Рецепт - Гніздечка «Великодні»




Інгредієнти рецепта Гніздечка «Великодні»:

рослинне масло

перець

сіль

перепелині яйця (9-12 штук)

сметана (або майонез)

100 грам цибулі

150 грам болгарського перцю

150 грам курячого філе

500 грам картоплі

зелень за своїм смаком

Салат нісуаз (Salade Ni oise)



На 2 порції

100 г свіжого тунця; листя салату (латук); 2-3 варених яйця; 2 помідори; 4-6 молодих варених в шкірці маленьких картоплини; 8-10 філе маринованих анчоусів; жменю свіжої зеленої стручкової квасолі; жменю маслин; 2 ст. л. каперсів; по 0,5 ст. л. діжонськой гірчиці, білого винного оцту і лимонного соку; 4 ст. л. оливкової олії; сіль, чорний перець

Шопський салат (Шопський салату, t)




На 4 порції

4 помідори; 1 огірок; 3 червоних, 1 жовтий солодкий перець; 1 червона цибулина; 150 р. бринзи; 4 ст. л. оливкової олії; 1 ст. л. світлого винного оцту; жменю оливок; сіль; чорний перець

Олів'є з червоною ікрою




Святковий стіл без салатів, немов віз без колеса. Телега то і без колеса віз, але їхати далі вже не зможе. Так само і стіл - нехай страв на ньому буде до неподобства багато і кожне з них матиме неперевершений смак. Але без салату стіл буде здаватися пустельним і незатишним. Тому заготовлюючи меню на свята, про салатах завжди потрібно думати в першу чергу.

Картопляний салат (Kartoffelsalat)



На 4 порції

0,5 кг картоплі; 4 ст. л. рослинної олії; 100 г копченого шпику; 2 цибулини, 125 мл м'ясного бульйону; 50 мл лимонного соку; 1 ч. л. цукру; пір'ячко зеленої цибулі; сіль; чорний перець

ВЕЛИКОДНІЙ САЛАТ З хріном І ЯЙЦЯМИ




інгредієнти

яйця курячі
3 шт.
Сир (домашній)
4 ст. ложки
масло вершкове
50 г
корінь хрону
сіль


Яйця відварюємо круто. Очищаємо і ріжемо на 8 частинок кожне (спочатку хрест навхрест. А потім ще раз навпіл).