Інгредієнти:
- 350 гр борошна
- 1 ч. ложка цукру
- 3 ст. ложки оливкової олії (або будь-яке інше)
- 2 ч. ложки сухих дріжджів
- 225 мл води кімнатної температури
- сіль
- начинка за смаком
- твердий сир
Приготування:
1. Розчинити сухі дріжджі у воді кімнатної температури, перемішати і залишити на 10-15 хвилин.
2. Борошно і 1/2 ч. ложки солі висипати у велику миску гіркою. Зробити в муці поглиблення і додати в нього розведені дріжджі і оливкове масло.
3. Все ретельно перемішати і викласти на поверхню, присипану борошном, вимісити тісто, воно повинно стати м'яким і еластичним.
4. Покласти тісто в миску змащену маслом, накрити харчовою плівкою або рушником і залишити в теплому місці підходити приблизно на 1 годину (тісто має збільшиться приблизно в 2 рази).
5. Готове тісто розділити на 2 порції, розкачати потрібну форму. Змастити кетчупом або викласти помідори, покласти начинку, присипати сиром і в духовку запікати при температурі 240 С приблизно 15-20 хв. Приємного апетиту.