Сільська піца

Піца. Рецепти піц

 

Інгредієнти:
Тісто:
- 250 мл молока
- 2 ст. ложки цукру
- 1 пакетик (11 гр) сухих дріжджів
- 125 гр вершкового масла (розтопити)
- 350-400 гр борошна
- 1/2 ч. ложки солі

Начинка:
- 250 гр сиру
- 100 гр зелені (у мене зелений лук і кріп)
- 1 шт (200-250 гр) вареного курячого філе
- 100 гр сиру
сіль, чорний мелений перець
- 1 ст. ложка манки

Приготування:
1. Приготувати тісто. Для цього в чашці змішати 1/2 склянки теплої води (або молока) + 1 ст. ложка борошна + 1 ст. ложка цукру + дріжджі. Залишити в теплому місці на 7-10 хвилин, щоб опара піднялася шапочкою.
2. У глибоку миску просіяти борошно, влити тепле молоко, розтоплене вершкове масло і опару, додати цукор і сіль. Поставити тісто в тепле місце на 1-1,5 години до збільшення в об'ємі в 2 рази, обминути і залишити ще раз для підйому (ще близько 30-40 хвилин).
3. Тісто розділити на 2 частини, розкачати кожну в круг товщиною близько 1 см і викласти на деко, застелене пергаментом (круги виходять діаметром близько 28 см, на мій деко поміщається тільки 1, тому пекла за 2 рази).
4. Приготувати начинку. Зелень дрібно порубати, змішати з сиром, додати сіль і чорний мелений перець. Куряче філе розібрати на волокна. Сир натерти на крупній тертці.
5. Коло з тіста присипати манкою (це потрібно, щоб уберегти тісто від розмокання). Розподілити по поверхні тіста сир із зеленню, потім куряче філе і зверху посипати тертим сиром.
6. Випікати в нагрітій до 200 градусів духовці протягом 20-25 хвилин до рум'яного кольору.

Приємного апетиту!