Пишна піца



Інгредієнти:
- 350 гр борошна
- 1 ч. ложка цукру
- 3 ст. ложки оливкової олії (або будь-яке інше)
- 2 ч. ложки сухих дріжджів
- 225 мл води кімнатної температури
- сіль
- начинка за смаком
- твердий сир

Приготування:
1. Розчинити сухі дріжджі у воді кімнатної температури, перемішати і залишити на 10-15 хвилин.
2. Борошно і 1/2 ч. ложки солі висипати у велику миску гіркою. Зробити в муці поглиблення і додати в нього розведені дріжджі і оливкове масло.
3. Все ретельно перемішати і викласти на поверхню, присипану борошном, вимісити тісто, воно повинно стати м'яким і еластичним.
4. Покласти тісто в миску змащену маслом, накрити харчовою плівкою або рушником і залишити в теплому місці підходити приблизно на 1 годину (тісто має збільшиться приблизно в 2 рази).
5. Готове тісто розділити на 2 порції, розкачати потрібну форму. Змастити кетчупом або викласти помідори, покласти начинку, присипати сиром і в духовку запікати при температурі 240 С приблизно 15-20 хв. Приємного апетиту.

Піца в батоні



Інгредієнти:
- батон
- помідор
- ковбаса
- сир
- майонез
- масло вершкове
- прованські трави

Приготування:
1. Нарізати хліб на шматки товщиною 5-7 см. Вибрати м'якоть, залишивши дно і боки.
2. На дно кожної нашої чашечки покласти шматочок масла, потім начинку: ковбаса і помідор, порізаний дрібним кубиком, додати 1-2 ч. ложки майонезу, посипати зверху прованськими травками і в духовку при 200 гр . хвилин на 15.
3. Потім дістати, посипати сиром і ще хвилин на 5 поставити в духовку, дати сиру розплавитися.

Піца - рулет з лаваша



Інгредієнти:
- 1 вірменський лаваш
- 100 гр (напів-) копченої ковбаси
- 100 гр шинки
- 8 смужок бекону
- по 1/2 солодкого перцю і цибулини
- 2 помідори
- 2-5 печериць (залежно від розміру)
- 200 гр тертого сиру
- 1 солоний огірок
- кетчуп або томатний соус
- зелень (свіжа або сушена)
- перець, паприка

Приготування :
1. Лаваш розгорнути і рівномірно натерти на нього ? 150 г сиру, посипати дрібно нарізаною ковбасою, шинкою, солодким перцем, помідорами, цибулею, солоним огірком і грибами і зеленню.
2. Всі присипати сиром, що залишився. Згорнути лаваш в рулет і покласти його на застелений пергаментом деко. На лаваші розкласти смужки бекону для того, щоб рулет ні сухим.
3. Запікати 15-20 хв. в нагрітій до 200 С духовці.
У начинку для рулету можна покласти все, що завгодно, в залежності від ваших смакових переваг і наявності продуктів в холодильнику.

Низькокалорійна піца з кабачків



Калорійність на 1 порцію: 150 ккал

Інгредієнти:
- 1 кг кабачків
- 2 яйця
- 1 куряча грудка
- 50 гр сиру
- 3 свіжих помідори
- 1 цибулина
- 1 морква
- зелень за смаком
- 2 зубчики часнику
- 50 гр борошна
- 1/4 склянки молока

Приготування:
1. Кабачок порізати кільцями, кожне колечко вмочити у збите яйце, обваляти в борошні і обсмажити з двох сторін. Не солити! Покласти на паперовий рушник, щоб стік жир.
2. Цибулю нарізати півкільцями, моркву натерти на крупній тертці, помідори нарізати кільцями, часник дрібно посікти.
3. Збираємо піцу: на змащений олією лист або сковороду викладаємо кабачок щільно, в 2 шари; на кабачки викладаємо тонко нарізану (кружечками) відварну грудку, тепер цибулю і моркву, трохи солимо потім помідори, далі часник; тепер посипаємо піцу тертим сиром і заливаємо такою сумішшю: залишки яєць змішуємо з молоком (можна і з водою), посипаємо зеленню і в духовку, поки сир не розплавиться і скоринка не запечеться.
Це вільне блюдо, можна додавати все за смаком. Замінювати помідори томатною пастою, м'ясо грибами або просто додавати гриби, або болгарський перець.

Сільська піца



Інгредієнти:
Тісто:
- 250 мл молока
- 2 ст. ложки цукру
- 1 пакетик (11 гр) сухих дріжджів
- 125 гр вершкового масла (розтопити)
- 350-400 гр борошна
- 1/2 ч. ложки солі

Начинка:
- 250 гр сиру
- 100 гр зелені (у мене зелений лук і кріп)
- 1 шт (200-250 гр) вареного курячого філе
- 100 гр сиру
сіль, чорний мелений перець
- 1 ст. ложка манки

Приготування:
1. Приготувати тісто. Для цього в чашці змішати 1/2 склянки теплої води (або молока) + 1 ст. ложка борошна + 1 ст. ложка цукру + дріжджі. Залишити в теплому місці на 7-10 хвилин, щоб опара піднялася шапочкою.
2. У глибоку миску просіяти борошно, влити тепле молоко, розтоплене вершкове масло і опару, додати цукор і сіль. Поставити тісто в тепле місце на 1-1,5 години до збільшення в об'ємі в 2 рази, обминути і залишити ще раз для підйому (ще близько 30-40 хвилин).
3. Тісто розділити на 2 частини, розкачати кожну в круг товщиною близько 1 см і викласти на деко, застелене пергаментом (круги виходять діаметром близько 28 см, на мій деко поміщається тільки 1, тому пекла за 2 рази).
4. Приготувати начинку. Зелень дрібно порубати, змішати з сиром, додати сіль і чорний мелений перець. Куряче філе розібрати на волокна. Сир натерти на крупній тертці.
5. Коло з тіста присипати манкою (це потрібно, щоб уберегти тісто від розмокання). Розподілити по поверхні тіста сир із зеленню, потім куряче філе і зверху посипати тертим сиром.
6. Випікати в нагрітій до 200 градусів духовці протягом 20-25 хвилин до рум'яного кольору.

Приємного апетиту!

Піца з томатами



Для дека:
- папір для випічки

Інгредієнти для тіста:
- 300 г пшеничного борошна
- 1 упаковка сухих дріжджів Dr. Oetker
- 1 столова ложка цукру
- 1/2 столової ложки солі
- 2 столові ложки рослинної олії, наприклад, оливкової
- 175 мл теплої води
- 25 г тертого пармезану

Начинка:
- 350 г коктейльних томатів
- 150 г молодого козячого сиру
- 1 часточка часнику
- сіль
- мелений перець
- 3 столові ложки рослинної олії, наприклад, оливкової

Крім того:
- кілька листя базиліка
- 100 г тертого пармезану
- трохи свежемолотого перцю

1. Дріжджове тісто: ретельно перемішати борошно з дріжджами в мисці. Додати інші інгредієнти і перемішати за допомогою міксера (встановивши насадку з гачком для твердого тесту) деякий час на мінімальній швидкості, потім на максимальній швидкості протягом приблизно 5 хвилин до утворення гладкого однорідного тесту. Покрити тісто і залишити в теплому місці, поки воно помітно не збільшиться. Викласти деко папером для випічки.

2. Начинка: помити помідори і нарізати тонкими кружечками. Порізати молодий козиний сир приблизно на 20 кружечків. Очистити часник і ретельно подрібнити. Помістити тісто на робочому місці, злегка посипати борошном. Розділити тісто на 10 однакових частин, скачати кульки і змазаними маслом руками сформувати з них язички розміром приблизно 5 x 12 см. Викласти язички на деко. Зверху викласти віялоподібно гуртки помідора, а на них по 2 гуртка сиру на кожен з язичків, при цьому край повинен залишатися вільним. Приправити сіллю, часником, перцем, додати трохи оливкового масла і випекти.
Випікати 20 хвилин при температурі 200 ° C

3. Промити базилік, промокнути досуха, листя відокремити від стебла, нарізати їх соломкою. Перед подачею на стіл посипати піцу нарізаним соломкою базиліком, пармезаном і перцем.

РАДА:
Перед випіканням додатково посипте піцу 50 г рубаних оливок.

Піца з шинкою і креветками



Продукти:
1 корж для піци
соус
3 шматочки нарізки (шинка або карбонад)
хороша жменя чищених коктейльних креветок
майонез
трохи сиру

Піца зі спаржею



Інгредієнти

Для тіста:
150 г борошна
3 ст. ложки вершкового масла
1 яйце
1/2 склянки молока
Сіль за смаком

Для начинки:
800 г спаржі
3 яйця
3 ст. ложки твердого сиру
Сіль, перець чорний за смаком

Піца з гарбузом



Інгредієнти

Для тіста:
400 г борошна
200 г дріжджів
3 ст. ложки рослинної олії
Сіль за смаком

Для начинки:
1 кг гарбуза
2 цибулини
3 ст. ложки бекону
4 ст. ложки сметани
200 г тертого сиру
Сіль, перець чорний за смаком

Піца з сосисками і томатами



Інгредієнти

Дріжджове тісто для піци
500 г сосисок
1 цибулина
5 томатів
1 зубчик часнику
2 ст. ложки оливкової олії
Зелень за смаком
Сіль, перець чорний за смаком

Піца з помідорами та цибулею



Інгредієнти

Звичайна тісто для піци
5-6 томатів
2 великих цибулини
10 оливок без кісточок
1 ст. ложка вершкового масла
1-2 ст. ложки тертого сиру
Сіль, перець чорний за смаком

Піца з помідорами і шинкою




Інгредієнти

Для тіста:
400 гр. борошна
1 ст.л. м'якого сл. масла
1 ч.л. без верху солі
1/2 ч.л. цукру
1/2 склянки теплої води
25 гр. дріжджів

Для начинки:
3 цибулини
копчену грудинку
1 кг. помідор
250 гр.натертого сиру
сіль, перець чорний, 1 ч.л. коріандру
1 ст.л. дрібно порізаної петрушки