Апельсинові маффіни

Кондитерські вироби та випічка

 

Інгредієнти:
- 1 апельсин
- 150 гр цукру
- 2 чайні ложки ванільного цукру
- 150 гр вершкового масла або маргарину
- 3 яйця
- 2 чайні ложки розпушувача (або 1 чайна ложка соди)
- 200-250 гр борошна

Приготування:
1. З апельсина зняти цедру ( за допомогою спеціального ножа, або натерти на тертці).
2. Вичавити сік апельсина (повинно вийти близько 50-70 мл).
3. Масло розтерти з цукром і ванільним цукром.
Додати яйця, перемішати.
Додати сік і цедру апельсина, перемішати.
Додати борошно, розпушувач, замісити НЕ круте тісто.
4. Викласти тісто у змащені рослинним або вершковим маслом формочки (формочки заповнювати на 2/3).
5. Поставити в розігріту до 180 градусів духовку.
6. Випікати протягом 20-25 хвилин.