Апельсинові шкірки в шоколаді



Інгредієнти:
- товсті шкурки (з білою частиною) з 3 апельсинів
- 3/4 чашки цукру
- 200 г шоколаду

Миті шкурки нарізати смужками в пів сантиметра, варити у воді 10 хвилин. Відцідити, добре промити в проточній воді, перетираючи руками, відцідити.

Повторити цю процедуру 3 рази. Останній раз варити до м'якості.

Зварені шкурки скласти в каструлю, засипати цукром і залишити на кілька годин або на ніч. Утворюється сироп.

На маленькому вогні зварити шкурки до прозорості, поки крапля гарячого сиропу, якщо капнути у воду не розпливеться, а залишиться м'якою кулькою.

Вийняти шкурки, укласти окремо на піднос, підсушити. Це займе десь 1 добу. Розтопити шоколад на водяній бані, вмочити шкурки в шоколаді і викласти на пергаментним папері, дати охолонути.

Важливо: використовувати чистий шоколад, не додавати масла ні вершків!

Апельсинові шкірки в шоколаді



Інгредієнти:
- товсті шкурки (з білою частиною) з 3 апельсинів
- 3/4 чашки цукру
- 200 г шоколаду

Миті шкурки нарізати смужками в пів сантиметра, варити у воді 10 хвилин. Відцідити, добре промити в проточній воді, перетираючи руками, відцідити.

Повторити цю процедуру 3 рази. Останній раз варити до м'якості.

Зварені шкурки скласти в каструлю, засипати цукром і залишити на кілька годин або на ніч. Утворюється сироп.

На маленькому вогні зварити шкурки до прозорості, поки крапля гарячого сиропу, якщо капнути у воду не розпливеться, а залишиться м'якою кулькою.

Вийняти шкурки, укласти окремо на піднос, підсушити. Це займе десь 1 добу. Розтопити шоколад на водяній бані, вмочити шкурки в шоколаді і викласти на пергаментним папері, дати охолонути.

Важливо: використовувати чистий шоколад, не додавати масла ні вершків!

Листкове морозиво і саморобні м'ятні цукерки



Необхідно морозиво, бажано вершковий пломбір, який пересипається при заправці в стаканчик наступними вкусняшками: --- мелені горіхи
- тертий шоколад
- шматочки шоколадних цукерок з начинкою
- фрукти і сухофрукти
- крихта пісочного печива
- тертий кокосовий горіх і сухофрукти

Ця солодка "етажерочка" не залишить нікого байдужим.

Десерти: # dessert_kopilka

Дуже смачні ізюмні цукерочки



Ну, дуже смачні. Для зміни смаку цукерок можна брати різні сорти винограду або комбінувати їх.

Інгредієнти:
- 100 г горіхів
- 150 г родзинок
- 50 г вершкового масла (НЕ маргарин!)
- 50 г кокосової стружки

Подрібнити в блендері (м'ясорубці) родзинки, горіхи. Додати м'яке (розтануло) вершкове масло. Сформувати кульки, обваляти їх в кокосовій стружці і прибрати в холодильник для застигання.
Приємного апетиту!

Десерти: # dessert_kopilka

М'яка шоколадна глазур



Інгредієнти:
- 3 столові ложки сметани
- 4 столові ложки цукрового піску
- 1 столова ложка какао
- 1 неповна столова ложка вершкового масла

Змішати в каструльці з нержавійки сметану, цукровий пісок, какао, довести до кипіння, помішуючи.

Зменшити вогонь і варити до загустіння глазурі.

Потім додати вершкове масло і знову проварити глазур до загустіння.

Зняти киплячу глазур з вогню, перешкодити її, щоб припинилося утворення бульбашок, і вилити її на торт.

Разровнять лопаткою і дати охолонути.

Готуйте глазур безпосередньо перед тим, як вилити її на торт, тому що охолонувши, вона сильно загусне.

Десерти: # dessert_kopilka

Десерт "Шоколадні пальчики"


 Десерт "Шоколадные пальчики"

Інгредієнти:
- 2 склянки цукру
- 1 стакан молока
- 60 г вершкового масла
- 1 чайна ложка ваніліну
- шоколад для глазурі

1. Розчинити цукор в молоці на повільному вогні.
2. Додати інші інгредієнти (крім шоколаду) і перемішати.
3. Скачати з отримав тесту ковбаски.
4. Викласти на лист для запікання і випікати в попередньо розігрітій до 180 С духовці близько 10-15 хвилин (стежити, щоб пальчики не пригоріли).
5. Дістати з духовки і повністю остудити при кімнатній температурі.
6. Розтопити шоколад.
7. Залити пальчики шоколадом.

Повітряний мус з порошкового желе



Інгредієнти:
- 1 пакетик желе (50 г)
- 150 г сметани
- ягоди / фрукти
- мед / сироп / цукрова пудра (не обов'язково)

Почнемо готувати желе по інструкції, проте води візьмемо в 2 рази менше, ніж потрібно.

Далі, дотримуючись інструкції, дати всьому цьому постояти кілька хвилин, а потім довести до кипіння, безперервно помішуючи.

Даємо суміші охолонути, тим часом укладаємо на дно ємності, в якій буде поданий десерт, ягоди або фрукти.

У сметану додаємо трохи остигнула рідина, мед / сироп / цукрову пудру (не обов'язково, желе і так достатньо солодке) і гарненько все збиваємо до утворення бульбашок.

Вливаємо в ємність з фруктами / ягодами і ставимо в холодильник на годину-другу до повного застигання!

Десерти: # dessert_kopilka

Десерт "Черничная рапсодія"


 Десерт "Черничная рапсодия"

Для чорничного шару інгредієнти:
- 400 г домашнього знежиреного сиру
- 1,5 склянки чорниці
- 100 г сметани
- 100 мл молока
- ваніль
- цукрова пудра за смаком

Все змішати і гарненько збити за допомогою блендера.
1,5 столові ложки желатину розвести в 70 мл води, підігріти (не доводячи до кипіння), додати в сирну масу, збити і викласти у форму.

Можна навіть попередньо в холодильник не ставити воно і так швидко застигне.

Для шоколадного і вершкового шару:
- 400 г сметани 25%
- 150 мл молока
- цукрова пудра за смаком

Все змішати і гарненько збити.

1,5 столові ложки желатину розвести у воді (див. вище).
Додати желатин в сметанним суміш, збити, ділимо масу навпіл, в одну половину суміші додаємо 2 столові ложки какао. Виливаємо у форму (застигає на протязі 5 хвилин).

Потім заливаємо у форму білий шар (якщо він почав застигати, можна трохи прогріти або збити блендером)

Чорничний соус:
- 0,5 склянки чорниці
- 3 столові ложки води
- 1 чайна ложка цукру
- 1 чайна ложка коньяку (за бажанням )
Довести до кипіння, прокип'ятити 1 хвилину, трохи остудити.
При подачі десерт полити соусом.

Виноградне желе



Інгредієнти на 5 банок по 300 мл:
- 1,5 кг ягід темного винограду
- 50 мл води
- 500 г цукру
- ванілін
- желатин
- 20 мл лимонного соку
- 70 г кедрових горішків

В виноград додати 50 мл води і варити 5 хвилин. Потім протерти через сито, щоб вийшло приблизно 1,4 л соку (при необхідності долити води).

У сік додати 500 г цукрового піску, 1 щіпку ваніліну і 20 мл лимонного соку. Довести до кипіння і варити 4 хвилини.

Ввести 1 пакетик "желфікс 2 +1" і варити ще 1 хвилину. Потім підмішати 70 г кедрових горішків і розлити по банках.

Закрити кришками. Подавати таку желе найкраще з хлібом і сиром.

Смачне фруктове морозиво



Інгредієнти:
- банан
- полуниця
- чорниця
- персик
- 1/2 склянки апельсинового або яблучного соку

1. Змішайте фрукти і ягоди з соком, перемішати.
2. Налийте в ескімо форми або невеликі паперові стаканчики.
3. Подзаморозьте. Вставте палички, коли ескімо частково заморожено.
Можете подавати на стіл.

Десерти: # dessert_kopilka

Ванильно - шоколадний сирний десерт



Склад:
- 30 - 40 гр желатину
- 2 склянки молока
- 500 гр нежирного сиру
- 400 гр нежирної сметани або йогурту
- 3/4 склянки цукру (якщо хочете отримати низькокалорійний десерт, то можна замінити цукрозамінником Стевія)
- ванілін за смаком
- 2 ст. ложки какао

Приготування:
1. Желатин заливаємо молоком і залишаємо набухати 1 - 1, 5 години. Набряклий желатин ставимо на повільний вогонь і постійно помішуючи, доводимо до повного розчинення. У желатин з молоком додаємо цукор і ванільний цукор, помішувати до повного розчинення і охолоджуємо до кімнатної температури.
2. Сир протираємо через сито або подрібнюємо за допомогою блендера до пастоподібної консистенції. У желатинову суміш додаємо сметану, добре перемішуємо і змішуємо з сирною масою.
3. Поділяємо отриману суміш на 2 частини, в одну додаємо какао і добре перемішуємо. У форму заливаємо світлий шар і відправляємо в холодильник до застигання. Або ж можна ставити форму в морозильну камеру хвилин на 15 - 20. Коли перший шар застигне, заливаємо другий і знову відправляємо застигати.

Коли десерт повністю застигне, його можна нарізати на порційні шматочки і прикрасити горішками, фруктами або шоколадом.

Ванільний пудинг з джемом зі свіжої полуниці



Інгредієнти:
- 0.3 склянки води
- 9 столових ложок цукор
- 2 склянки полуниці
- 2 чайні ложки желатину Dr. Oetker
- 1.25 склянки молока
- 1 упаковка ванільного цукру Dr. Oetker
- 2 склянки сколотин
- м'ята свіжа за смаком

1. У сотейнику змішайте воду і 3 ложки цукру. Доведіть до кипіння і варіть 3 хвилини, поки цукор не розчиниться. Додайте 1 склянку нарізаної полуниці і варіть 10 хвилин, поки полуниця не стане м'якою. Розімніть ягоди виделкою, зніміть з вогню і додайте решту нарізану полуницю. Перелийте в миску, закрийте і охолодіть.

2. У сотейник налийте молоко, поставте на маленький вогонь на 10 хвилин. Додайте желатин, постійно заважайте, поки желатин не розчиниться. Додайте ванільний цукор. Злегка збільште вогонь і додайте цукор, що, перемішуючи, поки не розчиниться.

3. Зніміть з вогню, додайте сколотини. Розкладіть масу по 6 невеликим склянках, накрийте і охолодіть 6 годин. Перед подачею покладіть зверху в кожен по 3 столові ложки джему і прикрасьте гілочками м'яти.

Результат приблизно такий :)