Хліб в домашніх умовах

Кондитерські вироби та випічка

 

Інгредієнти:
- 400 г пшеничного борошна вищого гатунку
- 1.5 чайні ложки сухих дріжджів
- 1.5 столові ложки сухого молока або вершків (розвести у воді)
- 30 г вершкового масла (можна менше, але не більше)
- 1 столова ложка цукру
- 1 чайна ложка солі
- 1.5 склянки кип'яченої теплої води
- рослинна олія (при випічці хліба змастити форму)

Поставити опару (0,5 склянки води, 1 ложка борошна, 1 ложка цукру, дріжджі). У борошні розтерти масло. Зробити в муці ямку і вилити туди готову опару, сіль і решту підігріту воду. Замісити тісто.

Отримане тісто скачати в колобок, обережно вкласти в форму (змащену соняшниковою олією) і поставити для підйому в тепле місце. Підбити один раз, дати підійти, потім поставити в духовку, нагріту до 200 С, і випікайте до готовності приблизно 30-40 хвилин.

Готовий хліб обережно витягти з форми, перевернувши її, і дати охолонути, нічим не накриваючи, тоді скоринка буде хрусткою.