Соус Аматрічіана № 2



Інгредієнти: для рецепта : ::

- 4 ст. ложки оливкової олії
- 1 червоний перець чилі, подрібнений
- 150 гр. дрібно нарізаного бекону
- 1 цибулина, дрібно нарізана
- 100 гр. свіжої зелені петрушки, подрібненої
- 250 гр. тертого сиру пекоріно

Спосіб приготування страви:

Масло розігріти в каструлі на великому вогні, на ньому обсмажити перець чилі і бекон до золотистої скоринки. Після цього викласти бекон і чилі на тарілку. Потім у цій же каструлі обсмажити цибулю на середньому вогні 8-10 хвилин. Після цього бекон повернути назад в каструлю, щоб цибуля увібрав в себе його смак і аромат. І на закінчення готові макарони потрібно лише перемішати з соусом і посипати петрушкою і сиром.

Соус Карбонара



Інгредієнти: для рецепта : ::

- 2 ст. ложки оливкової олії
- 100 гр. бекону
- 1 зубчик часнику, дрібно порізаний
- 4 яйця
- 150 мл. жирних вершків
- 100 гр. тертого сиру пармезан
- 2 ст. ложки свіжої петрушки, порізаної
- чорний мелений перець

Спосіб приготування страви:

Потрібно розігріти в невеликій сковороді, потім додати бекон, обсмажити протягом 3-4 хв, регулярно перемішуючи, поки він не стане хрустким. Потім потрібно витягти його з сковорідки. Потім потрібно додати часник і готувати 3-4 хв до м'якості. Викласти на тарілку. В окремій мисці потрібно змішати яйця з вершками, додати сіль і чорний перець, після чого змішати з беконом і часником, а потім додати тертого пармезану. Соус готовий. Його залишається лише перемішати з готовими макаронами і посипати зверху зеленню петрушки.

Соус Песто




Інгредієнти: для рецепта : ::

- 30 листя свіжого базиліка,
- очищений зубчик часнику
- 1 чашка оливкової олії
- 50 г тертого сиру (пекоріно, можна пармезан)
- 30 грамів кедрових горішків
- сіль за смаком

Спосіб приготування страви:

Поставте в морозилку скляну чашку від кухонного комбайна або блендера (вона повинна як слід охолодитися). Після цього покладіть всі інгредієнти в блендер і прокрутіть на високих швидкостях близько 1 хвилини. Вийде кремообразний соус, яким можна заправляти пасту.
При готуванні важливо трохи розвести його водою, в якій варилася паста, щоб зробити його ще більш ніжним. Песто добре зберігається в холодильнику протягом кількох місяців.

Соус Аматрічіана



Інгредієнти: для рецепта : ::

- панчетта - 170 г
- олія оливкова - 4 ст. ложки
- перець чилі - 1 стручок
- цибуля ріпчаста - 1 головка
- зелень петрушки рубана - 2 ст. ложки
- пекоріно - 200 г

Спосіб приготування страви:

Панчетту наріжте кубиками. Перець чилі розріжте уздовж навпіл. Видаліть насіння і дрібно наріжте м'якоть. Цибулю дрібно порубати.
На розпеченій з маслом сковороді обсмажте панчетту разом з перцем. І викладіть на тарілку. На тому ж маслі спассеруйте цибулю до золотистого кольору. Змішайте панчетту з цибулею, додайте зелень і перемішайте.

Пікантний соус на сметані



Інгредієнти: для рецепта : ::

- Сметана - 250 г,
- Оцет - 50 мл,
- Фруктовий сік - 50 мл,
- Цукор - 1 ст.л.,
- Яйця - 2 шт,
- Перець,
- Соль.

Спосіб приготування страви:

У глибоку тарілку налити оцет, додати мелений перець, цукор і сіль. Все ретельно перемішати. Яйця зварити, відокремити білки від жовтків. Білки натерти на дрібній тертці. З'єднати сметану і протерті білки з отриманою раніше сумішшю. Блюдо збити за допомогою міксера, додати фруктовий сік. Додати сіль за смаком.

Соус «Айолі»



Інгредієнти: для рецепта : ::

- 4 великі часточки часнику,
- 1 жовток,
- 1/4 л рослинного масла,
- щіпка солі,
- сік лимона,
- 1 чайна ложка води,
- половинка чайної ложки меленого солодкого червоного перцю.

Спосіб приготування страви:

Часник розтирається в мисці, додаються жовток і рослинне масло, все ще раз ретельно розтирається, приправляється соком лимона, перцем і сіллю, вливається трохи холодної води. Соус має бути густим, як майонез.

Паста з тунцем



Інгредієнти: для рецепта : ::

- 200 г пасти
- 70 г тунця в олії
- 70 г анчоусів
- 2 столові ложки бульйону
- 2 столові ложки оливкової олії
- сіль
- невелика кількість дрібно нарізаної петрушки за смаком

Спосіб приготування страви:

Поки в киплячій підсоленій воді готується паста, змішайте консервований тунець з анчоусами і двома столовими ложками бульйону, щоб отримати не надто густий соус. Злийте готові макарони аль денте, заправте оливковою олією і дрібно нарізаною петрушкою і перемішайте в сковороді з соусом з тунця. Посоліть і відразу ж подавайте на стіл, посипавши петрушкою

Гвакамоле



Інгредієнти: для рецепта : ::

- Авокадо - 3 шт.
- Кінза - кілька гілочок
- Лайм (lime) - 1 шт (нам потрібен буде сік)
- Цибуля - половинка
- Часник - 1 зубок
- Помідори великі вершки (у нас їх називають Roma) - 2 шт
- Кумин (Cumin ) -0.5 ч.л
- Гострий перець (Cayenne pepper) - 0.5 ч.л
- Сіль

Спосіб приготування рецепту :

Ріжемо авокадо не дві часті.Очень важливо робити це на дошці, тому, що ніж може зісковзнути з великою кісточки всередині і дуже легко порізатися. Легким круговим рухом відокремлюємо одну частину від іншої. За допомогою простої ложки виймаємо всю м'якоть. М'якоть всіх трьох авокадо складаємо в миску середнього розміру, додаємо сіль, cumin, перець і мнем з допомогою толкушки. З помідор видалити насіння, і дрібно ріжемо. В іншій меншою мисці змішуємо дрібно порізану цибулю, подрібнений часник, кінзу і помідори. Видавлюємо сік з лайма і все дуже добре перемішуємо, злегка перетираючи
Змішуємо з авокадо. Накриваємо плівкою і ставимо в холодольнік на 1год.

Бернський соус



Інгредієнти: для рецепта : ::

- 3/4 склянки сухого білого вина
- 3 ст.л. 3%-ного оцту
- 1 ст.л. дрібно нарізаного солодкого ріпчастої цибулі
- 2 горошини чорного перцю
- 1 ст.л. дрібно нарубаного зеленого естрагону (або 1 ч.л. сушеного)
- 1 ст.л. дрібно нарубаного зеленого кервеля (або 1 ч.л. сушеного)
- 3 яєчних жовтки
- 1/2 ч.л. солі
- 1 ст. розтопленого вершкового масла
- 2 ч.л. дрібно нарізаної зелені петрушки
- щіпка червоного перцю.

Спосіб приготування страви:

Покладіть в сотейник лук, естрагон, перець горошком, кервель. Залийте сухим білим вином і оцтом, поставте на слабкий вогонь і варіть до тих пір, поки вміст не зменшиться наполовину. Розмішайте в мисці яєчні жовтки з сіллю і тонкою цівкою влийте в них гарячий винний відвар, безперервно розмішуйте, щоб не допустити згортання жовтків. Продовжуючи розмішувати, додайте тонкою цівкою розтоплене вершкове масло до тих пір, поки вміст не буде схоже на густі вершки. Поставте миску на водяну баню і продовжуйте розмішувати соус ще близько хвилини. Зніміть соус з водяної бані, процідіть і, розмішуючи, додайте петрушку і червоний перець.
* За бажанням можна додати в соус свіжу зелень, по 1 чайній ложці дрібно рубаного естрагону і кервеля.

Букатіні з креветками



Інгредієнти: для рецепта : ::

- 200г Букатіні
- 200 г очищених креветок,
- 50 г вершкового масла
- 50 г дрібно нарізаної петрушки
- 100 г очищених помідорів,
- 1 зубчик часнику
- базилік
- сіль і перець за смаком

Спосіб приготування страви:

Розрізати на середні частини креветки, для прикраси блюда залишити недоторканими кілька штук. У досить глибокій сковороді обсмажити в олії зубчик часнику, додавши до нього порубані креветки. На протязі декількох хвилин обсмажити все на сильному вогні, додати помідори і кілька листів базиліка, посолити, поперчити і продовжити готувати ще кілька хвилин. Відварити в підсоленій воді букатіні і, коли вони будуть аль денте, процідити, змішати з соусом з креветок і прикрасити дрібно нарізаною петрушкою і декількома креветками.

Креольська соус



Інгредієнти: для рецепта : ::

- Помідори - 0.5 кг,
- Солодкий перець - 1 стручок,
- Маслини - 4 шт,
- Цибуля ріпчаста - 1 шт,
- Рослинна олія,
- Вино біле сухе - 50 г,
- Перець,
- Сіль .

Спосіб приготування страви:

З помідор знімаємо шкірку, після чого помідор нарізаємо, тушкуємо і подрібнюємо за допомогою блендера. Перець і цибулю дрібно нарізаються і обсмажуються на рослинній олії. Додаємо помідорне пюре з порізаними надвоє маслинами. Додаємо приправи, сіль, заливаємо вином і тушкуємо хвилин 15.

Тартар з яловичини




Інгредієнти: для рецепта : ::

Тартар з яловичини:
- Яловичина -200 гр.
- Яйце - 1 шт (жовток)
- Томатна паста - 2 ч.л.
- Гірчиця - 1,5 ч.л.
- Корнішони - 1 шт
- Соус Ворчестер - 2 ч.л.
- Йогурт натуральний - 1 ч.л.
- Цибуля ріпчаста - 1 шт. міні або ? середньої
- Сіль, чорний перець - за смаком
Для салату:
- Помідор - 1 шт.
- Сік лимона - 1 ч.л.
- Базилік - 1 ч.л.
- Оливкова олія - ??1 ч.л.
- Цибуля ріпчаста - ? шт.
- Натуральний йогурт - 2 ч.л.
- Соус Табаско - 2-3 краплі
- Сіль, чорний перець - за смаком
- Салат рокет для прикраси.