Креветки в темпура з кокосової стружки

Страви з риби та морепродуктів

 

Цю делікатесну закуску досить просто готувати. Головне - запастися якісними тигровими креветками і свіжим рослинним маслом.

Інгредієнти:
- жменя панірувальних сухарів
- 1/2 склянки несолодкої кокосової стружки
- 250 г очищених тигрових креветок з хвостами
- 2 збитих з 2 чайними ложками цукру яйця
- очищене рослинне масло для фритюру

Гострий тар-тар (дип *):
- 1/2 склянки майонезу
- 1/2 столової ложки соусу чілі
- 1/2 столової ложки дрібно нарубаного цибулі
- 1/2 столової ложки дрібно нарізаного селери
- лимонний сік за смаком

* дип - соус консистенції густої сметани для обмакувания снеків

Змішайте всі інгредієнти для приготування тар-тара, злегка збийте вінчиком - до густої повітряної маси.

Креветки промити, обсушити паперовим рушником. Змішайте кокосову стружку і сухарі (панірування). Розжарити в казані масло, креветки потрібно вмочити в яєчній суміші, після - обваляти в паніровці, потім повторно в яйці і в паніровці.

Акуратно викладіть креветки в посуд з розпеченим маслом, підсмажуйте з двох боків до золотистої хрусткої скоринки.

Коли креветки будуть готові, викладіть їх на паперовий рушник, щоб зайвий жир стік. Подавайте з гострим тар-таром.