Ікра з солоних огірків і кальмарів



Інгредієнти:
- 300 г кальмарів
- 5 солоних огірків
- 3 цибулини
- 1 столова ложка томатної пасти
- соняшникова олія
- паприка

Лук необхідно дрібно порізати і підсмажити на олії. Солоні огірки дрібно порізати і віджати і додати їх до смаженого цибулі, все знову підсмажити, додати томатну пасту і тушкувати півгодини.

Наприкінці присолити і приперчити.

Кальмари відварити в трохи підсоленій воді хвилин 5. Потім кальмари охолодити і порізати соломкою, додати до охолодженої підсмаженні, змішати і подати.

Салати: # salad_kopilka

Млинці з лососем і вершковим сиром



Інгредієнти:
- 5 яєць
- 3 склянки молока
- 1 , 5 склянки борошна
- 0,5 чайної ложки солі
- 2 столові ложки цукру
- 70 мл соняшникової олії
- шматочки солоного лосося
- вершковий сир

Приготування:
1. Яйця збити з цукром і сіллю.
2. Молоко з'єднати з борошном, щоб не було грудочок, і перемішати з яйцями, додати рослинне масло і ще раз добре перемішати. Тісто має бути не густим, але й не дуже рідким.
3. Трохи змастити сковороду маслом (тільки перший раз, а потім масла з тіста повинно вистачати) і смажити млинці.
4. Якщо млинці рвуться, то можна в тісто додати 1 столову ложку крохмалю, попередньо розвести з невеликою кількістю молока.
5. На млинець намазати вершковий сир, покласти шматочки солоного лосося (сьомги, форелі) і згорнути. Кожен млинець розрізати навпіл, прикрасити зеленню.

Курячі відбивні з сиром



Інгредієнти:
- 1 кг курячого філе
- 1 банка консервованого ананаса кільцями
- 200 г твердого сиру
- 2 яйця
- чорний мелений перець
- сіль

Філе помити, нарізати на тонкі пластини, злегка відбити, посолити, посипати чорним меленим перцем.

Трохи збити яйця.

Відбивні вмочати в яйце, смажити на олії з двох боків до готовності. Після перевертання на другу сторону - накрити кришкою.

На відбивні викласти по кільцю ананаса або його половинці - залежно від розміру відбивної.

Зверху посипати натертим на крупній тертці сиром.

Поставити в добре розігріту духовку до розплавлення сиру.

Картопля з куркою і грибами в соусі



Інгредієнти:
- філе курки
- 150 г грибів
- 2 шт цибулі
- 3 зубчики часнику
- 2 шт картоплі
- 1 столова ложка сметани
- 30 г сиру
- 1/2 склянки води
- сіль, перець
- спеції

Приготування:
1. Філе нарізати, обваляти в борошні (зі спеціями), обсмажити.
2. Гриби обсмажити з цибулькою.
3. Картоплю нарізати невеликими шматочками, укласти в горщик.
4. Сир натерти + сметана + спеції (будь-які приправи) + вода, зелень + часник.
5. М'ясо і гриби викласти на картоплю, залити соусом.
6. Поставити в розігріту духовку на 40 хвилин, при 230 С.

Найніжніший печінковий паштет



Інгредієнти на 500 г печінки:
- 2 середні цибулини
- 1 середня морквина
- 50 г масла

Обсмажити цибулю в рослинній олії, відкласти в мисочку, попередньо відцідити з нього залишки масла.

Окремо обсмажити печінку (не солити! Інакше стане як підошва).

Морквину відварити і почистити. Всі компоненти скласти в комбайн (крім вершкового масла), посолити, поперчити і збивати довго і нудно до гладкої, без грудочок, маси.

Коли буде майже готове, ввести вершкове масло. Маса буде теплуватим і м'якувата, але в холодильнику поступово затвердіє. Приємного апетиту!

Закуски: # snack_kopilka

Кминний суп з грінками



Інгредієнти:
- 2 л яловичого бульйону
- 3 столові ложки борошна (40 г)
- 2 яйця
- 2 столові ложки кмину (30 г)
- 4 столові ложки рослинної олії (40 г)
- 10 г вершкового масла
- 2 цибулі ріпчастої
- 4 скибочки житнього хліба
- 1 зубчик часнику
- сіль за смаком, зелень

Довести до кипіння яловичий бульйон.
Обсмажити борошно в 3 столових ложках рослинного масла до кольору топленого молока.

Дрібно нашаткувати цибулю, обсмажити в рослинній олії з сіллю до золотистого кольору.

Обсмажену борошно розвести в невеликій кількості бульйону до однорідної маси, влити разом з цибулею в бульйон, розмішати.
Обсмажити кмин на сухій сковороді, додати в суп.

Збити в мисці 2 яйця, влити в суп, гарненько помішуючи. Варити на слабкому вогні 20 хвилин.

Змастити деко вершковим маслом, укласти нарізаний кубиками хліб, на кожен шматочок нанести незначну кількість вершкового масла. Обсмажити в розігрітій духовці до золотистого кольору. Натерти грінки часником.

Подавати суп з грінками і зеленню.

Бергенський рибний крем-суп



Суп, який традиційно готують в Бергені. Він дуже ароматний, за рахунок того, що включає асорті з риби та обов'язкові жирні вершки

Інгредієнти (на дві порції):
- 200 г філе сьомги
- 200 г філе тріски
- 100 г мідій
- 100 г креветок очищених
- 250 мл вина білого сухого
- 3 столові ложки масла вершкового
- 3 столові ложки борошна
- 150 мл вершків (чим жирніше, тим краще)
- сіль за смаком
- шафран за смаком
- лавровий лист за смаком
- перець білий мелений за смаком
- 1 цибуля-порей
- 1 морква

1. Відварюємо мідії та креветки в білому вини, виймаємо, відкладаємо вбік і зціджуємо бульйон.
2. Змішуємо розтоплене масло з борошном і додаємо їх у бульйон.
3. Вливаємо туди ж вершки і літр гарячої кип'яченої води, варимо ще 20 хвилин на слабкому вогні.
4. Ріжемо філе сьомги і тріски, опускаємо в бульйон.
5. Злегка обсмажуємо на вершковому маслі моркву, нарізану соломкою.
6. Додаємо шафран і лавровий лист, солимо і перчимо. За кілька хвилин до готовності кладемо в бульйон морепродукти і обсмажені овочі.
7. Додаємо нарізану цибулю порей - страва готова.

Супи: # soup_kopilka

Допоможе від застуди та уповільнить старіння організму кисіль з журавлини



Інгредієнти:
- 250 г ягід журавлини
- 250 г цукру
- 3 столові ложки крохмалю

Ягоди розчавити товкачем і віджати сік. Залишилася мезгу залити гарячою водою, з розрахунку 6 частин води на 1 частину мезги. Довести до кипіння і варити 5 хвилин.

Після, відвар процідити і відлити один стакан, який треба охолодити. Відвар, закип'ятити з цукром.

У остившем відварі розвести крохмаль, влити його, помішуючи, в каструлю. Довести до кипіння, влити віджатий сік ягід і добре перемішати. Зняти з вогню.

Жиросжигающие напій



Інгредієнти:
- 1 корінь імбиру завдовжки 10 см
- 10 червоних яблук
- цедра і сік 2-х лимонів
- натуральний мед за вашим смаком
- 1-2 палички кориці
- 4 -5 л води

Приготувати напій, змішавши всі інгредієнти. І можна пити, не переживаючи за свою вагу.

Підбадьорливий лимонад



Інгредієнти:
- 12 шт лайма
- 200 г цукрової пудри
- 1 л содової
- кубики льоду

Потрібно:
- Блендер
- Сито

1. Два лайма поріжте на часточки. Решта лайми крупно поріжте (разом з шкірою) і помістіть в блендер разом з цукровою пудрою і содовою. Подрібніть.

2. Пропустіть вийшла рідина через сито, додайте скибочки лайма і кубики льоду.

Напої: # drink_kopilka

Цільнозернові мафіни з морквою і висівками



Інгредієнти:
- 1 стакан цільнозерновий борошна
- 1 баночка (125 г) натурального йогурту (можна замінити густим кефіром)
- 1 невелика морква
- 1 маленьке яблуко
- 2 столові ложки висівок
- 1 столова ложка меду
- 1 чайна ложка кориці
- 1 чайна ложка рослинної олії
- щіпка соди

1. Морква очистити, крупно нарізати, скласти в блендер і подрібнити до крупинок розміром з гречане зернятко.

2. Яблуко помити і натерти на дрібній тертці. Має вийти яблучне пюре.

3. Змішати в глибокій мисці просіяне борошно разом з корицею і содою. Додати йогурт (або яблучний сік для пісного варіанти) і перемішати. Додати мед, яблучне пюре, морква і висівки, розмішати, накрити кухонним рушником і залишити на 10 хвилин.

4. Влийте в тісто масло. Формочки для випічки трохи змастіть маслом (якщо використовуєте силіконові, можна не змащувати) або використовуйте паперові формочки.

Викладіть тісто, посипте вівсяними пластівцями і випікайте в попередньо розігрітій духовці при 180 С 45-50 хвилин.

Рецепт на 10 мафінів, калорійність готової страви - 707 ккал.

Випічка: # bake_kopilka

Хліб в домашніх умовах



Інгредієнти:
- 400 г пшеничного борошна вищого гатунку
- 1.5 чайні ложки сухих дріжджів
- 1.5 столові ложки сухого молока або вершків (розвести у воді)
- 30 г вершкового масла (можна менше, але не більше)
- 1 столова ложка цукру
- 1 чайна ложка солі
- 1.5 склянки кип'яченої теплої води
- рослинна олія (при випічці хліба змастити форму)

Поставити опару (0 , 5 склянки води, 1 ложка борошна, 1 ложка цукру, дріжджі). У борошні розтерти масло. Зробити в муці ямку і вилити туди готову опару, сіль і решту підігріту воду. Замісити тісто.

Отримане тісто скачати в колобок, обережно вкласти в форму (змащену соняшниковою олією) і поставити для підйому в тепле місце. Підбити один раз, дати підійти, потім поставити в духовку, нагріту до 200 С, і випікайте до готовності приблизно 30-40 хвилин.

Готовий хліб обережно витягти з форми, перевернувши її, і дати охолонути, нічим не накриваючи, тоді скоринка буде хрусткою.