Мідії з соусом Морней



Соус Морней, який використовується в цій страві, володіє відразу декількома достоїнствами - по-перше, він відмінно поєднується з рибою і морепродуктами, а по-друге, його можна не тільки сервірувати до цих блюд , а й використовувати для запікання. По суті, Морней - дещо змінена версія іншого популярного білого соусу, Бешамель, а вже його-то готувати вміє, напевно, кожна господиня. Мідії, запечені під соусом Морней - досить популярна гаряча закуска, і для її приготування можна використовувати як свіжі мідії, так і варено-морожені.

Інгредієнти: для рецепта :: для мідій з соусом Морней

великі мідії - 8 -12 шт.


Для соусу: :

вершкове масло - 1 ст.л.
Борошно - 1 ст.л.
Молоко - 1 ст.
Тертий сир Грюйер або Емменталер - 1 ст.
Курячий жовток - 1 шт.

Соус "Цацики" - соус-закуска з йогурту, свіжого огірка та часнику


Соус "Цацики" - соус-закуска из йогурта, свежего огурца и чеснока

Інгредієнти: для рецепта : ::
- 1 огірок
- 240 г густого йогурту (у нашому випадку "Активія" класичний 3,5%)
- 2 зубчики часнику
- 1 ч. ложка оливкової олії
- 20 г кропу
- 1-2 ч.л. лимонного соку
- Сіль і мелений чорний перець за смаком

Соус мисливський - рецепт




Нам знадобиться: цибулина, вершкове масло, ст. ложка томатної пасти (якщо соус буде кислими через пасти, то рекомендую додати трохи цукру), гриби 400 г (можна брати з банок при бюджетному варіанті), 250 г бульйону на вибір (або сік, який залишився після обсмажування м'яса, розбавивши його водою), 150 г сметани, половинка червоного болгарського перцю (це позиція факультативна, якщо є то чому б і ні))), шматочок бекону або жирного окосту, петрушка, крохмаль або борошно для загустіння соусу.