Цільнозернові мафіни з морквою і висівками

Кондитерські вироби та випічка

 

Інгредієнти:
- 1 стакан цільнозерновий борошна
- 1 баночка (125 г) натурального йогурту (можна замінити густим кефіром)
- 1 невелика морква
- 1 маленьке яблуко
- 2 столові ложки висівок
- 1 столова ложка меду
- 1 чайна ложка кориці
- 1 чайна ложка рослинної олії
- щіпка соди

1. Морква очистити, крупно нарізати, скласти в блендер і подрібнити до крупинок розміром з гречане зернятко.

2. Яблуко помити і натерти на дрібній тертці. Має вийти яблучне пюре.

3. Змішати в глибокій мисці просіяне борошно разом з корицею і содою. Додати йогурт (або яблучний сік для пісного варіанти) і перемішати. Додати мед, яблучне пюре, морква і висівки, розмішати, накрити кухонним рушником і залишити на 10 хвилин.

4. Влийте в тісто масло. Формочки для випічки трохи змастіть маслом (якщо використовуєте силіконові, можна не змащувати) або використовуйте паперові формочки.

Викладіть тісто, посипте вівсяними пластівцями і випікайте в попередньо розігрітій духовці при 180 С 45-50 хвилин.

Рецепт на 10 мафінів, калорійність готової страви - 707 ккал.

Випічка: # bake_kopilka