Як приготувати сирний соус.

Соуси. Рецепти соусів

 

Інгредієнти: для рецепта :

  • Молоко - 200 г,
  • Бульйон з курки або овочів - 200 г,
  • Борошно - 1.5 ст.л.,
  • Сир - 200 г,
  • Масло вершкове.

Спосіб приготування рецепту

  • Крок 1 Растапливаем вершкове масло на сковороді додаємо борошна, прогріваємо порядку хвилини, постійно помішуючи.
  • Крок 2 Сковорода знімається з вогню.
  • Крок 3 Трохи підігріваємо бульйон і молоко. Потрібно підігріти так, щоб ці рідини були однією температури з олійно-борошняної сумішшю. Крок 4 в олійно-борошняну суміш починаємо поступово вливати спочатку тепле молоко, а потім бульйон. Постійно необхідно помішувати.
  • Крок 5 Коли змішали ці три рідини, отримана маса втягнений на вогонь. Крок 6 Соус доводимо до кипіння і не забуваємо постійно заважати. Як тільки соус закипить, необхідно почекати хвилини 2-3, щоб він став більш густим.
  • Крок 7 в соус додаємо тертий сир і заважаємо до тих пір, поки сир не розчиниться.
  • Крок 8 Варимо соус ще хвилину, і якщо виникає така необхідність, додаємо, або молока або бульйону.
  • Крок 9 Солимо соус за смаком, а так само можемо прикрасити його зеленню. У соус так само поміщаємо шматочок вершкового масла для того, щоб не заветріться поверхню соусу.

Приємного апетиту!