Американські пончики

Кондитерські вироби та випічка

 

Інгредієнти:
- 250 мл теплого молока
- 30 г дріжджів свіжих
- 2 жовтки
- 1 чайна ложка солі
- 60 г цукру
- 40 г вершкового масла
- 10 г ванільного цукру
- 500 г борошна
- масло рослинне для смаження

Глазурування:
200 г цукрової пудри + 3-4 столових ложок яблучного соку + 2 столові ложки гарячої води, все змішати і теплими намазати.

У теплому молоці розвести дріжджі, цукор, сіль, жовтки і 1/2 частина норми борошна. Накрити мокрим рушником і поставити підніматися в тепле місце. Дати підійти два рази і обминути.

Потім додати розтоплене (але не гаряче) вершкове масло, ванільний цукор і решту борошна. Добре вимісити і дати піднятися тісту ще два рази.

Розкачати тісто в пласт товщиною 1 см і вирізати кола, в центрі вирізати отвори діаметром 1.5-2.0 см.

Деко застелити папером для випічки, присипати злегка борошном і викласти на нього донетси. Поставити в тепле місце і дати підійти 15-20 хв.

У сковороду налити рослинне масло так, щоб пончики в ньому плавали, нагріти його. Смажити пампушки з двох боків до золотистої скоринки.

Готові донетси викласти на паперову серветку для видалення зайвого жиру.

Приємного апетиту!