Десерт "Черничная рапсодія "

Десерти. Рецепти десертів

 
 Десерт "Черничная рапсодия"

Для чорничного шару інгредієнти:
- 400 г домашнього знежиреного сиру
- 1,5 склянки чорниці
- 100 г сметани
- 100 мл молока
- ваніль
- цукрова пудра за смаком

Все змішати і гарненько збити за допомогою блендера.
1,5 столові ложки желатину розвести в 70 мл води, підігріти (не доводячи до кипіння), додати в сирну масу, збити і викласти у форму.

Можна навіть попередньо в холодильник не ставити воно і так швидко застигне.

Для шоколадного і вершкового шару:
- 400 г сметани 25%
- 150 мл молока
- цукрова пудра за смаком

Все змішати і гарненько збити.

1,5 столові ложки желатину розвести у воді (див. вище).
Додати желатин в сметанним суміш, збити, ділимо масу навпіл, в одну половину суміші додаємо 2 столові ложки какао. Виливаємо у форму (застигає на протязі 5 хвилин).

Потім заливаємо у форму білий шар (якщо він почав застигати, можна трохи прогріти або збити блендером)

Чорничний соус:
- 0,5 склянки чорниці
- 3 столові ложки води
- 1 чайна ложка цукру
- 1 чайна ложка коньяку (за бажанням )
Довести до кипіння, прокип'ятити 1 хвилину, трохи остудити.
При подачі десерт полити соусом.