Бергенський рибний крем-суп

Перші страви

 

Суп, який традиційно готують в Бергені. Він дуже ароматний, за рахунок того, що включає асорті з риби та обов'язкові жирні вершки

Інгредієнти (на дві порції):
- 200 г філе сьомги
- 200 г філе тріски
- 100 г мідій
- 100 г креветок очищених
- 250 мл вина білого сухого
- 3 столові ложки масла вершкового
- 3 столові ложки борошна
- 150 мл вершків (чим жирніше, тим краще)
- сіль за смаком
- шафран за смаком
- лавровий лист за смаком
- перець білий мелений за смаком
- 1 цибуля-порей
- 1 морква

1. Відварюємо мідії та креветки в білому вини, виймаємо, відкладаємо вбік і зціджуємо бульйон.
2. Змішуємо розтоплене масло з борошном і додаємо їх у бульйон.
3. Вливаємо туди ж вершки і літр гарячої кип'яченої води, варимо ще 20 хвилин на слабкому вогні.
4. Ріжемо філе сьомги і тріски, опускаємо в бульйон.
5. Злегка обсмажуємо на вершковому маслі моркву, нарізану соломкою.
6. Додаємо шафран і лавровий лист, солимо і перчимо. За кілька хвилин до готовності кладемо в бульйон морепродукти і обсмажені овочі.
7. Додаємо нарізану цибулю порей - страва готова.

Супи: # soup_kopilka