Пончики dunkin donuts

Кондитерські вироби та випічка

 

Інгредієнти:
- 0.5 склянки цукрової пудри
- 2 чайні ложки ванільного екстракту (можна замінити ваніллю або ванільним цукром)
- 0.5 склянки молока
- 50 г вершкового масла
- 2 склянки борошна
- 2 чайні ложки розпушувача
- 1 яйце

Для шоколадної глазурі:
- 100 г шоколаду
- 3 столові ложки води
- 1 столова ложка вершкового масла
- 100 г цукрової пудри

Для прикраси можна використовувати різні креми і глазурі, кокосову стружку, кондитерські різнокольорові посипання і т.д, а для додання пончикам потрібної форми можна використовувати:
для зовнішнього кола - обрізану пляшку діаметром близько 10 см , наприклад,
для внутрішнього - кришку від пляшки.

Спочатку розігріємо духовку до ° 200 C. Поки духовка розігрівається, розітріть в мисці ванільний цукор і яйце.

Додамо пудру і розтоплене вершкове масло, ретельно перемішуємо.
Втрутяться молоко і поступово будемо всипати борошно, змішане з розпушувачем.

Тісто має вийти досить густим і тягучим. Накриємо його харчовою плівкою і поставимо на 30 хвилин у холодильник.

Дістанемо тісто і будемо вимішувати доти, поки воно не стане гладким і еластичним (при бажанні можна додавати борошно). Розкотимо його в пласт товщиною ? 1 см і сформуємо пончики.

Викладемо майбутні dunkin donuts на деко, застелене пергаментом для випікання.

Помістимо в духовку на 15-20 хвилин. Пончики повинні збільшитися в розмірі разу в два і підрум'янитися.

Поки вони остигають до кімнатної температури, приготуємо глазур. Розламаємо шоколад на шматочки, додамо трохи гарячої води і будемо нагрівати до тих пір, поки шоколад не розчиниться. Потім додамо розм'якшене вершкове масло і цукрову пудру, розітріть в однорідну глазур.

Викладемо глазур в широкий посуд і будемо занурювати в неї пончики, викладати їх на тарілку і посипати кокосовою стружкою або харчовим конфетті.

Так як пончики НЕ обсмажувалися в олії, а запікалися, почасти вони нагадують печиво, але набагато смачніше. Якщо ви хочете ідеальної відповідності смаку dunkin donats - просто обсмажте зроблені з такого ж тіста пончики в розпеченому рослинному маслі.
Приємного апетиту!