М'ясні рулетики з грейпфрутом



Інгредієнти:
- 5 шматочків філе курячих грудок
- 1 морква
- 1 цибулина
- петрушка
- 1 грейпфрут
- 1 склянку будь-якого пива
- 1 столова ложка кетчупу
- рослинне масло
- цукор за смаком
- сіль
- 1 столова ложка крохмалю
- чорний мелений перець

1. Кожну грудку розріжте уздовж навпіл і відбийте.

2. Морква почистіть, поріжте соломкою. Лук теж почистіть і наріжте соломкою. Потім обсмажити цибулю з морквою. Петрушку подрібнити.

3. Грейпфрут почистіть, розділіть на часточки, видаліть пленочку і насіннячка.

4. Викладіть на кожен м'ясної шматочок цибулю з морквою, а в центр покладіть часточку грейпфрута. Потім поверніть рулетиком, зв'яжіть ниткою і обсмажте.

5. Змішайте пиво з кетчупом, крохмалем, додайте цукор, сіль, і перець за смаком і варіть до загустіння.

6. Залийте рулетики соусом і тушкуйте приблизно 15-20 хвилин.

Картопляна запіканка з копченим окостом



Інгредієнти:
- 250-350 г копченого окосту
- 1 кг картоплі
- 20 г вершкового масла
- 2-3 зубчики часнику
- сіль, перець
- 400 мл вершків
- 150-200 г тертого сиру

Копчений окіст нарізати кубиками, часник дрібно порубати, картоплю нарізати тонкими скибочками (чим тонше тим краще).

Форму для запікання з високими бортами змастити вершковим маслом і посипати частиною часнику.

Картопля перемішати з окостом, сіллю, перцем, рештою часником.

Отриманою "масою" заповнити форму для запікання, полити зверху вершками, посипати сиром.

Запікати при 200 С близько 45-55 хвилин, вимкнути духовку і залишити запіканку ще на 5-10 хвилин.

Запечені рулети з вірменського лаваша



Інгредієнти:
- 300 г шинки (можна взяти шинку, шию, карбонад, на ваш смак)
- 3-4 помідори
- 200 г сиру
- 1 пучок зелені
- 1 упаковка вірменського лаваша
- 2-3 столових ложки сметани
- сіль

Помідори тонко нарізати, зелень нашаткувати, сир натерти, м'ясо нарізати брусочками.

Розгорнути лаваш, викласти на нього помідори так, щоб вони покривали всю поверхню, не доходячи тільки до одного краю на 3-4 см (якщо ви робите з половини листа, це повинен бути щільний край).

Зверху посипати зеленню, розкласти м'ясо, потім сир.

Акуратно згорнути в рулет і сколоти зубочистками.

Вистелити пергаментом і викласти рулет, розрізаний на кілька частин. Змастити зверху сметаною.

Запікати на середньому вогні 15-20 хвилин, поки не розплавиться сир і рулет не підрум'яниться.

"На один зубок"


 "На один зубок"

Інгредієнти:
- свинина
- сіль, перець
- майонез
- аджика
- картопля
- зелень

Свинину ріжемо довгими пластинами.
Солимо, перчимо, додаємо майонез, аджику. Добре перемішуємо.
Даємо замаринуватися хвилин 30.

Картопля ріжемо на тертці для картоплі фрі.
Якщо ні терки, то просто брусочками.

Складаємо в каструлю, заливаємо окропом, солимо.
Даємо постояти хвилин 15, воду зливаємо.

Пластину свинини посипаємо зеленню, кладемо 5-7 брусочків картоплі на один край, згортаємо і закріплюємо зубочисткою.

Запікаємо в духовці при 200 С до готовності (хвилин 30-40).

Найніжніший печінковий паштет



Інгредієнти на 500 г печінки:
- 2 середні цибулини
- 1 середня морквина
- 50 г масла

Обсмажити цибулю в рослинному маслі, відкласти в мисочку, попередньо відцідити з нього залишки масла.

Окремо обсмажити печінку (не солити! Інакше стане як підошва).

Морквину відварити і почистити. Всі компоненти скласти в комбайн (крім вершкового масла), посолити, поперчити і збивати довго і нудно до гладкої, без грудочок, маси.

Коли буде майже готове, ввести вершкове масло. Маса буде теплуватим і м'якувата, але в холодильнику поступово затвердіє. Приємного апетиту!

Закуски: # snack_kopilka

Запечена баранина з м'ятним соусом



Інгредієнти:
- 1,7 кг баранячого окосту
- 5 зубчиків часнику
- 300 мл червоного вина
- 3 столові ложки оливкової олії
- 3 столові ложки варення з червоної смородини
- 1 чайна ложка рідкого меду
- 2 гілочки розмарину
- сіль, чорний мелений перець

Для м'ятного соусу:
- 1 пучок свіжої м'яти
- 2,5 чайні ложки дрібного цукру
- 2,5 столові ложки білого винного оцту

Часник очистити, розрізати кожен зубчик на 6-8 шматочків. З гілочок розмарину зняти листочки.

М'ясо вимити, обсушити, зробити по всій поверхні проколи ножем.

Розігріти духовку до 220 ° С. Вкласти в кожен прокол по шматочку часнику і по кілька листочків розмарину. Помістити баранину на деко, рясно посипати сіллю і перцем. Скропити оливковою олією і запікати 1 годину.

Тим часом приготувати глазур. Влити в кухлик вино, змішати з медом і варенням. Довести до кипіння і варити, помішуючи, на маленькому вогні, поки об'єм не зменшиться вдвічі.

Приготувати м'ятний соус. М'яту вимити, обсушити, покласти на обробну дошку. Посипати цукром і подрібнити. Перекласти в миску, залити 1 столовою ложкою окропу і перемішувати, поки цукор не розчиниться. Влити 1 столову ложку оцту, спробувати на смак, перш ніж додати залишився оцет.

Баранину вийняти з духовки, полити глазур'ю і повернути в духовку ще на 35-45 хв. Готове м'ясо накрити листом фольги і дати постояти в теплому місці 15 хв. Потім нарізати на скибочки і подати до столу з м'ятним соусом. На гарнір можна приготувати печену картоплю.

Спагетті "Вечеря холостяка"


 Спагетти "Ужин холостяка"

Продукти:
50 гр. варено-копченої ковбаси (підійдуть звичайна докторська або соски)
цибулина
помідори - 2-3 штуки
перець
спагетті
спеції: сіль, перець, базилік
майонез
оливкова і рослинне масло
сир

М'ясні медальйони



Продукти:
м'ясо (свиняча вирізка, яловича вирізка, телятина або ін)
гриби
лук
картопля
овочі (солодкий перець різних кольорів, кабачок, баклажан і т.д.)
консервовані горошок, кукурудза
сіль , перець, гірчиця, спеції (за смаком)

Свиняча гармошка



Продукти:
500 г свинини (краще всього корейки)
200 г сиру
2 помідори
3 зубчики часнику
сіль
перець

Швидкий плов за 30 хвилин



Продукти:
1 гуртка рису
1 помідор
2 моркви
3 цибулини
100 гр свинини
100 гр курячого м'яса
5 ст. ложок соняшникової олії
свиняче сало для топлення

Телятина з чорносливом



Продукти:
400гр. телятини
12 картоплин
2 цибулини
16 шт. чорносливу без кісточок
6 ст. ложки сметани 15%
1 ст. ложка пшеничного борошна
сіль за смаком
рослинне масло для смаження

Телятина з грибами



М'ясо з грибами тушковане з цибулею, морквою і зеленню в сметанному соусі.