10 варіантів різних соусів



1.
Сметана (15%) + пара часточок часнику + подрібнений кріп + сіль і чорний перець.
Все перемішуємо. Сметану більше 15% краще не брати або трохи розвести густу сметану водою (молоком).
Такий соус чудово підійде до голубців, драниками, овочевим котлет і печеному картоплі.

2.
Оливкова олія (рослинна) + лимонний сік + сіль + суміш сушених італійських трав (базилік, орегано, майоран, чебрець). Соус підходить для овочевих салатів, риби, курки, м'яса.


Фруктовий соус


23 0 0

Фруктові та ягідні заправки, в залежності від їх інгредієнтів, готують до млинців, запіканок, шоколадним пудингам, морозиву, круп'яних, м'ясних і овочевих страв.

Цибулевий соус


95 0 0

Цибулевий соус ідеально підійде до страв запечена бараняча нога з овочами, зі свинини, яловичини і фаршу. За допомогою різних добавок до цибульному соусу можна приготувати соуси абсолютно різних смаків.

Рецепт Соус «Тартар»


59 0 0

Цей диво-соус подається найчастіше до страв з смаженою рибою. Його чудовий смак просто створений для того, що б поєднуватися саме з цим продуктом. Практично всі морепродукти немов створені для того, що їх подавали саме з таким остреньким соусом. Буває також, що тартар подають і до смаженого м'яса, до стейку або традиційному говяжьему ростбіфу.

Соус ромеско


38 0 0

Гордістю каталонської кухні, її надбанням вважається соус ромеско. За право визнання його батьківщиною борються відразу два регіони Каталунья-Ситжес і Таррагона. Саме в цих місцях, серед гірських вершин, порослих мигдальними деревами, і народився цей соус. Процес приготування такого соусу був досить трудомістким, тому його готували відразу у великих обсягах. До всього іншого, ромеско добре зберігається. Буквально у кожної сім'ї був власний рецепт, який передавався з одного покоління в

Соус Чермула



Соус Чермула являє собою суміш трав і прянощів, батьківщиною якого є Марокко. Його запашний пряний аромат, наповнений східними нотками, чудово відтіняє смак салатів з овочів, а також страв з морепродуктів і риби. Цей соус прекрасно підійде до вермішелевий запіканці з грибами, курячим філе і вишнями, смаженим на грилі овочам і рибних страв. За допомогою цього соусу можна, досить швидко і без зайвого клопоту, приготувати дуже смачні страви.

Гарбузовий соус


68 0 0

Гарбузовий соус, як і соус з базиліка, підходить до багатьох десертів і других страв.

Білий рибний соус



Рибний соус це соус, приготований на рибному бульйоні. До основного рибному соусу можна додавати різні компоненти: вершки, горіхи, вино і багато іншого.

Домашній майонез



Останнім часом з'явилася величезна кількість нових рецептів, в яких наш улюблений майонез бажаний гість. До того ж соус і сам став більш різноманітним з хріном, сиром, часником і так далі.

Полуничний соус


28 0 0

Соуси з ягід підходять і до м'ясних страв і до десертів. Соус з полуниці краще подати до запіканок, млинців, оладок, пудингам, морозиву, сиру, фруктових салатів і фаршированим яблукам.