Пиріг зі сливами під мигдальною скоринкою




Інгредієнти: для рецепта : ::

- 12-13 шт. великих червоних слив
- 100 г меленого мигдалю
- 125 г м'якого вершкового масла
- 1/4-1/2 год . ложки солі (за смаком)
- 100 г цукру
- 3 яйця
- 200 г пшеничного борошна в / с
- 2 ч. ложки розпушувача для тіста
- 4 ст. ложки сметани 20% жирності
- 1-2 ст. ложки цукру і 1/2 ч. ложки кориці для посипання слив
- Мигдальний крихта: 50 г меленого мигдалю
- 20 г вершкового масла
- 30 г цукру

Пиріжки на кислому молоці




Інгредієнти: для рецепта : ::

- кисле домашнє молоко - 170 мл.
- 12 чайн. лож. солі
- 12 чайн.ложю соди
- борошно - 250 гр.
- Рослинного масла
Начинка:
- картопля - 5 шт.
- Цибулина
- рослинна олія
- гриби
- сіль, перець

Плюшки з цукром




Інгредієнти: для рецепта : ::


- 200мл кислого (кефіру)
- 1 яйце
- 5ст.л цукру
- 1,5 ст.л сух.дрожжей
- Масло вершкове 80гр
- 5ст.л борошна (на опару)
- 500гр (+ -) 100гр борошна
А так же на "начинку":
- Цукор і вершкове масло за смаком
Ще знадобиться 2ст.л цукру розведеною кип'яченою водою.

Булочки-гусенички



Інгредієнти: для рецепта : ::

Для тіста: 0,5 л. молока, 3ст.л
- цукру, 1п.
- Сухих дріжджів (10гр.),
- 1,5 ч.л солі,
- 30гр. рослинного масла,
~ 3,5-4 ст. борошна (може знадобиться більше або менше, у мене
пішло 5ст.)
Для начинки :10-12 сосисок.
Для змащення: 1яйцо, 2ст.л молока.
Крім того: тертий сир, кетчуп, кріп.

Дріжджовий пиріг на манці з м'ясом, рисом і кропом




Інгредієнти: для рецепта : ::

Опара:
- Вода тепла 200 мл
- Манна крупа 200 гр
- Цукор пісок 1 ч.л.
-Дріжджі сухі 7 гр.
Тісто:
- Борошно пшеничне 250 гр
- Манна крупа 100 гр
- Яйця курячі 2 шт.
- Кефір (чим жирніше, тим краще) 80 мл
- соль2 / 3 ч.л
- Цукор 2 ч. л.
Для підпис столу:
- Манна крупа близько 100 гр
Начинка:
- Фарш сирої (свинина + яловичина + цибуля) 400 гр
- Рис відварний 350 гр
- Кріп 1 середній пучок
- Сіль, перець за смаком
- Яйце для змащення смачний пирога
- Вершкове масло для змащування готового смачний пирога

Кекси з ананасами і горіхами




Інгредієнти: для рецепта : ::

- яйце
- 3/4 скл. цукру
- 250 гр. сметани
- 60 гр. растіт.масла
- борошно -2 скл.
- Пакет розпушувача
- волоські горіхи -100 гр.
- Ананаси консервовані 500 гр.


Kекс з йогуртом




Інгредієнти: для рецепта : ::

- 150 гр. натурального йогурту
- 1 ч.л. ванільного цукру
- 300 гр. борошна
- 1 ч.л. розпушувача
- 3 яйця
- 250 гр. цукру
- 1/8 л. або 125 гр. рослинного масла
- 100 гр. шоколадної стружки (або 100 гр суміші волоських горіхів, родзинок, курага або 100 гр. ягід)

Салат з макаронами та овочами



Інгредієнти: для рецепта : ::

- макарони
- огірки,
- помідори,
- зубчик часнику
- перець солодкий,
- суміш із сухих прянощів "Аджика"
- перець гіркий

Спосіб приготування страви:

Для початку потрібно взяти будь-які макарони і відварити їх у підсоленій воді до готовності.
Овочі ріжемо невеликими шматочками, часник ріжемо подрібніше, складаємо все в салатницю.
Відкидаємо макарони на друшляк і промиваємо. Макарони додаємо до порізаним вкусностям, солимо, перчимо, посипаємо пряними сухими травами, додаємо майонез або сметану. Перемішуємо. Можна урізноманітнити додаються інгредієнти: покласти шинку або ковбаску, шматочки відвареної курки.

Спагеті по болонськи



Інгредієнти: для рецепта : ::

- 250 г спагеті,
- 300 г м'ясного фаршу,
- 3 ст. ложки вершкового масла,
- 1 цибулина,
- 1 зубчик часнику,
- 1 гілочка селери,
- 1 кг помідорів або 1 велика банка консервованих томатів,
- 1 ст. ложка дрібно нарубаної зелені петрушки,
- сіль, перець, дрібка шавлії,
- 1 бульйонний кубик,
- 50 г натертого пармезану.

Спосіб приготування страви:

Підсмажуємо в розтопленому маслі м'ясо, додаємо нарізані цибулю, часник, селера, шавлія і зелень петрушки.
Розминаємо томати, додаємо їх до м'яса разом з бульйонних кубиків і тушкуємо 30 хвилин на слабкому вогні.
В цей час відварюємо спагетті. Перекладаємо їх в глибоке блюдо, поливаємо соусом і перемішуємо. Посипаємо натертим пармезаном.

Спагеті з морепродуктами



Інгредієнти: для рецепта : ::

- 200 г спагеті,
- 500 г морепродуктів,
- 4 зубчики часнику,
- базилік сушений,
- 1 ст. л. майонезу,
- сіль, перець чорний мелений,
- оливкова олія,
- петрушка.

Спосіб приготування страви:

Спагеті відварити в трохи підсоленій воді з додаванням 1 ст. л. оливкової олії до готовності.
На розпеченій сковороді обсмажити роздавлений часник в оливковій олії протягом 1 хвилини. Додати морепродукти і тушкувати 8 хвилин (за бажанням можна додати 2 дрібно порізаних помідора).
Додати базилік, сіль, перець, майонез і тушкувати ще 2 хвилини.
Спагеті викласти на тарілку, зверху покласти морепродукти і зелень.

Кукси



Інгредієнти: для рецепта : ::

- довга тонка локшина
- 400 - 500 гр нежирної яловичини,
- полголовкі капусти,
- 0,5 кг свіжих огірків,
- кілька зубчиків часнику,
- приправи - соєвий соус, оцет, глютамат натрію,
- сіль, цукор, чорний перець, сухий мелений коріандр,
- зелень - кріп і кінза.
- Рослинна олія (небагато)
- головка цибулі.

Спосіб приготування страви:

Спочатку займемося м'ясом, воно готується найдовше. Нарізаємо на тонкі смужки 4 -5 см завдовжки. У який нибудь посудині, найкраще в невеликому казанку гріємо масло (трохи, тільки що б м'ясо не пригоріло), кидаємо нарізку в казанок, час від часу перемішуємо.
Коли весь сік випарується і м'ясо почне покриватися скоринкою, кидаємо в нього цибулю, порізану півкільцями. Помішуємо зрідка, а коли цибуля стане коричневим, заливаємо водою на 1,5 - 2 см, прикриваємо кришкою, робимо під ним маленький вогонь і забуваємо про м'ясо хвилин на 40 або навіть на годину.
Найголовніше в Кукса - це Кукса-мури, вода з приправами та овочами. Вона - смакова основа всього блюда. І хоча інгридієнти одні й ті ж, у різних кухарів, смак виходить різний. Отже, звичайна вода, можна взяти мінеральну, виходить досить смачно. У дволітровій каструлі розмішуємо дві столові ложки без верху солі, потім додаємо цукор, приблизно в півтора рази більше солі. Чекаємо поки розчиниться. В цей час дуже тонко і дрібно ріжемо помидорку і пару огірків. Чистимо пару зубчиків часнику. У воді всі розчинилося, засипаємо половину столової ложки глютамату, по одній ложці оцту і соєвого соусу. Закидаємо в каструлю порізані овочі, тиснемо туди ж часник, заважаємо і пробуємо водичку. Вона повинна вийти солено-кисло-солодкою з явним часниковим присмаком і важковловимий огірковим. Дуже добре додати дрібно покришений укропчик. Добиваємося оптимального співвідношення смаків, додаючи солі, або цукру, або оцту. По чуть-чуть. Після десятихвилинного шаманства зазвичай вдається отримати той смак, що вам сподобається найбільше.
Тепер ще одна складова - Кукса-чімі, просто кажучи звичайної корейська овочевий салатик, заправлений гарячим маслом.
Готувати їх можна не тільки з капусти з огірками, а й з редиски, редьки і т. д. Капусту дрібно ріжемо, зсипати в миску, туди ж огірки. Тепер ріжемо їх без фанатизму, уздовж і не дуже товстими півкільцями. Злегка солимо і мнем, щоб сік дали. Якщо соку багато, його краще вилити.
Ставимо на вогонь сковорідку, наливаємо олії (на око) і залишаємо грітися. А поки, зверху вивалюємо на капусту з огірками покришений помидорку, сипем чайну ложку цукру, пів-ложки глютамату, трохи чорного перцю, трохи червоного, стільки ж коріандру (його можна замінити дрібно порізаної свіжої кінзою), половинку столової ложки оцту, тиснемо пару зубчиків часнику. Масло якраз нагрілося. Виливаємо його зверху і енергійно все заважаємо. Пробуємо, додаємо за смаком чого не вистачає і знову заважаємо.
Зварену локшину промиваємо у воді і звертаємо в такі порційні клубки, викладаємо їх у друшляк і даємо воді стекти.
Перевіряємо м'ясо. Вода майже вся випарилася, пахне смачно, м'ясо м'яке. Солимо його і вимикаємо.
У велику чашку викладаємо лапшевого клубок, дістаємо з холодильника Кукса-мури і чімі.
Заливаємо локшину водою, зверху кидаємо пару ложок м'яса і чімі. Якщо хочеться можна зверху налити і трошки соєвого соусу, розмішуємо.

Макаронна запіканка з бринзою



Інгредієнти: для рецепта : ::

- Макарони - 150 г
- Бринза - 150 г
- Масло вершкове - 90 г
- Цукор - 50 г
- Молоко - 200 мл
- Яйця - 2 шт.

Спосіб приготування страви:

Глибоку сковороду змажте маслом, викладіть в неї відварені макарони.
Яйце збити, змішати з цукром і молоком.
Бринзу натерти на тертці, покласти в макарони. Залити макарони яєчною сумішшю, додати масло, що і запікати страву в духовці при помірній температурі.