Апельсинові шкірки в шоколаді



Інгредієнти:
- товсті шкурки (з білою частиною) з 3 апельсинів
- 3/4 чашки цукру
- 200 г шоколаду

Миті шкурки нарізати смужками в пів сантиметра, варити у воді 10 хвилин. Відцідити, добре промити в проточній воді, перетираючи руками, відцідити.

Повторити цю процедуру 3 рази. Останній раз варити до м'якості.

Зварені шкурки скласти в каструлю, засипати цукром і залишити на кілька годин або на ніч. Утворюється сироп.

На маленькому вогні зварити шкурки до прозорості, поки крапля гарячого сиропу, якщо капнути у воду не розпливеться, а залишиться м'якою кулькою.

Вийняти шкурки, укласти окремо на піднос, підсушити. Це займе десь 1 добу. Розтопити шоколад на водяній бані, вмочити шкурки в шоколаді і викласти на пергаментним папері, дати охолонути.

Важливо: використовувати чистий шоколад, не додавати масла ні вершків!

Апельсинові шкірки в шоколаді



Інгредієнти:
- товсті шкурки (з білою частиною) з 3 апельсинів
- 3/4 чашки цукру
- 200 г шоколаду

Миті шкурки нарізати смужками в пів сантиметра, варити у воді 10 хвилин. Відцідити, добре промити в проточній воді, перетираючи руками, відцідити.

Повторити цю процедуру 3 рази. Останній раз варити до м'якості.

Зварені шкурки скласти в каструлю, засипати цукром і залишити на кілька годин або на ніч. Утворюється сироп.

На маленькому вогні зварити шкурки до прозорості, поки крапля гарячого сиропу, якщо капнути у воду не розпливеться, а залишиться м'якою кулькою.

Вийняти шкурки, укласти окремо на піднос, підсушити. Це займе десь 1 добу. Розтопити шоколад на водяній бані, вмочити шкурки в шоколаді і викласти на пергаментним папері, дати охолонути.

Важливо: використовувати чистий шоколад, не додавати масла ні вершків!

Банановий кисіль від кашлю



Чи не є традиційним російським, але це прекрасний засіб від кашлю, виліковує навіть бронхіт! Особливо допомагає маленьким діткам, та й дорослим теж.

Інгредієнти:
- 1 банан (великий, зрілий)
- 1 склянка цукру
- 200 мл води (крутий окріп)

Очистити банан, пом'яти виделкою (краще дерев'яним товкачем) в пюре, перемішати з цукром. Залити окропом, добре перемішати, закрити кришкою і дати настоятися 30 хвилин.

Желейно масу процідити через сито (за бажанням), підігріти і пити теплим. Сито повинно бути не залізним, інакше маса потемніє.

Корисний кіселек готовий! Приймати треба по пів чашки напою через кожні 2 години, пити теплим, кілька днів і все буде в порядку. Не треба дорогих ліків!

Качка з апельсинами - Canard a l'orange



Інгредієнти:
- 1 качка

Маринад:
- 1 апельсин
- 5 цибулинок- шалот
- 3 лаврових листа
- 10 листочків шавлії
- 1 чайна ложка рожевого перцю
- цедра 1 апельсина
- 2 столові ложки морської солі Guerande з травами
- 1/2 чайної ложки чорного перцю
- 150 мл Cointreau

Апельсиновий соус:
- 3 апельсина
- 50 мл білого спиртового оцет 5%
- 50 мл коричневого цукру
- 100 мл Cointreau
- 150 мл качиного бульйону (факультативно)
- сіль, чорний перець

Відрубати шию і крила у качки.
Налити 300 мл води в каструлю, додати 1 маленьку цибулину, моркву, лавровий лист.

Покласти в каструлю крила і шию, закип'ятити, і зменшивши вогонь варити бульйон поки рідина не зменшиться на половину.

Натерти качку зовні і всередині сіллю.
Натерти на тертці цедру одного апельсина і вичавити їх нього сік.

Подрібнити в ступці (блендері) всі інгредієнти для маринаду, додати апельсиновий сік і лікер.

Натерти цією сумішшю качку і поставити маринуватися мінімум на 12 годин.
Обсушить качку паперовим рушником.

Нагріти духовку до 200 С, змастити латку маслом, викласти качку.
Запікати по 45 хвилин кожну сторону, періодично змащуючи виділився жиром.

Апельсинова глазур:
Дуже тонко зрізати цедру з апельсинів і порізати жюльен.
Викласти цедру в каструлю залити водою і закип'ятити, дати покипіти 30 секунд, відразу зняти і залити холодною водою.

Поміняти воду і ще раз закип'ятити, і так само облити холодною водою.
Вилити в каструлю оцет, додати цукор і апельсиновий сік.

Зменшити вогонь, посолити поперчити і на маленькому вогні дати покипіти поки рідина не випаруватися на половину.

Додати лікер, збільшити вогонь і ще покіпятіть, поки рідина знову не випаруватися на половину.
Вийняти качку з духовки і полити глазур'ю.

Вялені помідори



Інгредієнти:
- 3 кг помідорів
- 15 зубчиків часнику
- зелень
- 100 мл оливкової олії
- бальзамічний оцет
- сіль, цукор, чорний перець за смаком

Часник чистимо і дрібно рубаємо, зелень рубаємо трохи крупніше.
Змішуємо часник і зелень в тарілочці, сюди ж щедро наливаємо оливкової олії і трошки бальзамічного оцту.

Помідори миємо, розрізаємо навпіл. Викладаємо на деко, застелений пергаментним папером, надрізом догори. Присипаємо сіллю, перцем і цукром (пропорції - за смаком, проте цукру повинно бути більше солі).

Ставимо деко з помідорами в духовку, розігріту до 120 градусів.

Витримуємо помідори в духовці 4-5 годин при 120 градусах. Час залежить від того, які помідори ви хочете.

У чисті баночки викладаємо помідори, суміш оливкової олії, зелені та часнику, трошки бальзамічного оцту і спеції.

Зрозуміло, всі інгредієнти необхідно розподілити рівномірно.
Закриваємо банки кришками - і, власне, все. В'ялені помідори можна зберігати приблизно 2-3 місяці при кімнатній температурі.

Використовувати в'ялені помідори можна як завгодно - є їх просто так, на бутербродах, в пастах, піцах, супах та багатьох-багатьох інших блюдах. Приємного апетиту

Апельсинові маффіни



Інгредієнти:
- 1 апельсин
- 150 гр цукру
- 2 чайні ложки ванільного цукру
- 150 гр вершкового масла або маргарину
- 3 яйця
- 2 чайні ложки розпушувача (або 1 чайна ложка соди)
- 200-250 гр борошна

Приготування:
1. З апельсина зняти цедру (за допомогою спеціального ножа, або натерти на тертці).
2. Вичавити сік апельсина (повинно вийти близько 50-70 мл).
3. Масло розтерти з цукром і ванільним цукром.
Додати яйця, перемішати.
Додати сік і цедру апельсина, перемішати.
Додати борошно, розпушувач, замісити НЕ круте тісто.
4. Викласти тісто у змащені рослинним або вершковим маслом формочки (формочки заповнювати на 2/3).
5. Поставити в розігріту до 180 градусів духовку.
6. Випікати протягом 20-25 хвилин.

Фарширована картопля «туршу»



Інгредієнти:
- 5 великих картоплин
- 250 гр будь-якого фаршу
- 1 морква
- 2 цибулини
- 1,5 ст. л. томатної пасти
- 2 ст. л. рослинного масла
- часник
- чорний мелений і запашний перець
- сіль

Приготування:
1. Картоплю помити, очистити. Вирізати середину, можна зробити це спеціальним ножем.
2. Фарш посолити, додати часник, чорний і запашний перець.
3. Начинити фаршем картопля, разом з вирізаними серединками скласти його в каструлю, залити гарячою водою і варити на слабкому вогні.
4. У цей час спасерувати цибулю і моркву, в кінці пасерування додати томатну пасту, трохи води.
5. Коли картопля буде зварений до напівготовності, додати пассеровку і тушкувати до готовності.

Подавати з підливою і зеленню.

Запіканка з тертої картоплі з сиром і часником



Такий картопляної запіканкою можна легко нагодувати всю сім'ю. Вона може служити і просто гарніром, але ми використовуємо її як самостійне блюдо.

Інгредієнти:
- 6 середніх картоплин
- 2 яйця
- 2 зубчики часнику
- 3-4 ст. ложки майонезу
- 100 гр сиру
- 1 ст. ложка сушеного кропу (або іншої зелені, яка вам до душі)
- сіль, перець - за смаком

Приготування:
1 . Сир натираємо на дрібній тертці.
2. Так само чинимо і з часником.
3. Половину сиру з'єднуємо з яйцем і сушеним кропом. Цією сумішшю ми покриємо запіканку, щоб утворилася апетитна рум'яна кірочка.
4. Друге яйце і залишився сир змішуємо з часником і майонезом. Це заготівля для самої запіканки.
5. Картопля натираємо на крупній тертці і додаємо до заготівлі. Солимо й перчимо.
6. У форму для запікання діаметром 26 см викладаємо запіканку.
7. Зверху покриваємо яєчно-сирно-укропной сумішшю.
8. Відправляємо запікатися в попередньо розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин. Повинна утворитися рум'яна кірочка.

Цю запіканку можна урізноманітнити, приготувавши її з фаршем або грибами в якості начинки.

Креветки під вершково-часниковим соусом



Інгредієнти :
- 500 гр креветок (очищених)
- 250 мл вершків
- 50 мл білого вина
- 50 гр вершкового масла
- 6-7 зубчиків часнику
- 1 лимон (сік)
- петрушка

Приготування:
1. Розтопити масло на сковороді, викласти часник, нарізаний пластиками, влити сік лимона, обсмажити часник до рум'янцю, влити вино і вершки, перемішати, довести все до кипіння.
2. Викласти креветки, гасити 10 хв, дістати креветки, соус ще потомить на слабкому вогні до зменшення об'єму вдвічі, потім нагрівання плити вимкнути, креветки викласти назад в сковороду.
3. Перед подачею креветки під вершково-часниковим соусом посипати рубаною петрушкою.

Приємного апетиту!

Шурпа з телятини з овочами



Інгредієнти:
- 1 кг телятини молодий на кістки
- 2 картоплі
- 2-3 цибулини
- 2 моркви
- 3-4 середніх помідора
- 4 перцю болгарських червоних
- перець чилі за смаком
- 2-3 зубки часнику
- сіль за смаком
- кінза за смаком
- 50 гр олії соняшникової
- 50 гр сала свинячого

Приготування:
1. М'ясо порізати на середні шматки. Добре промити. Сало порізати кубиками і укласти в чавунець. Оттопіть трохи сало і витягти його з казанка. Додати м'ясо і соняшникової олії. Обсмажити на сильному вогні, до утворення золотистої скоринки. Зменшити рівень вогню.
2. Моркву порізати кільцями і додати до м'яса. Цибулини порізати кільцями і теж додати до м'яса. Готувати поки цибуля не почне підрум'янюватися.
3. Додати порізаний червоний болгарський перець. Обсмажити.
4. Потім додати води так, щоб злегка покрило вміст казанка. Гасити на повільному вогні приблизно 1-1,5 години.
5. Помідори очистити від шкірки і порізати кубиками.
6. Додати за 20 хвилин до готовності разом з картоплею.
Додаємо часник, паприку, кінзу, лавровий лист, перець чилі.
Шурпа прийме приємно червоний колір.
Можна додати також хвилин за 5 до закінчення 50 гр горілки.
7. Після готовності зняти шурпу з телятини з плити і огорнути рушником і дати настоятися приблизно 30 хвилин.

Картопля з яйцем, сиром і часником




 

Інгредієнти:

 

7 картоплі

100 грам сиру

2 яйця

часник

сіль

зелень

1 столова ложка майонезу

вершкове масло

50 мл молока

Листкове морозиво і саморобні м'ятні цукерки



Необхідно морозиво, бажано вершковий пломбір, який пересипається при заправці в стаканчик наступними вкусняшками: --- мелені горіхи
- тертий шоколад
- шматочки шоколадних цукерок з начинкою
- фрукти і сухофрукти
- крихта пісочного печива
- тертий кокосовий горіх і сухофрукти

Ця солодка "етажерочка" не залишить нікого байдужим.

Десерти: # dessert_kopilka