Шоколадний торт з вишневою прошарком та олійно-заварним кремом на сметані

Кондитерські вироби та випічка

 

Інгредієнти для коржа:
- 320 г борошна (2 склянки + 1/3 склянки)
- 4 яйця
- 240 г цукру (1 стакан + 2 столові ложки з гіркою)
- 200 мл молока теплого
- 6 столових ложок з невеликими гірками какао-порошку
- 200 г вершкового масла (маргарину)
- 2 чайні ложки розчинної кави (порошок)
- 2 чайні ложки розпушувача
- 0, 5 чайної ложки харчової соди
- 0,5 чайної ложки солі
- 2 чайні ложки ванільного цукру

Інгредієнти для крему:
- 300 г сметани 20% і вище
- 3-4 столових ложки цукру
- 2 столові ложки борошна
- 1 яйце
- 200 г вершкового масла кімнатної температури

Вишнева прошарок (вишня, вишневий джем, варення) - 1,5-2 склянки

Розігріти духовку до 200 градусів. Розтопити вершкове масло (маргарин) і остудити. Збити яйця і цукор до світлої білої піни.

У теплому молоці розчинити каву. Добре змішати всі сухі інгредієнти (попередньо просіяні). З'єднати цукрово-яєчну суміш, розтоплене масло, молоко з кавою. Все добре перемішати. Поступово всипати сухі інгредієнти і ретельно все змішати. Тісто виходить за консистенцією, як густа сметана.

Деко застелити пергаментним папером. Дно паперу змастити олією.

Вилити тісто, рівномірно розрівняти за формою лопаткою.
Випікати при 200 градусів, приблизно 20-30 хвилин. Час випічки і температуру корегуйте по своїй духовці.

Перевірити готовність дерев'яною паличкою - вона повинна виходити сухою. Поки корж остигає, готуємо крем.

Приготування крему. Змішати сметану, цукор, борошно, яйце. Варити масу на водяній бані, постійно заважаючи, до загустіння.

Після охолодження повинна вийти густа маса. Окремо збити вершкове масло, по ложці ввести охолоджену заварний масу, продовжуючи збивати.

Збірка торта. Остиглий корж розрізаємо навпіл, кожну половину розрізаємо по горизонталі, підрівнюємо краю. У нас вийшло чотири коржі. Промащуємо коржі вишневою прошарком і кремом, прикрашаємо за своїм смаком і фантазії.

Приготування глазурі. Пропорції довільні (залежить від потрібної кількості глазурі). У маленькій каструльці підігріти вершки з вершковим маслом, поламати туди шоколад. Зняти з вогню, добре перемішати до гладкості маси.

Трохи охолодити (глазур ще загусне). Викласти в кульочок з пергаментного паперу і малювати ...

Випічка: # bake_kopilka