин 10 до розм'якшення лука.
3. Перед подачею на остиглий цибулю натерти трохи лимонної шкірки, додати нарізану кінзу і обсмажені на сухій сковорідці кедрові горішки.

Вузлики з рікоттою і шпинатом під соусом Бешамель



Буде потрібно :
6 яєць
сіль
6 ст.л. борошна
вода або молоко і кефір, йогурт
вершкове масло, розтоплене або оливкове масло

Начинка:
1 1/4 чашки рікотти
255 г шпинату
1 яицо, збите
сіль, чорний перець
пармезан, тертий

Бешамель:
2 ст.л. борошна
2 ст.л. вершкового масла
1 чашка молока
сіль, чорний перець, дрібка мускатного горіха
стебла шніт-цибулі

Пудинг з кабачків



Продукти:
1 кг. кабачків
80 гр. натертого Парми
4 яйця
3 ложки оливкової олії
1 або 2 зубки часнику
1 пригорща листя петрушки
трохи майорану, сухого або свіжого
натертий хліб
1 розмарин
сіль і перець за смаком

Буряк з начинкою



Продукти:
600 гр. свинячого фаршу
8 шт. буряка невеликого розміру
1 цибулина
1 ч. ложка сухого часнику (порошок)
1,5 склянки сметани (15%)
рослинне масло для смаження
білий перець (мелений)
мускатний горіх
сіль за смаком

Капустяні оладки з брусницею



Продукти:
Для оладок:
1 кг. білокачанної капусти
1/2 цибулини
1/2 червоного гострого перцю
1 яйце
1 ст. ложка пшеничного борошна
рослинне масло для смаження
сіль за смаком

Для моченої брусниці:
1 кг. брусниці
1 ст. ложка солі
1 ст. ложка цукру

Локшина з тушкованими овочами



Продукти:
тальятелле (широка локшина)
2 помідори
1 зубчик часнику
1 столова ложка оливкової олії
400 г локшини
салямі
смакові приправи
200 г цукіні

запечена картопля під сиром



Продукти:
картопля
масло (вершкове масло і соняшникова)
сир
приправа