Швидкий «Вишневий пиріг»

Кондитерські вироби та випічка

 

Пиріг дуже простий, але до чого ж смачний ...

Інгредієнти:
- 2 яйця
- 1 склянка цукру
- 1/2 ч. ложки соди або 1,5 ч. ложки розпушувача
- 200 гр сметани (у мене 20%)
- 100 вершкового масла (у мене вершковий маргарин)
- 1 пакет ванільного цукру (брала 3 ч. ложки)
- 1,5 склянки борошна (стакан 240 мл)
- 1 банка вишневого компоту (вишня без кісточок) 350 гр нетто або заморожена 300 - 400 гр

Приготування:
1. Попередньо відкинути на друшляк вишню, дати добре стекти рідини, потім трохи перемішати з крохмалем або борошном, якщо заморожена, то чи не розморожувати і пересипати крохмалем
2. Розтопити масло.
3. У великій мисці злегка збити (ручним віночком) яйця і цукор
4. Додати в миску масло, сметану, розпушувач, ванільний цукор, борошно і перемішати ( недовго, тільки щоб продукти "схопилися"). Тісто має вийти по консистенції густої сметани.
4.У форму (Форма-24 або 20 * 25 (у мене - 26 см кексовую)) вилити тісто, розкласти вишню і злегка її втиснути в тісто.
5.Печь при температурі 180 градусів 35-40 хв. або більше (залежить від вашої духовки. Перевірка - суха зубочистка). Якщо ягода заморожена, то час випічки збільшується.
6.Когда охолоне можна посипати цукровою пудрою.

Приємного апетиту!