Яблучні слойки з карамеллю

Кондитерські вироби та випічка

 

Продуктів на 12 слоек:
1 1/2 чашки цукру
1/2 чашки води
1 паличка або 113 г несолоного вершкового масла
1 ст.л. свіжого лимонного соку
6 яблук очищених від шкірки і серцевини і порізані на кубики по приблизно 2 см (краще кисло-солодкі яблука, добре підійдуть і кислі яблука, але найголовніше, щоб вони тримали форму і не розварювалися)
листкове тісто в два пласта, всього близько 900 гр.

Рецепт:
1. У дуже великій каструлі помішуючи довести до кипіння цукор, масло, воду і лимонний сік. Далі, не заважаючи, готувати карамель до бурштинового кольору протягом близько 15 хвилин.
2. Додати в карамель яблучні кубики, зменшити вогонь до середнього і готувати ще близько 30 хвилин, зрідка помішуючи, яблучка повинні стати майже прозорими дуже красивого золотистого кольору. Зняти каструлю з вогню і залишити остигати.
3. Розігріти духовку до 190C, і застелити два дека пергаментним папером. На злегка посипаною борошном робочій поверхні розкачати один пласт листкового тіста в прямокутник і його розрізати на квадрати стороною 13 см. Кожну сторону квадрата злегка змастити пензликом водою. У середину покласти по 3 яблучних кубика і полити трохи сиропом (близько 1/2-1 ст. Ложки).


4. Скласти квадрати в трикутники, защипуючи і придавлюючи краєчки. На деку слойки змастити водою і посипати зверху цукром.
5. Противни покласти в духовку і відразу ж знизити температуру до 160C. Піч слойки близько 35 хвилин, до золотистого кольору.


© 2015-2022  rec.pp.ua