Апельсинові шкірки в шоколаді

Десерти. Рецепти десертів

 

Інгредієнти:
- товсті шкурки (з білою частиною) з 3 апельсинів
- 3/4 чашки цукру
- 200 г шоколаду

Миті шкурки нарізати смужками в пів сантиметра, варити у воді 10 хвилин. Відцідити, добре промити в проточній воді, перетираючи руками, відцідити.

Повторити цю процедуру 3 рази. Останній раз варити до м'якості.

Зварені шкурки скласти в каструлю, засипати цукром і залишити на кілька годин або на ніч. Утворюється сироп.

На маленькому вогні зварити шкурки до прозорості, поки крапля гарячого сиропу, якщо капнути у воду не розпливеться, а залишиться м'якою кулькою.

Вийняти шкурки, укласти окремо на піднос, підсушити. Це займе десь 1 добу. Розтопити шоколад на водяній бані, вмочити шкурки в шоколаді і викласти на пергаментним папері, дати охолонути.

Важливо: використовувати чистий шоколад, не додавати масла ні вершків!