Шарлотка на сметані

Кондитерські вироби та випічка

 

Інгредієнти:
- 5 яєць
- 1 склянка цукру (неповний)
- 2-3 ст. ложки сметани (15%)
- 1 склянка борошна
- сода (трохи) погашена оцтом
- 4 яблука
- кориця, ванілін
- вершкове масло для змащування форми

Приготування:
1. Яйця збити міксером до утворення пишної піни, поступово додаючи цукор, просіяне борошно, соду погашену оцтом і сметану.
2. Тісто має вийде як рідка сметана. У тісто додати також на кінчику ножа ванілін і корицю.
3. Форму змащуємо вершковим маслом, на дно форми укладаємо нарізані часточками яблука (очищені від шкірки) рівномірно розподіляємо.
4. Заливаємо тестом, і присипаємо корицею, ставимо в духовку на 180 градусів, випікаємо 35 - 40 хвилин.