Домашні рибні консерви з оселедця в томаті

Страви з риби та морепродуктів

 

Інгредієнти:
- 3 кг оселедця;
- 3 кг помідорів;
- 1 кг моркви;
- 1 кг цибулі;
- Цукор за смаком (приблизно 6-7 столових ложок);
- Сіль за смаком (приблизно 8-9 столових ложок);
- 100 г 9% оцту;
- 200 г рослинного масла;
- Пара лаврових листочків;
- 6-7 шт перцю горошком

Прокручуємо помідори і ставимо уварюються на повільний вогонь.

Поки томати готуються в одній сковороді, ми готуємо цибулю і моркву для смаження в іншій сковорідці.

З морквиною не буде особливо клопоту, її ми просто добре миємо, чистимо і натираємо на крупній тертці. Ріжемо цибулини.

Моркву і цибулю смажимо на олії.

Відрізуємо у риби голову, хвіст, видаляємо нутрощі.

Змішуємо томат, морква і цибуля, нехай готуються в одній сковороді. Додамо трохи цукру і солі.

Далі візьмемо чавунну каструлі або нержавійку.

Далі викладаємо шарами:
Першим шар овочевої суміші, другий - шар риби, третій - знову шар суміші, четвертим, природно, шар риби. Завершувати нашу грандіозну споруду повинна овочева суміш.

Додаємо лавровий лист, перець горошком, накриваємо все кришкою і ставимо на повільний вогонь на 4,5-5 годин. Чи не перемішуємо за цей час ні в якому разі.

За 10 хвилин до готовності додаємо оцет, рівномірно розливаємо його по всій поверхні. Лопаточкою піднімаємо консерви, щоб оцет проник про всі куточки каструлі.

По закінченні процесу швидко ховаємо наш рибно-консервний провіант в пастеризовані 10 півлітрових баночок і закочує.