Шурпа з телятини з овочами

Перші страви

 

Інгредієнти:
- 1 кг телятини молодий на кістки
- 2 картоплі
- 2-3 цибулини
- 2 моркви
- 3-4 середніх помідора
- 4 перцю болгарських червоних
- перець чилі за смаком
- 2-3 зубки часнику
- сіль за смаком
- кінза за смаком
- 50 гр олії соняшникової
- 50 гр сала свинячого

Приготування:
1. М'ясо порізати на середні шматки. Добре промити. Сало порізати кубиками і укласти в чавунець. Оттопіть трохи сало і витягти його з казанка. Додати м'ясо і соняшникової олії. Обсмажити на сильному вогні, до утворення золотистої скоринки. Зменшити рівень вогню.
2. Моркву порізати кільцями і додати до м'яса. Цибулини порізати кільцями і теж додати до м'яса. Готувати поки цибуля не почне підрум'янюватися.
3. Додати порізаний червоний болгарський перець. Обсмажити.
4. Потім додати води так, щоб злегка покрило вміст казанка. Гасити на повільному вогні приблизно 1-1,5 години.
5. Помідори очистити від шкірки і порізати кубиками.
6. Додати за 20 хвилин до готовності разом з картоплею.
Додаємо часник, паприку, кінзу, лавровий лист, перець чилі.
Шурпа прийме приємно червоний колір.
Можна додати також хвилин за 5 до закінчення 50 гр горілки.
7. Після готовності зняти шурпу з телятини з плити і огорнути рушником і дати настоятися приблизно 30 хвилин.