Банановий кисіль від кашлю



Чи не є традиційним російським, але це прекрасний засіб від кашлю, виліковує навіть бронхіт! Особливо допомагає маленьким діткам, та й дорослим теж.

Інгредієнти:
- 1 банан (великий, зрілий)
- 1 склянка цукру
- 200 мл води (крутий окріп)

Очистити банан, пом'яти виделкою (краще дерев'яним товкачем) в пюре, перемішати з цукром. Залити окропом, добре перемішати, закрити кришкою і дати настоятися 30 хвилин.

Желейно масу процідити через сито (за бажанням), підігріти і пити теплим. Сито повинно бути не залізним, інакше маса потемніє.

Корисний кіселек готовий! Приймати треба по пів чашки напою через кожні 2 години, пити теплим, кілька днів і все буде в порядку. Не треба дорогих ліків!

Допоможе від застуди та уповільнить старіння організму кисіль з журавлини



Інгредієнти:
- 250 г ягід журавлини
- 250 г цукру
- 3 столові ложки крохмалю

Ягоди розчавити товкачем і віджати сік. Залишилася мезгу залити гарячою водою, з розрахунку 6 частин води на 1 частину мезги. Довести до кипіння і варити 5 хвилин.

Після, відвар процідити і відлити один стакан, який треба охолодити. Відвар, закип'ятити з цукром.

У остившем відварі розвести крохмаль, влити його, помішуючи, в каструлю. Довести до кипіння, влити віджатий сік ягід і добре перемішати. Зняти з вогню.

Жиросжигающие напій



Інгредієнти:
- 1 корінь імбиру завдовжки 10 см
- 10 червоних яблук
- цедра і сік 2-х лимонів
- натуральний мед за вашим смаком
- 1-2 палички кориці
- 4 -5 л води

Приготувати напій, змішавши всі інгредієнти. І можна пити, не переживаючи за свою вагу.

Підбадьорливий лимонад



Інгредієнти:
- 12 шт лайма
- 200 г цукрової пудри
- 1 л содової
- кубики льоду

Потрібно:
- Блендер
- Сито

1. Два лайма поріжте на часточки. Решта лайми крупно поріжте (разом з шкірою) і помістіть в блендер разом з цукровою пудрою і содовою. Подрібніть.

2. Пропустіть вийшла рідина через сито, додайте скибочки лайма і кубики льоду.

Напої: # drink_kopilka

Шаруватий коктейль



Інгредієнти на 5-6 порцій:
- 2 банана
- 300 г полуниці
- 3 ківі
- 300 г морозива (пломбір)
- трохи м'яти

Фрукти і ягоди гарненько охолодіть. Подрібніть окремо в блендері, морозиво розм'якшите. Викладіть шарами: перший - банан, другий - ківі, третій - полуниця, четвертий шар - морозиво. Прикрасьте м'ятою.

Приємного апетиту!

Напої: # drink_kopilka

Рецепт перцівки будинку



Інгредієнти з розрахунку на 1 літр горілки:
- 2 стручки пекучого червоного перцю
- маленька щіпка кмину
- 1 чайна ложка меду без верху

Мед краще брати квітковий, він ароматні.

Перець помити, обсушити, надрізати ножем. Наполягаємо перець і кмин на горілці в темному місці не менше тижня, щільно закупорити. Перець повинен впасти на дно.

Роздруковуємо, додаємо 1 чайну ложку меду, додаємо обережно, потроху, інакше помутніє. А взагалі, мед можна і разом з перцем додати. Наполягаємо ще 2 тижні в темному місці, періодично струшуючи, проціджуємо. Справжній смак дістанеться терплячим. Все, можна випивати.

Смак домашньої перцівки м'який, але дуже-дуже гострий, не противний, пробирає добре і відразу. Подавати, як і просту горілку, охолодженої, а в лікувальних цілях (від застуди) - кімнатної температури.

Напої: # drink_kopilka

Молочний коктейль з ківі і банана



Інгредієнти:
- 1 ківі
- 1 стиглий банан
- 1 стакан молока
- 1 столова ложка меду

У блендері збийте всі інгредієнти до однорідної маси
Приємного апетиту!

Корисний шоколадний коктейль



Інгредієнти:
- 1 столова ложка меду
- 1 середній банан
- 2 столових ложки арахісового масла
- 1,5 столових ложки какао-порошку
- 1/2 склянки молока (в оригіналі використовується мигдальне)

Поставте мед на 5-10 секунд в мікрохвильовку.
Потім всі інгредієнти збийте до стану пюре в блендері.

Кава «Граніту»



Інгредієнти на 1,25 літра:
- 1/2 л міцної кави
- 175 г цукру
- 1/2 л води

Помістіть цукор з водою в товстостінну каструлю і поставте її на середній вогонь. Помішуючи суміш до повного розчинення цукру.

Коли цукор повністю розчиниться, припиніть помішування і, додавши вогонь, доведіть сироп до кипіння. Прокип'ятіть протягом однієї хвилини і зніміть з вогню.

Приготуйте міцну каву будь-яким відомим Вам способом і, якщо бажаєте, додайте в нього ванілін, трохи коньяку або рому. Влийте каву в цукровий сироп, розмішайте суміш і дайте їй охолонути.

Налийте готову суміш в неглибокі піддони і дайте їй повністю охолонути, після чого поставте піддони в морозилку.

Приблизно через годину, коли кава почне застигати по краях, вийміть піддони з холодильника і розмішайте суміш дерев'яною лопаткою, щоб вона замерзала рівномірно.

Коли суміш стане однорідною, знову поставте її в холодильник. Залиште кави в морозилці ще на дві години, щоб він став схожий на суміш грубих кристалів льоду, але не смерзся в один шматок.

Перекладіть суміш в охолоджену миску і подрібніть лопаткою на маленькі кристалики.

При подачі зверху прикрасьте ложкою злегка збитих жирних вершків, кавовими зернами, зернами граната, кокосовими стружками, льодяникової крихтою, кунжутом або корицею. Подавати можна в скляній чашці, ширше, ніж для капучино, або в креманке.

Напої: # drink_kopilka

Коктейль з вершками і медом



Інгредієнти:
- 2 столові ложки меду
- 2 чарки хорошого коньяку
- 4 столові ложки вершків
- мед

Наповнюємо половину склянки дрібно колотим льодом, зверху лід поливаємо двома столовими ложками меду, додаємо коньяк і свіжі вершки. Усе гарненько збовтуємо, коктейль готовий до вживання.

Напої: # drink_kopilka

Полуничне домашнє вино



У всіх напевно траплялося так, що улюблене варення забродило?!
Є не можна, а викинути шкода.
Ось прекрасний і дуже простий рецепт домашнього вина.
Варення можна використовувати будь-яке.

Інгредієнти:
- 700 г полуничного (або будь-якого іншого) варення
- 1 склянка рису
- 3 л води

Гумова рукавичка
Резинка

У банку викладаємо варення. Додаємо промитий сирий рис.
Заливаємо водою по плічка банки. Надягаємо на банку гумову рукавичку. Зверху закріпити рукавичку гумкою.

Залишаємо при кімнатній температурі на 21 день (можна і більше).

Готове вино процідити.
Виходить як шампанське з ягідним смаком.

Домашній шоколадний сироп



Базовий рецепт дуже простий, а сам сироп вийде набагато дешевше купленого в магазині.
Інгредієнти:
- 1/2 чашки какао-порошку
- 1 чашка води
- 2 чашки цукру
- 1/8 чайної ложки солі
- 1/4 чайної ложки ваніліну

Змішайте какао з водою і нагрівайте, перемішуючи, щоб какао розчинилося. Додайте цукор. Прокип'ятіть 3 хвилини на середньому вогні. Слідкуйте за тим, щоб сироп не перегрівся!

Додайте сіль і ванілін. Охолодіть. Перелийте в чисту скляну банку і зберігайте в холодильнику не довше 3-4 місяців.

Сироп виходить дуже насиченим, тому на склянку молока вистачить всього однієї чайної ложки.