Кминний суп з грінками

Перші страви

 

Інгредієнти:
- 2 л яловичого бульйону
- 3 столові ложки борошна (40 г)
- 2 яйця
- 2 столові ложки кмину (30 г)
- 4 столові ложки рослинної олії (40 г)
- 10 г вершкового масла
- 2 цибулі ріпчастої
- 4 скибочки житнього хліба
- 1 зубчик часнику
- сіль за смаком, зелень

Довести до кипіння яловичий бульйон.
Обсмажити борошно в 3 столових ложках рослинного масла до кольору топленого молока.

Дрібно нашаткувати цибулю, обсмажити в рослинній олії з сіллю до золотистого кольору.

Обсмажену борошно розвести в невеликій кількості бульйону до однорідної маси, влити разом з цибулею в бульйон, розмішати.
Обсмажити кмин на сухій сковороді, додати в суп.

Збити в мисці 2 яйця, влити в суп, гарненько помішуючи. Варити на слабкому вогні 20 хвилин.

Змастити деко вершковим маслом, укласти нарізаний кубиками хліб, на кожен шматочок нанести незначну кількість вершкового масла. Обсмажити в розігрітій духовці до золотистого кольору. Натерти грінки часником.

Подавати суп з грінками і зеленню.