Сальса яблучна


Яблучна сальса (соус) може бути приємною добавкою до м'ясних страв або хорошою закускою з крекерами і чіпсами. Інгредієнти: для рецепта :
  • Яблука - 2 шт.
  • Селера - 1 стебло.
  • Яблучний оцет - 1 ст.л.
  • Мед - 1 ст.л.
  • Таррагон (естрагон) подрібнений - 1 ст.л.
  • Листя м'яти подрібнені - 1 ст.л.
  • Сіль - за смаком.

Сливочно-грибний соус


Інгредієнти: для рецепта :
  • Шампіньйони - 300 р.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Помідори-чері - 200 г.
  • Вершки 35% - 100 мл.
  • Часник - 2 зубчики.
  • Оливкова олія для смаження
  • Сіль - за смаком.

Зелений соус




Інгредієнти: для рецепта : ::

Великий пучок трав (у мене кріп, петрушка, зелена цибуля і шпинат. Можна використовувати будь-які трави за бажанням: базилік, орегано і т.д.)
250 р. сметани
3 зварених круто яйця
3 столових ложки білого винного оцту
6 столових ложок соняшникової олії
1 столова ложка гірчиці
сіль, перець, цукор

Картопля під соусом бешамель



Картопля під соусом бешамель

Проста варена картопля стане незабутньою на смак, якщо подати її під соусом бешамель.
Інгредієнти: для рецепта : :
На 2-3 порції:
картопля - 4 - 5 шт.
Масло вершкове - 50 гр.
Борошно - 2 ст.л.
Молоко - 0,5 літра
сіль, перець
мускатний горіх
сир - 100 гр.
Зелень

Бешамель - слово, пестить слух кожного, хто хоч скільки марить про прогулянки по набережній Сени і вечері в одному з численних ресторанів Франції, щоб отпробовать там це кулінарне творіння французьких кухарів.

РЕЦЕПТ Сирний соус



Густий, смачний, майже як фондю) соус на основі бешамель. Простий в приготуванні але такий ніжний і можна сказати делікатесний)
Інгредієнти: для рецепта : ::
-300 мл молока
-1 маленька цибулина
-1 лавровий лист
-15 гр сл масла
-15 гр борошна
-100 гр сиру
-20 гр пармезану
-сіль, перець
-мускатний горіх

естрагоновим соус (Sauce l'estragon, Tarragon Sauce)



1 жменю листя естрагону; 2 яєчних жовтки; 150 мл. курячого бульйону; 100 мл вершків (33%); сіль, білий перець

Домашня гірчиця





Інгредієнти: для рецепта : ::
гірчичний порошок 50г.
Оцет 1ч.л.
Масло рослинне 1ст. л.
Мед 1 ч. л. (Підтримує фортеця гірчиці)
молоко 150г. (Не дає гірчиці старіти. Чи не скисне, так як гірчиця вбиває кисло-молочну мікрофлору)
щіпка солі

Соус з морепродуктами



Інгредієнти: для рецепта : ::

- 2 ст. ложки оливкової олії
- 1 велика цибулина
- 1 зелений солодкий перець
- 3-4 часточки часнику
- 450 р. замороженої суміші з морепродуктів
- половина 1 лимона
- сіль, перець за смаком
- свіжа або сушена зелень базиліка і петрушки

Спосіб приготування страви:

На оливковій олії потрібно злегка підсмажити дрібно порізані цибулю, часник і солодкий перець. Після цього додати сюди морепродукти, а також за смаком сіль, перець і трави, віджати сюди ж сік половини лимона і тушкувати всю цю суміш протягом 7-10 хв. Через 10 хвилин соус готовий, його залишиться лише викласти зверху на макарони або перемішати всі разом.

Соус чімічуррі



Інгредієнти: для рецепта : ::

- Петрушка - 25 г
- Часник - 2 зубчики
- Перець кайенский - 1/2 чайні ложки
- Паприка мелена - 1/2 чайні ложки
- Чебрець сушений - 1 щіпка
- Орегано сушений - 1 чайна ложка
- Лавровий лист порошок - 1 чайна ложка
- Перець халапеньо або чилі - 1 штука
- Кориця мелена - 1 щіпка
- Горіх мускатний мелений - 1 чайна ложка
- Перець чорний мелений - 1 щіпка
- Вино біле сухе - 100 мл
- Лимони - 1 штука
- Масло оливкова extra virgin - 100 мл
- Цибуля ріпчаста - 1/2 головки
- Перець зелений стручковий - 1/2 штуки
- Помідори - 2 штуки

Спосіб приготування страви:

У ступку покладіть всі спеції і додайте дуже дрібно порубані петрушку, часник і халапеньо. Вичавіть туди сік половина лимона. Дуже старанно потовчіть до кашоподібного стану. Все це можна зробити в блендері, але не захоплюючись. В окремому посуді змішайте отриману суміш з вином і маслом. Добре перемішайте. Додайте дрібно порубаний лук і стручковий перець. Очистіть помідори від шкірки і насіння. Наріжте дрібними кубиками. Змішайте з соусом. Дайте настоятися пару годин у холодильнику.

Ягідний соус



Інгредієнти: для рецепта : ::

- Будь-які свіжі ягоди - 3 склянки.
- Цукор - за смаком,
- Лимонний сік - 2 ст.л.

Спосіб приготування страви:

Готуємо ягідне пюре. Ягоди протираємо через сито, поступово додаючи цукор. Все змішуємо до однорідної маси. Пропускаємо готове пюре через дрібне сито, щоб прибрати все насіння ягідні. В отриманий соус додаємо лимонний сік і поміщаємо в холодильник на годину.

Соус для спагетті



Інгредієнти: для рецепта : ::

- Цибуля - 0.5 шт,
- Яловичий фарш - 200 г,
- Помідори свіжі - 250 г,
- Оливкова олія,
- Сир твердий,
- Соль.
- Базилік

Спосіб приготування страви:

Помідори опускаємо в киплячу воду і знімаємо шкірку з них. Нарізаємо дрібно. У каструлю наливаємо оливкову олію і обсмажуємо цибулю, попередньо дрібно нарізаний. Додаємо фарш, обсмажуємо на середньому вогні, поки не стане виділятися рідина. Додаємо помідори, базилік і накриваємо кришкою. Варимо на вогні хвилин 40, іноді помішуючи. Додаємо сіль. Соус викладаємо в блюдо зі спагеті, а зверху посипаємо тертим сиром.

Соус ванільний



Інгредієнти: для рецепта : ::

- Молоко - 1.5 склянки,
- Яйця - 2 шт,
- Цукор - 0.5 склянки,
- Ванілін - 0.5 пакетика,
- Борошно - 1 ч.л.

Спосіб приготування страви:

Розтираємо ретельно яєчні жовтки з цукром і борошном. Розводимо отриману масу гарячим молоком, і постійно помішувати. Варимо соус до кипіння.
Чекаємо, поки соус загусне і знімаємо з вогню. Проціджуємо соус через сито і додаємо ванілін.