Соус Бешамель




Класичний французький соус, який використовується дуже в багатьох стравах - в суфле, лазіннях, запіканках.

Рецепт приготування соусу Бернез




Інгредієнти:
чверть склянки вершкового масла;
По столовій ложці цибулі-шалот і свіжого естрагону;
Половина чайної ложки чорного перцю;
Пів склянки шампанського або білого вина;
3 яєчних жовтки;
Сіль.
Опис приготування:

Соус для холодних рибних страв.




Інгредієнти:

Фісташки - 50 г,
Мигдаль - 30 г,
Яєчні жовтки - 6 шт,
Молочний соус - 1 ст.л.,
Оливкова олія - ??1 л,
Лимон - 2 шт,
Зелена цибуля,
Петрушка.

Рецепт приготування молочного соусу з цибулею.




Інгредієнти:

Молоко - 0.7 л,
М'ясний бульйон - 300 мл,
Вершкове масло - 50 г,
Борошно - 50 г,
Ріпчасту цибулю - 200 г,
Перець червоний гострий,
Мускатний горіх.

Майонез в домашніх умовах на молоці.




Інгредієнти:

Молоко - 200 мл,
Рослинна олія - ??300 мл,
Гірчиця - 3 ч.л.,
Лимонний сік - 2 ст.л,
Соль.

Як приготувати ягідний соус




Інгредієнти:

Будь-які свіжі ягоди - 3 склянки.
Цукор - за смаком,
Лимонний сік - 2 ст.л.

Як приготувати томатний соус.




Інгредієнти:

Помідори - 5 шт,
Часник - 2 зубчики,
Гострий перець - 1 невелике колечко.
Оливкова олія - ??3 ст.л.,
Сахар,
Сіль,
Свіжозмелений перець.

Як приготувати майонез в домашніх умовах.




Інгредієнти:

Рослинна олія - ??150 мл.
Жовток - 1 шт,
Оцет - 1 ст.л.,
Гірчиця - ? ч.л.
Сіль - 0.5 ч.л.
Цукор - 1 ч.л.

Як приготувати соус по-китайськи.




Інгредієнти:

Помідор - 2 шт
Перець солодкий - 2 шт
Рисовий оцет - 2 ст ложки
Соєвий соус - 5 ст ложок
Олія - ??1 ст ложка

Готуємо соус з помідорами і пагонами часнику.




Інгредієнти:

Пагони часнику - 250 г,
Помідори - 6 шт,
Рослинна олія - ??4 ст.л.,
Лимонний сік - 1 ст.л.
Жовток - 1 шт,
Часник - 15 зубчиків,
Яблучний оцет - 3 ст.л.,
Перець чилі,
Сахар,
Соль.

Готуємо гострий соус чилі.




Інгредієнти:

Зерна гірчиці - 25 г,
Оцет горілчаний - 75 мл,
Лавровий лист - 1 шт,
Перець чилі - 1 шт,
Соняшникова олія - ??2 ст.л.,
Сир - 100 г,
Помідори - 3 шт,
Часник - 2 зубчики,
Сіль - 2 ст.л.