Картопляна запіканка з копченим окостом

Страви з м'яса

 

Інгредієнти:
- 250-350 г копченого окосту
- 1 кг картоплі
- 20 г вершкового масла
- 2-3 зубчики часнику
- сіль, перець
- 400 мл вершків
- 150-200 г тертого сиру

Копчений окіст нарізати кубиками, часник дрібно порубати, картоплю нарізати тонкими скибочками ( чим тонше тим краще).

Форму для запікання з високими бортами змастити вершковим маслом і посипати частиною часнику.

Картопля перемішати з окостом, сіллю, перцем, рештою часником.

Отриманою "масою" заповнити форму для запікання, полити зверху вершками, посипати сиром.

Запікати при 200 С близько 45-55 хвилин, вимкнути духовку і залишити запіканку ще на 5-10 хвилин.