Салат з курячим філе і огірками в апельсині



Інгредієнти:
- 3-4 апельсина
- 300 г курячого філе
- 200 г огірків
- 100 г йогурту
- сіль

Філе відварити до готовності, остудити, дрібно нарізати.

Апельсини вимити. Спеціальним або звичайним ножем зробити зигзагоподібні надрізи по колу.

Розділити на дві половинки. М'якоть вийняти. Нарізати м'якоть (плівочки видалити) невеликими шматочками (в салат можна використовувати тільки частину м'якоті).

Огірки нарізати дрібно соломкою.

Змішати філе, апельсини, огірки. Посолити за смаком. Заправити йогуртом. Викласти салат в половинки апельсинів. Зверху - ягідки журавлини - для краси.

Салати: # salad_kopilka

Салат з курячим філе "Веселка"


 Салат с куриным филе "Радуга"

Обов'язково спробуйте цей смачний і низькокалорійний салатик.

Інгредієнти:
- 300 г відвареного курячого філе
- 2 червоні цибулини
- 1 червоний перець
- 1 жовтий перець
- пучок зеленої цибулі
- 0,5 качана китайської капусти

Для заправки:
- 2 столові ложки сметани
- 1 столова ложка гірчиці
- 1 зубчик часнику (через прес )
- сіль, перець за смаком
Все перемішати і заправка готова

Приготування:
Цибулину нарізати півкільцями, перець нарізати соломкою, зелену цибулю і капусту нашаткувати, курку нарізати кубиками.

Всі інгредієнти викласти, перемішати, полити соусом і прикрасити подрібненою зеленою цибулею.

Салат з кукурудзою, молодою картоплею і помідорами



Інгредієнти:
- 250 г молодого дрібної картоплі
- 2 чашки кукурудзи
- 2 чашки помідор черрі різного кольору, порізати навпіл
- 1 великий червоний солодкий перець, порізати на шматочки
- 1/2 невеликої червоної солодкої цибулини, дрібно порізати
- 3 столові ложки білого винного оцту
- 1 столова ложка Дижонской гірчиці
- сіль, перець за смаком
- 3 столові ложки оливкової олії
- 200 г руколи
- свіже листя базиліка і орегано для подачі

1. Зварити картоплю до готовності, остудити. Змішати кукурудзу, помідори і перець у великій мисці.

2. Змішати цибулю та інгредієнти для соусу (крім масла) в невеликій мисці, збити віночком. Потім повільно додати оливкове масло, помішуючи віночком.

3. Полити вінегретом овочі, розмішати. Додати руккоку, розмішати. Додати базилік і орегано.

Можна ще додати зверху сир за бажанням.

Салати: # salad_kopilka

Салат "хрусткий"


 Салат "хрустящий"

Інгредієнти:
- 300 г курячого філе
- 1 огірок (великий)
- 1 пучок салату
- 150-200 г твердого сиру
- 1 пакетик "Кириешки"

Для заправки:
- 3 столові ложки рослинної олії
- 1 столова ложка оцтової есенції (6%)
- 3 зубчики часнику
- сіль

Куряче філе зварити до готовності, дати охолонути. Огірок і курку порізати дрібними кубиками. Салат порвати на дрібні шматочки. Сир потерти на крупній тертці.

Окремо змішати оцет, олію, сіль і роздавлений часник. Заправити салат.

Перед подачею на стіл додати сухарики.

Салат "Щітка"


 Салат "Щетка"

Зменшуємо живіт і попереджаємо весняний авітаміноз!

Інгредієнти:
- 1 сирий буряк і моркву
- кілька аркушів білокачанної капусти
- трохи свіжої зелені
- шматочок стебла селери (можна і без нього)
- кілька крапель лимонного соку
- 1 чайна ложка оливкової масла
- 1 столова ложка води

Очищені овочі натираємо на крупній тертці, капусту і зелень дрібно нарізаємо.

Змішуємо і заправляємо лимонним соком з оливковою олією, додаємо столову ложку води (так салат буде соковитіше).

Що відбувається з організмом: заповнюється вітамінно-мінеральний комплекс. Зменшується обсяг живота, оскільки салат-щітка видаляє з кишечника, самі знаєте що.

Салати: # salad_kopilka

Салат "Прощай, суперниця"


 Салат "Прощай, соперница"

Інгредієнти:
- 2 великі міцні груші
- 2 яйця
- жменя креветок,
- трохи зеленої цибулі
- майонез
- кетчуп
- коньяк
- сіль, перець

Груші розрізаємо навпіл і робимо кілька надрізів, виймаємо серцевину, ріжемо її кубиками. Також ріжемо яйця. Змішуємо м'якоть груш, яйця і креветки.

Для соусу в майонез додаємо 3 столові ложки кетчупу, 1 столову ложку коньяку і подрібнений зелений лук.

Перемішуємо салат із заправкою, солимо і перчимо, наповнюємо салатом половинки груш, прикрашаємо креветками і пір'ям лука.

Салати: # salad_kopilka

Апельсиновий салат з копченим сиром



Інгредієнти:
- 500 г апельсинів
- 300 г натертого копченого сиру
- 4 столових ложки сметани 10%
- 4 столових ложки майонезу
- дрібно нарізана петрушка

- Натріть сир на крупній тертці.
- Ретельно очистіть апельсин від білих пленочек, залишивши тільки м'якоть, яку наріжте кубиками.
- Перемішайте зі сметаною, майонезом і дрібно нарізаними листям петрушки.

Салат вийшов дуже соковитий, дуже смачний.

Салати: # salad_kopilka

Салат Російська красуня. Класичний рецепт



Інгредієнти викладаємо шарами знизу вгору:
1. Картопля
2 . Шинка
3. Свіжий огірок
4. Яйце
5. Курка
6. Сир
7. Помідорчики.

Все промазати майонезом. Можна змішувати, можна зробити пошарово. Оформити на ваш розсуд.

Салат Російська красуня. Класичний рецепт



Інгредієнти викладаємо шарами знизу вгору:
1. Картопля
2 . Шинка
3. Свіжий огірок
4. Яйце
5. Курка
6. Сир
7. Помідорчики.

Все промазати майонезом. Можна змішувати, можна зробити пошарово. Оформити на ваш розсуд.

Салат Російська красуня. Класичний рецепт



Інгредієнти викладаємо шарами знизу вгору:
1. Картопля
2 . Шинка
3. Свіжий огірок
4. Яйце
5. Курка
6. Сир
7. Помідорчики.

Все промазати майонезом. Можна змішувати, можна зробити пошарово. Оформити на ваш розсуд.

Салат з блакитним сиром



Інгредієнти:
- 50 г свіжого буряка ( нарізати скибочками)
- 100 г блакитного сиру
- 1 яйце (зварити)
- 50 г стручкової квасолі (відварити в підсоленій воді 5-7 хвилин)
- 50 г копченої курки
- кілька листя салату
- розмарин
- сіль
- соєвий соус
- оливкова олія
- часник

На тарілку укладаємо листя салату, по краях салату викладаємо буряк, потім куряче м'ясо, порізане соломкою між буряковими шматочками, яйце розрізаємо на 4 частини і укладаємо на середину салату, між скибочками яйця укладаємо квасолю порізану, зверху укладаємо блакитний сир і на кожен шматочок буряка також по невеликому шматочку сиру.

Робимо заправку: 2 чайних ложки оливкової олії, 1/2 чайної ложки соєвого соусу, змішуємо видавлюємо через чеснокодавку четвертинку часничку, змішуємо поливаємо заправкою салат. НЕ солимо.

Легкий салат на сніданок



Інгредієнти:
- листя шпинату
- полуниця
- сіль
- оливкова олія

Приготування:
1. Листя шпинату моєму і рвемо руками, полунички порізати на невеликі шматочки.
2. Все змішати заправити оливковою олією і присипати трохи сіллю.
3. Викласти на листя салату.