Суп з рибними фрикадельками

Перші страви

 

Інгредієнти:
- 2 морквини
- 1 столова ложка подрібненого кореня петрушки
- 1 цибулина
- 1 столова ложка томату-пюре
- 1 столова ложка рослинної олії
- 1 , 6 л бульйону або води
- 100 г зелені петрушки, кропу

Для фрикадельок:
- 400 г філе риби
- 1 яйце
- 1 цибулина
- 2 столові ложки рибного бульйону
- спеції, сіль - за смаком

Приготування:
1. Для фрикадельок філе риби подрібнюємо разом з цибулею, додаємо яйце, сіль, перець і бульйон, добре збиваємо і формуємо кульки масою 15 м.
2. Овочі промиваємо, очищаємо від шкірки і нарізаємо: картопля - середніми кубиками, моркву, петрушку, цибулю - дрібними.
3. На рослинному маслі пасеруємо цибулю, моркву і томат.
4. У киплячий бульйон кладемо картоплю, доводимо до кипіння, додаємо пасивувати овочі і варимо до готовності. За 5-10 хвилин до закінчення варіння додаємо сіль, перець, лавровий лист.
5. Окремо в бульйоні варимо фрикадельки до готовності (близько 15 хвилин).
6. При подачі в тарілку кладемо фрикадельки, заливаємо готовим супом і посипаємо рубаною зеленню.