Качка з апельсинами - Canard a l'orange

Страви з птиці

 

Інгредієнти:
- 1 качка

Маринад:
- 1 апельсин
- 5 цибулинок-шалот
- 3 лаврових листа
- 10 листочків шавлії
- 1 чайна ложка рожевого перцю
- цедра 1 апельсина
- 2 столові ложки морської солі Guerande з травами
- 1/2 чайної ложки чорного перцю
- 150 мл Cointreau

Апельсиновий соус:
- 3 апельсина
- 50 мл білого спиртового оцет 5%
- 50 мл коричневого цукру
- 100 мл Cointreau
- 150 мл качиного бульйону (факультативно)
- сіль, чорний перець

Відрубати шию і крила у качки.
Налити 300 мл води в каструлю, додати 1 маленьку цибулину, моркву, лавровий лист.

Покласти в каструлю крила і шию, закип'ятити, і зменшивши вогонь варити бульйон поки рідина не зменшиться на половину.

Натерти качку зовні і всередині сіллю.
Натерти на тертці цедру одного апельсина і вичавити їх нього сік.

Подрібнити в ступці (блендері) всі інгредієнти для маринаду, додати апельсиновий сік і лікер.

Натерти цією сумішшю качку і поставити маринуватися мінімум на 12 годин.
Обсушить качку паперовим рушником.

Нагріти духовку до 200 С, змастити латку маслом, викласти качку.
Запікати по 45 хвилин кожну сторону, періодично змащуючи виділився жиром.

Апельсинова глазур:
Дуже тонко зрізати цедру з апельсинів і порізати жюльен.
Викласти цедру в каструлю залити водою і закип'ятити, дати покипіти 30 секунд, відразу зняти і залити холодною водою.

Поміняти воду і ще раз закип'ятити, і так само облити холодною водою.
Вилити в каструлю оцет, додати цукор і апельсиновий сік.

Зменшити вогонь, посолити поперчити і на маленькому вогні дати покипіти поки рідина не випаруватися на половину.

Додати лікер, збільшити вогонь і ще покіпятіть, поки рідина знову не випаруватися на половину.
Вийняти качку з духовки і полити глазур'ю.