Сільська піца



Інгредієнти:
Тісто:
- 250 мл молока
- 2 ст. ложки цукру
- 1 пакетик (11 гр) сухих дріжджів
- 125 гр вершкового масла (розтопити)
- 350-400 гр борошна
- 1/2 ч. ложки солі

Начинка:
- 250 гр сиру
- 100 гр зелені (у мене зелений лук і кріп)
- 1 шт (200-250 гр) вареного курячого філе
- 100 гр сиру
сіль, чорний мелений перець
- 1 ст. ложка манки

Приготування:
1. Приготувати тісто. Для цього в чашці змішати 1/2 склянки теплої води (або молока) + 1 ст. ложка борошна + 1 ст. ложка цукру + дріжджі. Залишити в теплому місці на 7-10 хвилин, щоб опара піднялася шапочкою.
2. У глибоку миску просіяти борошно, влити тепле молоко, розтоплене вершкове масло і опару, додати цукор і сіль. Поставити тісто в тепле місце на 1-1,5 години до збільшення в об'ємі в 2 рази, обминути і залишити ще раз для підйому (ще близько 30-40 хвилин).
3. Тісто розділити на 2 частини, розкачати кожну в круг товщиною близько 1 см і викласти на деко, застелене пергаментом (круги виходять діаметром близько 28 см, на мій деко поміщається тільки 1, тому пекла за 2 рази).
4. Приготувати начинку. Зелень дрібно порубати, змішати з сиром, додати сіль і чорний мелений перець. Куряче філе розібрати на волокна. Сир натерти на крупній тертці.
5. Коло з тіста присипати манкою (це потрібно, щоб уберегти тісто від розмокання). Розподілити по поверхні тіста сир із зеленню, потім куряче філе і зверху посипати тертим сиром.
6. Випікати в нагрітій до 200 градусів духовці протягом 20-25 хвилин до рум'яного кольору.

Приємного апетиту!

Куряча грудка в вершково-часниковому соусі



Інгредієнти:
- 800 г курячого філе
- 4-5 зубчиків часнику
- 10% вершки
- рослинна олія
- спеції для курки
- сіль, перець

1. М'ясо нарізати на невеликі шматочки, часник нарізати дольками . Курку посипати спеціями, посолити, поперчити.

2. Викласти курку у форму, рівномірно обсипати порізаним часником.

3. Сливки залити на курку і поставити все в духовку (200 градусів) на 45-50 хвилин.

Куряча грудка в имбире



Інгредієнти:
- 2 курячі грудки, розрізані навпіл (без кісток і шкіри)
- 1/2 чайної ложки свеженатертого імбиру
- 1 столова ложка масла
- 1 столова ложка лимонного соку
- 1/2 чайної ложки чорного перцю
- 2 зубчики часнику
- сіль

Приготування:
1. З'єднайте разом імбир, перець, подрібнений часник і лимонний сік.
2. Покладіть грудки в глибоку ємність, залийте отриманим імбирним маринадом. Добре перемішайте, щоб грудки були покриті маринадом з усіх боків.
3. Поставте ємність на холод, закрийте кришкою і витримуйте в маринаді 30-40 хвилин.
4. Розігрійте сковороду з 1 столовою ложкою рослинного масла і обсмажте грудки з двох боків до готовності.

Легкий гарбузовий суп з сиром



Інгредієнти:
- 300 гр гарбуза
- 1 шт цибулі ріпчастої середнього розміру
- 1 плавлений сирок
- приправи: базилік, білий перець, кардамон
- 2 часточки часнику

Приготування:
1. Чистимо і ріжемо кубиками цибулю і гарбуз, обсмажуємо хвилин 10.
2. Додаємо приправи і обсмажуємо ще хвилин 5.
3. Заливаємо 4 склянками води і варимо ще 10 хвилин.
4. Потім додаємо до нашого супу 1 плавлений сирок (він замінить нам вершки).
5. Варимо до готовності гарбуза і блендером перетворюємо наш суп в пюре, от і все!

Курячий суп з макаронами



Інгредієнти:
- 1 столова ложка оливкової олії
- цибуля ріпчаста
- 3 зубчики часнику
- 3 моркви
- 2 шт селери
- 0.7 чайної ложки чебрецю
- 15 г петрушки
- 1 лавровий лист
- щіпка солі
- щіпка перцю чорного меленого
- 2 л курячого бульйону
- 120 г вершків
- 2 столові ложки крохмалю
- 2 столові ложки води
- 230 г макаронів
- 360 г курки-гриль
- 120 г горошку зеленого замороженого

Приготування:
1. Нагріти масло у великій каструлі на середньо-сильному вогні.
2. Покласти в масло цибулю, часник, морква, селера, чебрець, петрушку і лавровий лист. Обсмажувати близько 6 хвилин, поки овочі не размягчатся (але не підсмажаться). Приправити сіллю і перцем.
3. Додати курячий бульйон і вершки. Довести до кипіння.
4. Розвести в маленькій мисці крохмаль у холодній воді, додати в суп і перемішати.
5. Додати макарони і варити близько 15 хвилин, поки не размягчатся.
6. Додати розділене на волокна куряче філе і горошок і варити ще пару хвилин.
7. Спробувати на смак, додати солі і перцю.
8. Викинути лавровий лист.
Розлити суп по тарілках, прикрасити петрушкою і подавати.

Супи: # soup_kopilka

Курячий суп з кабачками



Інгредієнти:
- 1 літр курячого бульйону
- 500 гр відварених курячих грудок без кісток і шкіри
- 1/4 чайної ложки солі
- 1 столова ложка оливкової олії
- 1 цибулина (крупно порізати)
- 2 болгарських перцю (зелений і червоний)
- 2 кабачка
- 1 стакан протертих помідорів
- 3 зубчики часнику (нарізати тонкими скибочками)
- 1 чайна ложка сушеного майорану
- перець

Приготування:
1. Обсмажте цибулю на невеликому вогні в одній столовій ложці олії до м'якості , потім додайте часник і готуйте ще хвилину.
2. Поріжте перець кубиками, покладіть в каструлю разом з цибулею і часником і тушкуйте 5 хвилин, накривши каструлю кришкою, періодично помішуючи.
3. Кабачки також поріжте кубиками і разом з майораном покладіть в каструлю з перцем, тушкуйте під кришкою 7 хвилин.
4. Влийте в каструлю з овочами бульйон, покладіть протерті помідори, доведіть до кипіння.
5. Наріжте курячі грудки кубиками, покладіть в каструлю, накрийте кришкою і готуйте на повільному вогні 5-8 хвилин.
6. Посоліть і поперчіть за смаком.

Картопляний суп з білими грибами



Інгредієнти:
- 300 г картоплі
- 50 г цибулі
- 100 г цибулі-порею
- 50 г вершкового масла
- 100 г вершків
- 1 л бульйону
- білі гриби
- зелень, сіль, перець, оливкова олія

Приготуйте основу - курячий або овочевий бульйон. Очищену картоплю наріжте невеликими кубиками, цибулю дрібно нарубати.

Обсмажте злегка на вершковому маслі цибулю і картоплю, а потім додайте в бульйон і варіть до готовності 20-25 хвилин. Наприкінці додайте вершки, проваріть.

Збийте блендером до однорідної маси. Білі гриби відваріть, обсмажте, при подачі додайте в суп, посипте зеленню і полийте оливковою олією.

Супи: # soup_kopilka

Молочний коктейль з ківі і банана



Інгредієнти:
- 1 ківі
- 1 стиглий банан
- 1 стакан молока
- 1 столова ложка меду

У блендері збийте всі інгредієнти до однорідної маси
Приємного апетиту!

Корисний шоколадний коктейль



Інгредієнти:
- 1 столова ложка меду
- 1 середній банан
- 2 столових ложки арахісового масла
- 1,5 столових ложки какао-порошку
- 1/2 склянки молока (в оригіналі використовується мигдальне)

Поставте мед на 5-10 секунд в мікрохвильовку.
Потім всі інгредієнти збийте до стану пюре в блендері.

Сирний торт «Чарівний»



Інгредієнти:
- 700 г сиру
- 1 склянка ізюму
- 1 склянка цукру
- 1 склянка сметани
- 40 г желатину
- 3 склянки пастеризованого молока
- 1 склянка ядер волоських горіхів
- ваніль - за смаком
- 2 мандарина
- 2 ківі
- консервовані ананаси і персики

1. Желатин залити 1 склянкою молока , залишити на 30-40 хвилин для набухання, після розпустити на слабкому вогні в залишився гарячому молоці, не доводячи суміш до кипіння.

2. Ізюм залити окропом, залишити на 20-30 хвилин, після відкинути на сито, обсушити. Горіхи крупно порубати.

3. Сир протерти, змішати з цукром, сметаною, родзинками і горіхами, приправити за смаком ваніллю. Додати желейну суміш, добре перемішати.

4. На дно рознімної форми викласти часточки мандарина, залити частиною приготовленої сирною суміші. Зверху викласти кружальця ківі, знову залити сумішшю. Укласти колечка або шматочки ананаса, залити сумішшю, покласти шар скибочок персика, знову залити сумішшю. Шари повторити 2-3 рази. Фрукти не слід укладати щільно один до одного, щоб шари краще схопилися.

5. Прибрати торт в холодильник на 3-4 години, до повного застигання. При подачі за бажанням посипати тертим шоколадом, кокосовою стружкою.

Десерти: # dessert_kopilka

5-хвилинний горіховий торт без борошна та олії



Інгредієнти:
- 3 яйця
- 1 упаковка (200 г) мелених горіхів фундука (можна змолоти в кавомолці або кухонному комбайні)
- 1 чайна ложка розпушувача
- 80 г цукру

Крем: варена згущене молоко з маслом вершковим або розтоплений шоколад

1. Горіхи, яйця, цукор, розпушувач змішати.
2. Підходящу для мікрохвильовки форму (на 1 літр) змастити маслом і посипати борошном.
3. Випікати близько 5 хвилин при 900 Вт або в духовці до готовності
4. Потім охолодити приблизно 3-5 хвилин.

Торт можна посипати цукровою пудрою, прикрасити збитими вершками і фруктами або полити розтопленим шоколадом.

Випічка: # bake_kopilka

Салат Російська красуня. Класичний рецепт



Інгредієнти викладаємо шарами знизу вгору:
1. Картопля
2 . Шинка
3. Свіжий огірок
4. Яйце
5. Курка
6. Сир
7. Помідорчики.

Все промазати майонезом. Можна змішувати, можна зробити пошарово. Оформити на ваш розсуд.