дзадзікі




Інгредієнти:
Натуральний йогурт (густий) - 2 склянки
Огірок - 1 шт
Листя м'яти - 1 столова ложка
Часник - 1 зубчик
Мед - 1 столова ложка
Кмин - 1/2 чайної ложки
Морська сіль і білий перець - за смаком

Соус сацебелі



- горіхи волоські - 200г
- цибуля ріпчаста - 210г
- оцет винний - 200г
- часник - 20г
- перець мелений червоний - 1г
- сіль - 20г
- зелень м'яти і кінзи - 35г
- бульйон або вода - 500мл.

Оливковий майонез без яєць




Інгредієнти:
150 мл молока (кімнатної температури!)
200 мл соняшникової олії
100 мл оливкової олії
1 столова ложка гірчиці
2 - 3 столові ложки лимонного соку (можна замінити оцтом)
1 чайна ложка солі

Кабачкова ікра



Вам знадобиться:
кабачки - 3кг.
Морква - 2кг.
Цибуля - 1,5 кг.
Сіль
перець
лимонна кислота
томатна паста - 250гр.
Рослинне масло - 300гр.
Лавровий лист - 3шт.

Чім можна замініті майонез




Майонез - один з вісококалорійніх ПРОДУКТІВ, что є Джерелом зайвої ваги. Ця заправка Надзвичайно популярна среди росіян - нею зловжівають и дорослі, и діти. Чі реально сделать свое харчування більш здоровим, альо не менше смачним?

Один з варіантів - заміна магазинного майонезу домашнім, що не настількі калорійнім, без ароматізаторів та консервантів. Правда, ВІН відносіться до швідкопсувніх ПРОДУКТІВ. Набагато корісніше майонезу нежирна сметана.

Соус Тартар - рецепт



Популярний в усьому світі соус тартар традиційно подають до риби - вареної, смаженої, запеченої в духовці або на вугіллі. Але він підходить до страв та з морепродуктів, і з овочів, і навіть з м'яса. Сьогодні можна купити в магазині вже готовий соус тартар, а можна приготувати його самим.
Інгредієнти для соусу Тартар
2 варені жовтки
1 сирий жовток
1 столова ложка дижонской гірчиці
2/3 склянки оливкової олії
2 столові ложки сметани
2 столові ложки каперсів
2 столові ложки подрібнених маринованих огірків
1 чайна ложка дрібно рубаної зелені кропу
1 столова ложка лимонного соку або білого винного оцту
сіль
чорний мелений перець

як приготувати Домашній кетчуп




Інгредієнти для кетчупу
2 кг стиглих томатів
150 грам цукру
1 стручок гіркого перцю
1 столова ложка солі
10 штук гвоздики
10 горошин чорного перцю
4 -5 зубчиків часнику
1 столова ложка винного оцту
1 головка цибулі

Подливка до гречаної каші. Спосіб приготування




Інгредієнти:

Кукурудзяне борошно,
Сосиски,
Томатна паста,
Цибуля - 1 шт,
Спеції,
Соль.

Соус тартар (Tartar Sauce)



2 варені жовтки; 1 сирий жовток; 1 ст. л. діжонськой гірчиці; 2/3 ст. оливкової олії; 2 ст. л. крем-фрешу; по 2 ст. л. каперсів і дрібно нарізаних (натертих) корнішонів; 1 ч. л. дрібно рубаного шалота (або сріблястого лука); 1 ст. л. лимонного соку (або винного оцту); сіль, чорний перець

Соус сметанний з томатом



Інгредієнти:

500 г сметанного соусу, головка цибулі, 30 г вершкового масла, 2 ложки томату-пюре.

Соус сметанний (основний)



Інгредієнти:

500 г білого соусу, 1 склянка сметани.

Соус абрикосовий



Інгредієнти:

60 г сушених абрикосів або 100-150 г абрикосового мармеладу, 10 г картопляного борошна, 130 г вершків, цукор.