Дуже смачні ізюмні цукерочки



Ну, дуже смачні. Для зміни смаку цукерок можна брати різні сорти винограду або комбінувати їх.

Інгредієнти:
- 100 г горіхів
- 150 г родзинок
- 50 г вершкового масла (НЕ маргарин!)
- 50 г кокосової стружки

Подрібнити в блендері (м'ясорубці) родзинки, горіхи. Додати м'яке (розтануло) вершкове масло. Сформувати кульки, обваляти їх в кокосовій стружці і прибрати в холодильник для застигання.
Приємного апетиту!

Десерти: # dessert_kopilka

М'яка шоколадна глазур



Інгредієнти:
- 3 столові ложки сметани
- 4 столові ложки цукрового піску
- 1 столова ложка какао
- 1 неповна столова ложка вершкового масла

Змішати в каструльці з нержавійки сметану, цукровий пісок, какао, довести до кипіння, помішуючи.

Зменшити вогонь і варити до загустіння глазурі.

Потім додати вершкове масло і знову проварити глазур до загустіння.

Зняти киплячу глазур з вогню, перешкодити її, щоб припинилося утворення бульбашок, і вилити її на торт.

Разровнять лопаткою і дати охолонути.

Готуйте глазур безпосередньо перед тим, як вилити її на торт, тому що охолонувши, вона сильно загусне.

Десерти: # dessert_kopilka

Салат з курячим філе і огірками в апельсині



Інгредієнти:
- 3-4 апельсина
- 300 г курячого філе
- 200 г огірків
- 100 г йогурту
- сіль

Філе відварити до готовності, остудити, дрібно нарізати.

Апельсини вимити. Спеціальним або звичайним ножем зробити зигзагоподібні надрізи по колу.

Розділити на дві половинки. М'якоть вийняти. Нарізати м'якоть (плівочки видалити) невеликими шматочками (в салат можна використовувати тільки частину м'якоті).

Огірки нарізати дрібно соломкою.

Змішати філе, апельсини, огірки. Посолити за смаком. Заправити йогуртом. Викласти салат в половинки апельсинів. Зверху - ягідки журавлини - для краси.

Салати: # salad_kopilka

Гарбузово-грибний суп з фузіллі



Інгредієнти:
- 1,5-2 л води
- 200 г м'яса (телятина або нежирна свинина)
- 4-5 середніх картоплин
- 150 г очищеної гарбуза
- 150 г печериць
- 1 середня морква
- 1 середня цибулина
- 50 г макаронів фузіллі
- зелень
- оливкова олія
- вершкове масло
- сіль, перець - за смаком

1. У воду покласти м'ясо і цілу цибулину, поставити варити бульйон.

2. Очистити картоплю, нарізати невеликими шматочками, покласти в бульйон. Після закипання варити 20 хвилин на середньому вогні.

3. Гарбуз нарізати кубиками.

4. Гриби і моркву очистити, нарізати і обсмажити на оливковій олії хвилин 5-7. В кінці додати 10-15 г вершкового масла.

5. Коли картопля зварилася - додати в каструлю гарбуз і грибну зажарку. Після закипання варити до повного розварювання гарбуза. Потім - дістати м'ясо. Поки воно охолоджується, необхідно все вміст каструлі збити блендером до пюреобразного стану на невеликій швидкості. Посолити і поперчити.

6. М'ясо порізати на невеликі шматочки і злегка їх обсмажити на вершковому маслі. Після цього додати м'ясо в суп. Одночасно з м'ясом покласти в суп фузіллі. Варити все разом ще 7-10 хвилин. Наприкінці - додати зелень.

Подавати відразу після приготування.

Супи: # soup_kopilka

Великий піст. Супчик морквяний.



Інгредієнти:
- 150 г меду
- 150 г цукру
- 1 л води
- кориця
- гвоздика
- імбир
- кардамон

Розчинити у воді мед і цукровий пісок. Медово-цукрову воду прокип'ятити, додати прянощі за смаком і ще раз прокип'ятити на невеликому вогні протягом 20-30 хвилин.

Наполягати під кришкою 20 хвилин, потім процідити. Готовий збитень підігріти, пити гарячим.

Маленька порада: щоб надати супу приємний, більш насичений смак і аромат, додайте трохи натертого на дрібній тертці
свіжого і очищеного імбиру.

Супи: # soup_kopilka

Десерт "Шоколадні пальчики"


 Десерт "Шоколадные пальчики"

Інгредієнти:
- 2 склянки цукру
- 1 стакан молока
- 60 г вершкового масла
- 1 чайна ложка ваніліну
- шоколад для глазурі

1. Розчинити цукор в молоці на повільному вогні.
2. Додати інші інгредієнти (крім шоколаду) і перемішати.
3. Скачати з отримав тесту ковбаски.
4. Викласти на лист для запікання і випікати в попередньо розігрітій до 180 С духовці близько 10-15 хвилин (стежити, щоб пальчики не пригоріли).
5. Дістати з духовки і повністю остудити при кімнатній температурі.
6. Розтопити шоколад.
7. Залити пальчики шоколадом.

Повітряний мус з порошкового желе



Інгредієнти:
- 1 пакетик желе (50 г)
- 150 г сметани
- ягоди / фрукти
- мед / сироп / цукрова пудра (не обов'язково)

Почнемо готувати желе по інструкції, проте води візьмемо в 2 рази менше, ніж потрібно.

Далі, дотримуючись інструкції, дати всьому цьому постояти кілька хвилин, а потім довести до кипіння, безперервно помішуючи.

Даємо суміші охолонути, тим часом укладаємо на дно ємності, в якій буде поданий десерт, ягоди або фрукти.

У сметану додаємо трохи остигнула рідина, мед / сироп / цукрову пудру (не обов'язково, желе і так достатньо солодке) і гарненько все збиваємо до утворення бульбашок.

Вливаємо в ємність з фруктами / ягодами і ставимо в холодильник на годину-другу до повного застигання!

Десерти: # dessert_kopilka

Салат з курячим філе "Веселка"


 Салат с куриным филе "Радуга"

Обов'язково спробуйте цей смачний і низькокалорійний салатик.

Інгредієнти:
- 300 г відвареного курячого філе
- 2 червоні цибулини
- 1 червоний перець
- 1 жовтий перець
- пучок зеленої цибулі
- 0,5 качана китайської капусти

Для заправки:
- 2 столові ложки сметани
- 1 столова ложка гірчиці
- 1 зубчик часнику (через прес )
- сіль, перець за смаком
Все перемішати і заправка готова

Приготування:
Цибулину нарізати півкільцями, перець нарізати соломкою, зелену цибулю і капусту нашаткувати, курку нарізати кубиками.

Всі інгредієнти викласти, перемішати, полити соусом і прикрасити подрібненою зеленою цибулею.

Салат з кукурудзою, молодою картоплею і помідорами



Інгредієнти:
- 250 г молодого дрібної картоплі
- 2 чашки кукурудзи
- 2 чашки помідор черрі різного кольору, порізати навпіл
- 1 великий червоний солодкий перець, порізати на шматочки
- 1/2 невеликої червоної солодкої цибулини, дрібно порізати
- 3 столові ложки білого винного оцту
- 1 столова ложка Дижонской гірчиці
- сіль, перець за смаком
- 3 столові ложки оливкової олії
- 200 г руколи
- свіже листя базиліка і орегано для подачі

1. Зварити картоплю до готовності, остудити. Змішати кукурудзу, помідори і перець у великій мисці.

2. Змішати цибулю та інгредієнти для соусу (крім масла) в невеликій мисці, збити віночком. Потім повільно додати оливкове масло, помішуючи віночком.

3. Полити вінегретом овочі, розмішати. Додати руккоку, розмішати. Додати базилік і орегано.

Можна ще додати зверху сир за бажанням.

Салати: # salad_kopilka

Пишна піца



Інгредієнти:
- 350 гр борошна
- 1 ч. ложка цукру
- 3 ст. ложки оливкової олії (або будь-яке інше)
- 2 ч. ложки сухих дріжджів
- 225 мл води кімнатної температури
- сіль
- начинка за смаком
- твердий сир

Приготування:
1. Розчинити сухі дріжджі у воді кімнатної температури, перемішати і залишити на 10-15 хвилин.
2. Борошно і 1/2 ч. ложки солі висипати у велику миску гіркою. Зробити в муці поглиблення і додати в нього розведені дріжджі і оливкове масло.
3. Все ретельно перемішати і викласти на поверхню, присипану борошном, вимісити тісто, воно повинно стати м'яким і еластичним.
4. Покласти тісто в миску змащену маслом, накрити харчовою плівкою або рушником і залишити в теплому місці підходити приблизно на 1 годину (тісто має збільшиться приблизно в 2 рази).
5. Готове тісто розділити на 2 порції, розкачати потрібну форму. Змастити кетчупом або викласти помідори, покласти начинку, присипати сиром і в духовку запікати при температурі 240 С приблизно 15-20 хв. Приємного апетиту.

Рецепт смачною картопельки в пост



Інгредієнти:
- картопля
- ваші улюблені спеції
- трохи рослинного масла
- сіль

Приготування:

1. Картоплю очистити. Відварити у воді на протязі 5-7 хвилин.

2. Викласти у форму для запікання, посипати вашими улюбленими спеціями, посолити, скропити олією і запекти в заздалегідь розігрітій духовці (220 градусів) до золотистого кольору.

Якщо хочете, щоб спеції більш рівномірно розподілилися, складіть картоплю, спеції і масло в целофановий пакет, затисніть зверху рукою і добре все перемішайте.

Молода картопля буде готова хвилин через 15. Дрібну картоплю можна запекти цілком.

Другі страви: # second_kopilka

Пісна закуска з баклажанами



Інгредієнти:
- 500 г баклажан
- рослинна олія
- борошно

Для начинки:
- 1 перець болгарський червоний
- 40 г цибулі зеленого
- 40 г шпинату
- 30 г петрушки
- 40 г салату зеленого
- 150 г помідорів
- 2 зубчики часнику
- майонез пісний
- кріп
- сіль, чорний мелений перець

1. Баклажан очистіть і наріжте кружечками завтовшки приблизно 1 см. Обваляйте в борошні й обсмажте на сковороді на олії з двох боків до готовності. Обсушити на кухонному паперовому рушнику.

2. Приготування начинки:
- перець очистіть від плодоніжки і насіння і дрібно наріжте.
- Дрібно наріжте зелену цибулю, салат, шпинат і петрушку.
- Помідори наріжте невеликими кубиками
- змішайте все і злегка обсмажте на сковороді на олії, посоліть і поперчіть.

3. Змішайте майонез з видавленим часником і намажте сумішшю злегка баклажани з одного боку.

4. Зверху покладіть овочеву суміш і посипте зверху подрібненим кропом.

Закуски: # snack_kopilka