Ванильно - шоколадний сирний десерт

Десерти. Рецепти десертів

 

Склад:
- 30 - 40 гр желатину
- 2 склянки молока
- 500 гр нежирного сиру
- 400 гр нежирної сметани або йогурту
- 3/4 склянки цукру (якщо хочете отримати низькокалорійний десерт, то можна замінити цукрозамінником Стевія)
- ванілін за смаком
- 2 ст. ложки какао

Приготування:
1. Желатин заливаємо молоком і залишаємо набухати 1 - 1, 5 години. Набряклий желатин ставимо на повільний вогонь і постійно помішуючи, доводимо до повного розчинення. У желатин з молоком додаємо цукор і ванільний цукор, помішувати до повного розчинення і охолоджуємо до кімнатної температури.
2. Сир протираємо через сито або подрібнюємо за допомогою блендера до пастоподібної консистенції. У желатинову суміш додаємо сметану, добре перемішуємо і змішуємо з сирною масою.
3. Поділяємо отриману суміш на 2 частини, в одну додаємо какао і добре перемішуємо. У форму заливаємо світлий шар і відправляємо в холодильник до застигання. Або ж можна ставити форму в морозильну камеру хвилин на 15 - 20. Коли перший шар застигне, заливаємо другий і знову відправляємо застигати.

Коли десерт повністю застигне, його можна нарізати на порційні шматочки і прикрасити горішками, фруктами або шоколадом.