Виноградне желе

Десерти. Рецепти десертів

 

Інгредієнти на 5 банок по 300 мл:
- 1,5 кг ягід темного винограду
- 50 мл води
- 500 г цукру
- ванілін
- желатин
- 20 мл лимонного соку
- 70 г кедрових горішків

В виноград додати 50 мл води і варити 5 хвилин. Потім протерти через сито, щоб вийшло приблизно 1,4 л соку (при необхідності долити води).

У сік додати 500 г цукрового піску, 1 щіпку ваніліну і 20 мл лимонного соку. Довести до кипіння і варити 4 хвилини.

Ввести 1 пакетик "желфікс 2 +1" і варити ще 1 хвилину. Потім підмішати 70 г кедрових горішків і розлити по банках.

Закрити кришками. Подавати таку желе найкраще з хлібом і сиром.