Сирний суп з томатними галушками

Перші страви

 

Швидкий, ситний, ароматний і дуже-дуже простий у приготуванні супчик

Інгредієнти:
- 2 л курячого бульйону
- 200 г м'якого плавленого сиру
- 200 г зеленого горошку (заморожений)
- 1 велика морква
- 3 картоплі
- 1 цибуля
- 100 г кореня селери
- 2 лаврових листа
- 2 чорних і запашних перцю горошком
- зелень петрушки
- рослинна олія для смаження овочів
- сіль

Для галушок:
- 1 чайна ложка томатної пасти
- 80 г борошна
- 2 яйця
- 1 чайна ложка суміші сушених трав (орегано, базилік, чебрець)
- 1/4 чайної ложки чорного меленого перцю
- 1/4 чайної ложки солі

Морква, картопля і корінь селери вимити, очистити.
Морква і корінь селери нарізати маленькими кубиками, картопля - середніми шматочками.
Лук очистити, дрібно нарізати.

Зелень петрушки вимити, обсушити, відрізати довгі стебла, зелень дрібно нарізати.

У невеликій сковороді розігріти 1-2 столові ложки рослинної олії, обсмажити 5-7 хвилин, помішуючи, нарізані моркву, цибулю і корінь селери.

У каструлі закип'ятити курячий бульйон, в киплячий бульйон додати картоплю, обсмажені овочі, зелений горошок, лавровий лист, чорний і духмяний перці горошком, суп посолити, перемішати, знову довести суп до кипіння, зменшити вогонь і варити суп при слабкому кипінні 10 хвилин.

Для томатних галушок: в невеликій каструльці змішати томатну пасту, сухі трави, чорний перець і сіль, додати яйця, збити віночком до однорідності, потім додати просіяне борошно, ще раз перемішати тісто до однорідності.

Додати в суп невеликими порціями, помішуючи, плавлений сир, коли сир розчиниться додати в суп галушки: набрати пів-чайної ложки томатного тіста і, за допомогою іншої чайної ложки, опускати галушки з суп.

Коли всі галушки спливуть, варити суп ще 2-3 хвилини, потім накрити каструлю кришкою і дати супу настоятися 5 хвилин.

Розлити суп по тарілках, додати в кожну зелень петрушки.

Супи: # soup_kopilka