Вялені помідори

Страви з овочів

 

Інгредієнти:
- 3 кг помідорів
- 15 зубчиків часнику
- зелень
- 100 мл оливкової олії
- бальзамічний оцет
- сіль, цукор, чорний перець за смаком

Часник чистимо і дрібно рубаємо, зелень рубаємо трохи крупніше.
Змішуємо часник і зелень в тарілочці, сюди ж щедро наливаємо оливкової олії і трошки бальзамічного оцту.

Помідори миємо, розрізаємо навпіл. Викладаємо на деко, застелений пергаментним папером, надрізом догори. Присипаємо сіллю, перцем і цукром (пропорції - за смаком, проте цукру повинно бути більше солі).

Ставимо деко з помідорами в духовку, розігріту до 120 градусів.

Витримуємо помідори в духовці 4-5 годин при 120 градусах. Час залежить від того, які помідори ви хочете.

У чисті баночки викладаємо помідори, суміш оливкової олії, зелені та часнику, трошки бальзамічного оцту і спеції.

Зрозуміло, всі інгредієнти необхідно розподілити рівномірно.
Закриваємо банки кришками - і, власне, все. В'ялені помідори можна зберігати приблизно 2-3 місяці при кімнатній температурі.

Використовувати в'ялені помідори можна як завгодно - є їх просто так, на бутербродах, в пастах, піцах, супах та багатьох-багатьох інших блюдах. Приємного апетиту