Десерт "Черничная рапсодія"


 Десерт "Черничная рапсодия"

Для чорничного шару інгредієнти:
- 400 г домашнього знежиреного сиру
- 1,5 склянки чорниці
- 100 г сметани
- 100 мл молока
- ваніль
- цукрова пудра за смаком

Все змішати і гарненько збити за допомогою блендера.
1,5 столові ложки желатину розвести в 70 мл води, підігріти (не доводячи до кипіння), додати в сирну масу, збити і викласти у форму.

Можна навіть попередньо в холодильник не ставити воно і так швидко застигне.

Для шоколадного і вершкового шару:
- 400 г сметани 25%
- 150 мл молока
- цукрова пудра за смаком

Все змішати і гарненько збити.

1,5 столові ложки желатину розвести у воді (див. вище).
Додати желатин в сметанним суміш, збити, ділимо масу навпіл, в одну половину суміші додаємо 2 столові ложки какао. Виливаємо у форму (застигає на протязі 5 хвилин).

Потім заливаємо у форму білий шар (якщо він почав застигати, можна трохи прогріти або збити блендером)

Чорничний соус:
- 0,5 склянки чорниці
- 3 столові ложки води
- 1 чайна ложка цукру
- 1 чайна ложка коньяку (за бажанням )
Довести до кипіння, прокип'ятити 1 хвилину, трохи остудити.
При подачі десерт полити соусом.

Виноградне желе



Інгредієнти на 5 банок по 300 мл:
- 1,5 кг ягід темного винограду
- 50 мл води
- 500 г цукру
- ванілін
- желатин
- 20 мл лимонного соку
- 70 г кедрових горішків

В виноград додати 50 мл води і варити 5 хвилин. Потім протерти через сито, щоб вийшло приблизно 1,4 л соку (при необхідності долити води).

У сік додати 500 г цукрового піску, 1 щіпку ваніліну і 20 мл лимонного соку. Довести до кипіння і варити 4 хвилини.

Ввести 1 пакетик "желфікс 2 +1" і варити ще 1 хвилину. Потім підмішати 70 г кедрових горішків і розлити по банках.

Закрити кришками. Подавати таку желе найкраще з хлібом і сиром.

Салат "хрусткий"


 Салат "хрустящий"

Інгредієнти:
- 300 г курячого філе
- 1 огірок (великий)
- 1 пучок салату
- 150-200 г твердого сиру
- 1 пакетик "Кириешки"

Для заправки:
- 3 столові ложки рослинної олії
- 1 столова ложка оцтової есенції (6%)
- 3 зубчики часнику
- сіль

Куряче філе зварити до готовності, дати охолонути. Огірок і курку порізати дрібними кубиками. Салат порвати на дрібні шматочки. Сир потерти на крупній тертці.

Окремо змішати оцет, олію, сіль і роздавлений часник. Заправити салат.

Перед подачею на стіл додати сухарики.

Салат "Щітка"


 Салат "Щетка"

Зменшуємо живіт і попереджаємо весняний авітаміноз!

Інгредієнти:
- 1 сирий буряк і моркву
- кілька аркушів білокачанної капусти
- трохи свіжої зелені
- шматочок стебла селери (можна і без нього)
- кілька крапель лимонного соку
- 1 чайна ложка оливкової масла
- 1 столова ложка води

Очищені овочі натираємо на крупній тертці, капусту і зелень дрібно нарізаємо.

Змішуємо і заправляємо лимонним соком з оливковою олією, додаємо столову ложку води (так салат буде соковитіше).

Що відбувається з організмом: заповнюється вітамінно-мінеральний комплекс. Зменшується обсяг живота, оскільки салат-щітка видаляє з кишечника, самі знаєте що.

Салати: # salad_kopilka

Піца в батоні



Інгредієнти:
- батон
- помідор
- ковбаса
- сир
- майонез
- масло вершкове
- прованські трави

Приготування:
1. Нарізати хліб на шматки товщиною 5-7 см. Вибрати м'якоть, залишивши дно і боки.
2. На дно кожної нашої чашечки покласти шматочок масла, потім начинку: ковбаса і помідор, порізаний дрібним кубиком, додати 1-2 ч. ложки майонезу, посипати зверху прованськими травками і в духовку при 200 гр . хвилин на 15.
3. Потім дістати, посипати сиром і ще хвилин на 5 поставити в духовку, дати сиру розплавитися.

Піца - рулет з лаваша



Інгредієнти:
- 1 вірменський лаваш
- 100 гр (напів-) копченої ковбаси
- 100 гр шинки
- 8 смужок бекону
- по 1/2 солодкого перцю і цибулини
- 2 помідори
- 2-5 печериць (залежно від розміру)
- 200 гр тертого сиру
- 1 солоний огірок
- кетчуп або томатний соус
- зелень (свіжа або сушена)
- перець, паприка

Приготування :
1. Лаваш розгорнути і рівномірно натерти на нього ? 150 г сиру, посипати дрібно нарізаною ковбасою, шинкою, солодким перцем, помідорами, цибулею, солоним огірком і грибами і зеленню.
2. Всі присипати сиром, що залишився. Згорнути лаваш в рулет і покласти його на застелений пергаментом деко. На лаваші розкласти смужки бекону для того, щоб рулет ні сухим.
3. Запікати 15-20 хв. в нагрітій до 200 С духовці.
У начинку для рулету можна покласти все, що завгодно, в залежності від ваших смакових переваг і наявності продуктів в холодильнику.

Маленькі цибулинки у вині, часнику і з прянощами



Інгредієнти:
- 6-7 цибулинок
- 2/3 склянки білого вина
- 2-3 лаврових листки
- 3 зубки часнику
- 2 сушених перчика чилі
- 1 чайна ложка зерен кінзи
- 1 чайна ложка цукру
- 2 чайні ложки сушеної журавлини
- 1 чайна ложка натертої лимонної шкірки
- рубана кінза (свіжа)
- кедрові горішки

Спосіб приготування:
1. Цибулини обсмажити на олії. Відкласти.
2. Злегка обсмажити часник, зерна, чилі, журавлину, цукор, лаврушку, влити вино повернути цибулю і протушкувати хвилин 10 до розм'якшення лука.
3. Перед подачею на остиглий цибулю натерти трохи лимонної шкірки, додати нарізану кінзу і обсмажені на сухій сковорідці кедрові горішки.

Форель з виноградним соком



Беремо стейки з форелі, посипаємо прянощами для риби, сушеним чебрецем і маринуємо соком винограду: розчавлює штук 8-10 ягід прямо на рибу.

Растапливаем в мікрохвильовці ложку вершкового масла, додаємо ще ложку виноградного соку, присипаємо чебрецем і укладаємо рибу.

Поливаємо маринадом і відправляємо на 10 хвилин мікрохвильовку.

Готуємо соус до риби: змішуємо сметану і готовий хрін.

Виймаємо рибку, обережно перевертаємо і змащуємо стейки соусом, зверху кидаємо декілька виноградин і на 5 хвилин відправляємо в піч.

Все, рибка готова!

Курячі оладки з кукурудзою і квасолею



Інгредієнти:
- 2 курячих філе 400 гр на 4 порції)
- 100 гр кукурудзяних зерен (заморожених або консервованих)
- 100 гр зеленої стручкової квасолі
- 1 маленька цибулина
- 2 яйця
- 1 ч. ложка солі
- 3/4 ч. ложки меленої солодкої паприки
- 1/4 ч. ложки чорного меленого перцю

Приготування:
1. Куряче філе рубаємо в блендері або пропускаємо через м'ясорубку. Кладемо в миску.
2. Дрібно ріжемо зелену квасолю і разом з кукурудзою кладемо до фаршу.
3. Додаємо яйця, дрібно нарізану цибулю і спеціі.Хорошенько перемішуємо.
4. У сковороді на середньому вогні розігріваємо 1 ст. ложку рослинної олії. Ложкою викладаємо фарш на сковороду і смажимо оладки приблизно по 5 хвилин з кожного боку.
5. Подаємо з соусом і гарніром зі свіжих овочів.

Курячі грудки в кокосі



Інгредієнти:
- 3 курячих грудки без кістки і шкіри (нарізати тонкими смужками)
- 2-3 склянки підсолоджених кокосових пластівців
- 1/2 склянки крохмалю
- 1 чайна ложка червоного перцю
- сіль і чорний перець за смаком
- 3 яйця
- масло для смаження

У мисці змішайте крохмаль, червоний і чорний перець, сіль. В окремій мисці збийте яйця. У третю помістіть пластівці.

Обваляйте кожен шматок грудки спершу в суміші крохмалю і спецій, потім в яйцях і в кінці - в кокосі. Переконайтеся, що кожен шматок грудки рясно покритий кокосом. Обсмажте на олії на сковороді з обох боків до золотисто-коричневої скоринки.

Викладіть обсмажені грудки на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир. Подавайте гарячими з солодким або гострим соусом.

Запечена баранина з м'ятним соусом



Інгредієнти:
- 1,7 кг баранячого окосту
- 5 зубчиків часнику
- 300 мл червоного вина
- 3 столові ложки оливкової олії
- 3 столові ложки варення з червоної смородини
- 1 чайна ложка рідкого меду
- 2 гілочки розмарину
- сіль, чорний мелений перець

Для м'ятного соусу:
- 1 пучок свіжої м'яти
- 2,5 чайні ложки дрібного цукру
- 2,5 столові ложки білого винного оцту

Часник очистити, розрізати кожен зубчик на 6-8 шматочків. З гілочок розмарину зняти листочки.

М'ясо вимити, обсушити, зробити по всій поверхні проколи ножем.

Розігріти духовку до 220 ° С. Вкласти в кожен прокол по шматочку часнику і по кілька листочків розмарину. Помістити баранину на деко, рясно посипати сіллю і перцем. Скропити оливковою олією і запікати 1 годину.

Тим часом приготувати глазур. Влити в кухлик вино, змішати з медом і варенням. Довести до кипіння і варити, помішуючи, на маленькому вогні, поки об'єм не зменшиться вдвічі.

Приготувати м'ятний соус. М'яту вимити, обсушити, покласти на обробну дошку. Посипати цукром і подрібнити. Перекласти в миску, залити 1 столовою ложкою окропу і перемішувати, поки цукор не розчиниться. Влити 1 столову ложку оцту, спробувати на смак, перш ніж додати залишився оцет.

Баранину вийняти з духовки, полити глазур'ю і повернути в духовку ще на 35-45 хв. Готове м'ясо накрити листом фольги і дати постояти в теплому місці 15 хв. Потім нарізати на скибочки і подати до столу з м'ятним соусом. На гарнір можна приготувати печену картоплю.

Ситний, калорійний і дуже простий суп.



Інгредієнти:
- 400 г яловичих або телячих реберець
- 300 г копчених свинячих реберець
- 1 стакан бобів
- 3 картоплини
- 1 морква
- 1 цибулина

Сіль, мелений чорний перець, гострий червоний перець, перець горошком, лавровий лист, сухі гриби.

У каструлю скласти яловичі реберця, попередньо замочені боби, сухі гриби. Залити водою, довести до кипіння, зняти всю піну і варити 1 годину.

Потім з інтервалом в 10 хвилин додати свинячі реберця.
Картопля.
Луково-морквяний зажарку зі спеціями. Посолити і проварити все ще 5 хвилин.

При подачі посипати зеленню.

Супи: # soup_kopilka